DN > Opinion

Wednesday, 22 May, 13:37

DN - 18 apr 19 kl. 13:18

”Frånstötande att försämra för dem som har det sämst”REPLIK DN DEBATT 15/4. Vi känner igen Benjamin Dousas problembeskrivning. Men när det kommer till analys, orsaker och botemedel har vi svårt att hänga med, skriver Enna Gerin, Katalys och Per Sundgren, Stiftelsen Jämlikhetsfonden..
Läs mer på DN
Läs mer om:
REPLIK DN DEBATT, Benjamin Dousas, Enna Gerin, Per Sundgren, Jämlikhetsfonden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frånstötandeatt , försämraför dem som har det , sämst

Fler nyheter från DN

DN - 16 timmar sedan

”Dåligt stöd för att psykiska sjukdomar ökar bland unga”

Forskare: Socialstyrelsens slutsats om en en reell ökning av psykiska sjukdomar bland unga håller inte..

DN - Igår: 16:32

”Replikerna avslöjar ett förakt för universiteten”

SLUTREPLIK DN DEBATT 12/5. Replikerna på vår artikel utgör en beklämmande misstroendeförklaring mot universitet och högskolor, stundtals övergående i förakt, skriver forskarna Patrik Hall och Ulf Sandström..

DN - Igår: 16:34

”Att hänvisa till ’EU:s ledarskap’ är en grov förenkling”

REPLIK DN DEBATT 17/5. Det är enbart genom ett uthålligt mobiliseringsarbete — av engagerade aktörer inom såväl som utanför EU — som EU:s ledarskap börjat uppmärksamma antibiotikafrågan, skriver forskaren Alexandra Waluszewski..

DN - Igår: 16:36

”Rimligt att stryka hemkunskap och elevens val”

REPLIK DN DEBATT 18/5. Kvaliteten på undervisningen i kärnämnen såsom svenska och matematik måste prioriteras högt. Då är det fullt rimligt att stryka ämnen som hemkunskap och elevens val, skriver Benjamin Dousa, förbundsordförande MUF..

DN - Igår: 16:38

”Kunskapsreducering är en dålig lösning för skolan”

REPLIK DN DEBATT 18/5. Isak Skogstads förslag, som han lägger fram som en färdig lösning för politiker att implementera, bygger på en ensidig kunskapssyn och på bristande konsekvensanalys, skriver pedagogiklektorn Joakim Larsson..

DN - Igår: 16:40

”Oklart ansvar efter apoteksomregleringen 2009”

Mikael Hoffmann, NEPI: Det är ett stort misslyckande att samhället inte lyckats hantera det som i dag är ett vardagsproblem i vården..

DN - Igår: 16:42

”Apoteken är ofta lösningen när läkemedel restnoteras”

Johan Wallér, vd på Sveriges Apoteksförening: I dag expedieras fler recept direkt när kunden kommer in än innan omregleringen av apoteksmarknaden..

DN - Igår: 21:00

”Lagstifta om digitalisering för samhällets mest utsatta”

Kalle Pettersson, Helsingborgs stad: Använd digitaliseringen för att göra de mest utsatta till aktiva medskapare i sina egna liv..

DN - 21 timmar sedan

”Läkemedelsverkets roll är att sprida information”

Johan Andersson, Läkemedelsverket: Läkemedelsverket har inte tillhandahållandeansvar för läkemedel i Sverige..

DN - 18 maj 19 kl. 21:00

”Patientsäkerheten hotas när allt fler läkemedel restnoteras”

Överläkarna Jan Calissendorff och Mikael Lehtihet: Tiotusentals svenskar kan inte hämta ut förskriven medicin med risk för allvarliga hälsoeffekter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.