Skånskan > Nyheter

Saturday, 25 May, 09:21

Skånskan - 18 apr 19 kl. 15:30

Markförsäljning gav extra klirr i kassanSTAFFANSTORP Försäljning av mark är huvudorsaken till Staffanstorp kommuns stora överskott 2018 på 81 miljoner kronor.
En del av detta ska avsättas i en fond för att kunna användas som buffert vid behov i framtiden.Kommunens årsredovisning för 2018 är klar och låg på bordet när kommunstyrelsen senast möttes. Bakom det stora överskottet på plus 81 miljoner mot budgeterade 5 miljoner ligger alltså markförsäljningar i framför allt utbyggnadsområdena Sockerstan och Vikhem.
Kommunstyrelsen beslöt att avsätta 8,3 miljoner kronor i en resultatutjämningsfond för att ha som framtida buffert om skatteunderlaget viker.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
STAFFANSTORP Försäljning, Staffanstorp, Sockerstan, Vikhem

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Markförsäljning, gavextra , klirri , kassan
SN - 11 mar 14 kl. 18:14

Kritik mot markförsäljning

Byggföretag i Nyköping litar inte på att kommunen gör rätt när man säljer mark till flerbostadshus . Nu får kommunen också kritik från sina egna revisorer för att det saknas rutiner för markförsäljning..

Sydöstran - 30 nov 16 kl. 18:00

Grönt ljus för markförsäljning

Snabbmatkedjan Max är nu ett steg närmare en etablering i Ronneby. Kommunstyrelsen har gett grönt ljus för markförsäljning i Viggenområdet..

Blekinge Läns tidning - 23 okt 17 kl. 14:28

Vill stoppa markförsäljning

Genom en skrivelse till kommunen vill ett antal Mjällbybor stoppa en planerad markförsäljning..

Sydöstran - 02 okt 17 kl. 17:00

Grannar överklagar beslut om markförsäljning

Trots protester gav kommunfullmäktige klartecken till att sälja mark intill återvinningsstationen i Angelskog. Nu överklagar boende vid Heabyvägen markaffären till förvaltningsrätten..

Sydöstran - 06 jul 18 kl. 11:47

Kommunen vinner tvist om markförsäljning

Trots protester gav kommunfullmäktige klartecken till att sälja mark vid återvinningsstationen i Angelskog till en entreprenadfirma. Grannar överklagade beslutet men nu ger Förvaltningsrätten i Växjö kommunen rätt..

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 19 kl. 09:00

Så mycket får du betala för Oceanhamnen – markförsäljning bär inte hela satsningen

Markförsäljningen bär inte hela satsningen..

NT - 26 apr 16 kl. 08:00

Överklagar markförsäljning

En tidigare markägare överklagar kommunens försäljning av mark till en annan fastighetsägare till Förvaltningsrätten i Linköping..

Kristianstadsbladet - 21 sep 17 kl. 00:01

Beslut om markförsäljning i Hammar

Det nya bostadsområdet i Hammar avancerade ett par steg när kommunfullmäktige beslutade om försäljning..

Skånskan - 10 maj 19 kl. 20:00

Markförsäljning har diskuterats

Skurup Något beslut rörande fastigheten Skurup 51:2, mittemot Ica, har inte tagits i kommunen.
– De får komma in med en förfrågan, konstaterar kommunstyrelseordförande Johan Bolinder (M).Före detta kommunfullmäktiges ordförande Lena Axelsson (S) bekräftar att hon träffade 3RS som hastigast för ett år sedan när de förhörde sig om kommunens inställning till sina satsningar.

Sydsvenskan - 22 apr 18 kl. 16:00

Markförsäljningar och bidrag gav klirr i kassan för Staffanstorp

Kommunens resultat var 70 miljoner mer än budget förra året..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Årets Alma-pristagare på plats

På måndag ska han ta emot världens största barn- och ungdomslitteraturpris ur kronprinsessan Victorias hand.
– Man kan inte säga att det här är överväldigande, det ordet är alldeles för litet, säger årets Alma-pristagare Bart Moeyaert om sin känslor inför priset.Bart Moeyaert om …
.

Skånskan - 1 timme sedan

”Försökte dämpa ryktena”

HÄSSLEHOLM Utrymningen av HTS gick enligt konstens alla regler vid attentatet.
Sedan dess har skolan vidtagit åtgärder för att obehöriga inte ska komma in.Explosionerna hördes inte där rektor Jan Zettergren befann sig, men när rökutvecklingen fick brandlarmet att tjuta var han en av alla som tog sig ut ur skolbyggnaden.

Skånskan - 1 timme sedan

”Nära att han blev skjuten”

HÄSSLEHOLM Polisen slog på stora trumman och drog på efter att det exploderade på HTS i december.
Även om personskadorna på målsägande blev begränsade fanns det en som löpte desto större risk att skadas: gärningsmannen själv.Det gick snabbt från att larmet om explosion på HTS utlöstes till att polisinsatsen spände utanför lokalpolisområde Hässleholm.

Skånskan - 1 timme sedan

Lägenhetsbrand utreds som mordbrand

Under natten mot lördagen började det brinna i en lägenhet på Lantmannagatan. Polisen utreder branden som mordbrand.Klockan 03.

Skånskan - 13 timmar sedan

Strejken gav effekt – ersättningen höjs igen

Kirseberg Förra året strejkade brukare i daglig verksamhet för högre ersättning. Då höjde Malmö stad den från fyra till åtta kronor i timmen.
Nu höjs ersättningen med ytterligare fyra kronor – utan att det behövdes strejk.

Skånskan - 14 timmar sedan

Malmö FF dras med skavanker

FOTBOLL Någon trupp kunde inte MFF-tränaren bjuda på dagen före lördagens allsvenska hemmamöte med AFC Eskilstuna.Skador, småskavanker och en avstängning på lagkaptenen Markus Rosenberg gör att Uwe Rösler måste tänka till ett varv extra.
– Det är lite särskilda omständigheter inför den här matchen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Döms efter olaglig framfart

ESLÖV Den 27-årige Eslövsbon var full och saknade dessutom giltigt körkort. Trots det satte han sig bakom ratten för att köra bil i början av januari.
Men på Vikhemsvägen tog bilturen tvärt stopp.

Skånskan - 14 timmar sedan

Bomb på gågata i Lyon

Utrikes En paketbomb har exploderat på en gågata i Lyon. Flera personer ska ha skadats.Vid halv sex-tiden på fredagskvällen inträffade en kraftig detonation på Rue Victor Hugo i andra arondissementet i Lyon.

Skånskan - 15 timmar sedan

Jämställt på årets Sommarscen

Danssafari, visning av stumfilmen Häxan med livemusik till och författarsamtal mellan Susanne Brøgger och Marianne Ahrne. Årets Sommarscen Malmö bjuder minst sagt på ett varierat program med 166 upplevelser, där det i år för första gången är lika många män som kvinnor på de 51 olika scenerna.– Vi har jobbat aktivt med jämställdhet i programmet under många år.

Skånskan - 16 timmar sedan

125 kvadratmeter stort hus i Blentarp sålt till nya ägare

Blentarp Kim Daniel Granström, 33, och Emilie Bracken, 28, är nya ägare till fastigheten på adressen Ferievägen 2 i Blentarp. Huset är byggt 2016 och har en boyta på 125 kvadratmeter. Säljare är Agneta Adolfsson och Kent Hansson.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.