DI > Ekonomi

Sunday, 26 May, 13:28

DI - 18 apr 19 kl. 13:33

Nordea: Så kan Ingves finta marknaden och stärka kronanRiksbanken lär inte kunna möta marknadens svala förväntningar vilket bör ge en kronförsvagning vid räntebeskedet nästa vecka enligt Nordea. Storbanken flaggar dock för att Stefan Ingves skulle kunna finta bort marknaden med en norsk manöver..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ingves, Nordea, Stefan Ingves

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, kan , Ingves, finta, marknadenoch , stärka, kronan
DI - 13 jan 16 kl. 09:14

Nordea: Då skjuter Ingves skarpt

Riksbankschefen Stefan Ingves fingrar nervöst på valutavapnets avtryckare, redo att skjuta ned en för stark kronkurs. Nordea har räknat fram vid vilken nivå det smäller..

Dagens PS - 07 sep 17 kl. 11:57

Riksbankschefen ser faror med Nordea-flytt

Om Nordeas flytt används för att sänka bruttosoliditeten medvetet är det något som är farligt. Det är inte bra för någon i Norden eller Baltikum, oavsett var banken råkar ha sitt huvudkontor. Det sade Riksbankens ordförande Stefan Ingves vid presskonferensen efter det penningpolitiska beskedet på torsdagen.

Cornucopia - 17 apr 19 kl. 10:32

Nordea: SEK ska fortsätta falla mot euron - "allt är Ingves fel"

Nordea prognosticerar att svenska kronan ska fortsätta försvagas mot euron, som ska kosta 10:80 SEK lagom till semestern drar igång på allvar i slutet av juni. Man säger till SvD att "allt är Ingves fel".
Månadschart EURSEK.

Opinionen.se - 24 okt 13 kl. 11:18

Ingves: Det ljusnar i världen


Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på 1,0 procent och skruvar samtidigt ned prognosen. Men ljusningar väntas. ?

BT - 28 maj 14 kl. 13:57

Ingves pläderar för amorteringskrav

Amorteringskrav på bostadslån är ett naturligt steg att ta, enligt riksbankschefen Stefan Ingves. Uttalandet görs sedan tillväxten i bankernas utlåning till bostäder ökat till 5,6 procent i april.Enligt Nordea-ekonomen Andreas Wallström förklaras den högre lånetillväxten av högre realinkomster, en nettoförmögenhet på rekordnivåer och boräntor som sjunker.

Affärsvärlden - 28 nov 13 kl. 11:57

Ingves: Nordea ska ha störst riskvikter

Riksbanken vill precis som Finansinspektionen (FI) se högre riskvikter för bolån. Nordea är den bank som behöver mest kapital, menar Stefan Ingves..

DI - 11 okt 16 kl. 12:00

Nordea: Ingves sänker räntan i oktober

Den chocklåga inflationssiffran för september förändrar allt för Riksbanken, med chefen Stefan Ingves. Det skriver Nordea som nu spår en ny räntesänkning redan om två veckor..

E24 - 28 mar 17 kl. 10:24

Ingves om Nordea: Storbank oberoende av hemvist

Nordea är en extremt stor bank oavsett i vilket land banken väljer att ha sitt huvudkontor. Det sade riksbankschef Stefan Ingves till reportrar vid Affärsvärlden Bank & Finans Outlook 2017..

DN - 25 maj 17 kl. 00:12

Ingves ser Sverige som bästa landet för Nordea

Riksbankschefen Stefan Ingves anser att Sverige har bättre förutsättningar att möta en kris i Nordea än vad Danmark eller Finland har. Stora länder är bättre på att sköta stora banker, säger han..

Realtid - 07 sep 17 kl. 13:00

Ingves: “Vi kommer inte undan om Nordea får problem”

Riksbankschefen Stefan Ingves ser debatten om en bankunion rycka närmare i Sverige. Han varnar för vilka konsekvenserna blir om Nordea får problem, oavsett var huvudkontoret ligger. Samtidigt säger statsminister Stefan Löfven att han förstår att många är upprörda över Nordeas flyttbesked..

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Miljardregnet: Tesla-chefen håvar in rekordersättning

Teslas vd Elon Musk var inte bara USA:s bäst betalda vd förra året. Hans rapporterade ersättning på motsvarande drygt 20 miljarder kronor var sannolikt även den högsta någonsin, uppger New York Times. .

DI - 1 timme sedan

EU-ministern: Tillväxten viktigaste frågan

Klimatet, jobben, handeln, budgeten – många frågor slåss om uppmärksamheten i EU-samarbetet för några huvudpersoner i EU-valrörelsen. .

DI - 1 timme sedan

En död när yachter kolliderade i Cannes

En 29-årig brittisk man har avlidit i sviterna av en kollision mellan två yachter utanför den franska staden Cannes på Rivieran..

DI - 1 timme sedan

Experterna osams om tidigare börsraketen: ”platt som en pannkaka”

Experterna i veckans Börsrådet på DiTV är osams om potentialen i en tidigare börsraket där försäljningen bromsat in på senare tid. ”Nu är det nio kvartal i rad när det ligger platt som en pannkaka”, säger Henrietta Theorell, förvaltare på SEB..

DI - 3 timmar sedan

Polisförfattaren ratar mord för feelgood – ”tröttnade på döda människor”

Hans fem böcker om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin har beskrivits som ”CSI på svenska”. Nu kliver Varg Gyllander, Stockholmspolisens presschef och författare på fritiden, ut ur brottzonen och ger ut feelgoodromanen ”Alla känner apan”..

DI - 3 timmar sedan

Tio döda efter gasolycka på kinesiskt fartyg

Tio människor har dött och 19 skadats efter att höga halter koldioxid börjat läcka från eldsläckningssystemet på ett lastfartyg i Kina..

DI - 3 timmar sedan

Svensk export till Iran har tvärnitat

Tvärnit för svensk Iranexport. Det är tomt i storföretagens iranska orderböcker. Verksamheten begränsas till teknisk support av utrustning och fordon som redan har levererats..

DI - 4 timmar sedan

Aktien har mer att ge – köp nischad doldis

Doldisbanken har fått upp farten och rusat på börsen i år. Men än är det inte för sent att köpa. Aktien är ett fynd om banken når sina egna kaxiga mål.

DI - 4 timmar sedan

Konsultbolagen med högst andel kvinnor 2019

Vilka konsultbolag lyckas rekrytera flest kvinnor? För femte året i rad har Cinode gått igenom de senaste årsredovisningarna för att titta på det totala utfallet men också för att granska hur könsfördelningen i styrelserna ser ut..

DI - 4 timmar sedan

Miljontals européer är i gång och röstar

Miljontals medborgare i EU:s medlemsländer röstar i dag fram sina representanter till EU-parlamentet. Valet har beskrivits som en kamp mellan högernationalistiska partier å ena sidan och partier positivt inställa till EU å den andra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.