Världen Idag > Nyheter

Sunday, 26 May, 14:10

Världen Idag - 18 apr 19 kl. 13:01

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla



Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu börjar något som veteranförhandlare kallar pokerspel. Givetvis försöker alla partier få så mycket som möjligt och ge så lite som möjligt, och det gäller att visa upp rätt kort vid rätt tillfälle. Netanyahu är beroende av att samtliga partier i högerblocket går med i koalitionen för att få majoritet. Det finns några stötestenar i bildandet av denna koalition.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Netanyahu, Benjamin Netanyahu, United Torah Judaism, Beiteinu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koalitionsbildandeett , spel, Netanyahu, behärskar, bästav alla
Sydsvenskan - 25 jul 15 kl. 04:00

David Härenstam frestar med allt från barock till nutida, och behärskar rubbet.

Gitarristen David Härenstam är en mångfrestare som vid sidan av den klassiska repertoaren ägnar sig åt tango, jazz­improvisation och teater. På hans nya skiva "Recital” antyds denna bredd i stycken som Roland Dyens ”Fuoco”, där barockt ackord­spel blandas med böjda toner och coolt smällande strängar. Också i Atanas Ourkouzounovs variationer över en bulgarisk folkvisa pockar några av gitarrens många historiska erfarenheter på och vill fram.

Helsingborgs Dagblad - 25 jul 15 kl. 04:00

David Härenstam frestar med allt från barock till nutida, och behärskar rubbet.

Gitarristen David Härenstam är en mångfrestare som vid sidan av den klassiska repertoaren ägnar sig åt tango, jazz­improvisation och teater. På hans nya skiva "Recital” antyds denna bredd i stycken som Roland Dyens ”Fuoco”, där barockt ackord­spel blandas med böjda toner och coolt smällande strängar. Också i Atanas Ourkouzounovs variationer över en bulgarisk folkvisa pockar några av gitarrens många historiska erfarenheter på och vill fram.

SmålandsPosten - 17 jun 14 kl. 09:42

Trosell behärskar genren till fullo

Sedan deckardebuten 1999 med Ytspänning har Aino Tosell tillhört toppskiktet bland de svenska deckarförfattarna. Serien som följde debuten, med mångsysslaren Siv Dahlin i detektivrollen, präglas av såväl ett tydligt klass- och genusmedvetande som ett starkt samhällskritiskt perspektiv. Dessutom tillhör Trosell en av de stilistiskt bästa skribenterna i genren.

Dalarnas tidningar - 13 dec 13 kl. 10:01

Ett instrument som få behärskar

På 1970-talet spelade Erik Arfs näverlapp för Kungen. Men i dag finns nästan ingen som behärskar det udda blåsinstrumentet. Jan Lundström är en av få traditionsbärare.

GöteborgsPosten - 25 apr 15 kl. 08:00

Behärskar mer än det gröna fältets schack

Han har redan hunnit med att fira ett SM-guld. Närmast vill han föra upp Örgryte till Superettan. Men Hampus Bohman, 22, behärskar mer än det "gröna fältets schack"..

Dalarnas tidningar - 26 aug 17 kl. 06:30

Skolverket: Undervisningskvaliteten försämras om läraren saknar svensk legitimation och inte behärskar det svenska språket

Att anställa lärare utan svensk legitimation som inte behärskar det svenska språket leder till att undervisningskvaliteten försämras. Det säger Skolverkets enhetschef Mikael Ejerblom..

DN - 23 feb 18 kl. 12:11

Skivrecension: Malin Wättring behärskar både litet och stort

När den prisbelönta jazzsaxofonisten Malin Wättring utökar sin kvartett med storband visar hon hur hon behärskar hela dynamiken från intimt till brett anlagda arrangemang..

DN - 11 okt 18 kl. 15:16

”Vi som inte behärskar datorn är inga bakåtsträvare”

Vi som inte behärskar datorn är inga bakåtsträvare. Alla är olika och för mig är det ointresse, skriver läsaren Ragnvald Nilsson..

BT - 25 sep 12 kl. 06:22

Ligor behärskar Mexikofängelser

En majoritet av Mexikos fängelser är behärskade av ligor. De kontrollerar cellnycklar, straffar fångar och tar betalt för beskydd, rapporterar den statliga människorättskommissionen CNDH.
CNDH har besiktigat hundratalet delstatsfängelser.

Alliansfritt Sverige - 09 aug 13 kl. 11:39

Sök lärarleg och vips är du behörig i ämnen du inte kan ett dyft om

SVT rapporterar om mellanstadieläraren Sini som ansökte om en lärarlegitimation. Plötsligt var hon inte längre mellanstadielärare utan musiklärare. Det här hade inte varit någon stor grej om det inte varit så att det här är vanligt numera.

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

DI-profil nyanserade svensk abortdiskussion

Medan många svenskar förfasar sig över abortmotståndare i USA, finns det andra som ger en mer nyanserad bild. Att väldigt sena aborter är upprörande är inget konstigt, menade bland annat PM Nilsson, redaktör på Dagens Industri i en diskussion i Sveriges Radio nyligen..

Världen Idag - 5 timmar sedan

Uppsalatjejerna som blev bäst i världen

Den 24 april 2019 vann Sverige VM-guld i cheerleading i USA. Världen idag har träffat två av tjejerna från Team Sweden – laget som lyckades kasta sig upp till toppen..

Världen Idag - 6 timmar sedan

Konferens mot antisemitism ska hållas i Malmö

Regeringen ska nästa år hålla en internationell konferens mot antisemitism i Malmö. – Var än antisemitismen finns ska den belysas och bekämpas, säger statsminister Stefan Löfven (S)..

Världen Idag - 23 timmar sedan

Demokrat går mot ström – förbjuder sena aborter

Louisiana är på väg att få en ny lag som förbjuder abort vid ”hjärtslagsgränsen”. Den som kommer skriva under lagen är delstatens demokratiske guvernör John Bel Edwards. Guvernören har egen erfarenhet av frågan då han och hans fru blev rekommenderade att abortera sin dotter..

Världen Idag - Igår: 08:00

Håkan och Pia Westergård når ut genom tv-rutan

Håkan och Pia Westergård har i femton år målmedvetet arbetat med tv-sändningar. I Finland har de producerat mer än 700 program. Nu riktar de in sig på regelbundna sändningar även i Sverige..

Världen Idag - Igår: 08:00

Kristersson utmanar S: Gör upp med antisemitismen

Moderatledaren Ulf Kristersson kräver nu att Socialdemokraterna agerar mot antisemitismen inom partiet. – Vi kräver att Socialdemokraterna upprättar en vitbok över extremismen i sitt eget parti, säger Kristersson..

Världen Idag - Igår: 00:00

Få vill leva någon annans revolution

Måste man tycka som sina föräldrar? Svaret på denna fråga kan förstås variera – både beroende på vem man frågar och vilket område man syftar på. Men de flesta moderna svenskar skulle nog ändå säga: Tvärtom!

Världen Idag - Igår: 00:00

Kulturen påverkar åt båda håll

Du är ju kristen bara för att du vuxit upp i Sverige. Hade du fötts i Irak hade du varit muslim. Så hur kan du tro att din tro är den rätta?.

Världen Idag - Igår: 18:19

Försvarar abort – vill inte se film om ingreppet

De flesta svenska partiföreträdare talar sig varma för den svenska abortlagstiftningen. Partiföreträdare som Världen idag har talat med säger samtidigt att det inte ser någon anledning att se en film som visar hur en abort kan se ut. – Jag tycker inte att det är nödvändigt att göra det, säger V-ledaren Jonas Sjöstedt, som var en av få partiföreträdare som ställde upp på Världen idags intervju..

Världen Idag - Igår: 18:19

Läkare bekräftar fosterbild i abortfilm

På nätet finns det många filmer som uppges visa fostret vid en verklig abort. Världen idag lät överläkaren Eva Uustal titta på en av dessa filmer för att höra om det kan se ut så i Sverige. Hon medger att fostret kan se ut som i filmklippet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.