PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 25 May, 09:18

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 12:38

Sandviks vd: Ser inget av lågkonjunkturen det talas om
Läs även: Sandvik höjde resultatet Angående de tre affärsområdena noterar han att gruvmarknaden, i fokus för affärsområdet SMRT, utvecklas väldigt starkt. ”Det drivs av starka mineralpriser i marknaden. Det är kul”, sade Sandvik-chefen. För affärsområdet Sandvik Materials Technology (SMT) beskriver han orderingången i det gångna kvartalet som mycket stark, drivet av olja- och gassektorn dä
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SMRT, Sandvik, Sandvik Materials Technology, SMT, Om, SMS, Björn Rosengren, USA, Kina, Indien, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sandviksvd , Ser, ingetav , lågkonjunkturendet , talasom
PrivataAffärer - 23 okt 18 kl. 17:22

Hernhag: Börsen vid avgörande skede trots högkonjunkturen

Läs också: Sandviks resultat under förväntan Botten är nådd enligt teknisk analys Sandviks rapport innebar 11 procent högre orderingång under det tredje kvartalet. Detta jämfört med samma kvartal föregående år. Justerar vi för valutakurser och tar det i jämförbara enheter var tillväxten 9 procent.

YLE - 29 nov 15 kl. 14:55

Trendbrott i Vasa: Lågkonjunkturen är här

Storföretagens samarbetsförhandlingar har fått stor synlighet i media. Det gäller Wärtsilä i Vasa där 110 måste gå och Vacon som gör sig av med 40. Nu senast kom nyheten om Uponor som ser ut att minska med 170 personer i Vasa.

Cornucopia - 09 dec 16 kl. 13:55

Börsåret ser ut att avsluta starkt

Börserna går bra nu i december och till och med Stockholmsbörsen ligger nu på ett hyfsat plus för året. Dessvärre fungerar inte uppdateringarna av kursdata korrekt, så nu får ni slippa några charts för stunden.
OMXS30 är i skrivande stund +5.

Cornucopia - 07 jun 16 kl. 15:41

Konjunkturbarometern: Sverige fortsätter rakt ner mot lågkonjunkturen

Sent på bollen, men Konjunkturinstitutets (KI) konjunkturbarometer visar på att den svenska ekonomin fortsätter rätt ner mot lågkonjunkturen. Eller som KI kallar det: "gott stämningsläge". Ingen dålig stämning här inte.

Cornucopia - 08 dec 15 kl. 07:55

Nej, inget konstigt om USA går in i recession inom några år

DI.se översätter Business Insider som citerar investmentbanken JP Morgans analytiker. Beskedet är att USA:s ekonomi inom tre år återigen är i recession och att slutet på återhämtningen närmar sig.

Cornucopia - 28 okt 15 kl. 17:06

Riksgälden: Inget ökat lånebehov för svenska staten

Riksgälden kom idag med sin uppdaterade prognos för svenska statens lånebehov. Man konstaterar att inget ökat lånebehov föreligger, utan upplåningen ligger i linje med tidigare prognoser, trots asylkrisen.

Prognosen om statens lånebehov skulle egentligen kommit förra veckan, men Riksgälden sköt upp prognosen i väntan på Migrationsverkets prognos över antalet asylsökande.

Cornucopia - 30 maj 17 kl. 14:15

Svensk BNP rusar vidare mot lågkonjunkturen

SCB publicerade idag BNP-siffror för första kvartalet. Det borde nu vara övertydligt för var och en att Sverige rusar vidare mot lågkonjunkturen, men förnekandet fortsätter förstås.
BNP-tillväxt på rullande fyra kvartal jämfört med fyra kvartal tidigare.

Cornucopia - 26 dec 18 kl. 16:09

Lågkonjunkturen - ska man vara offentligt eller privat anställd?

Nu när lågkonjunkturen rusar mot oss snabbare än det går att bilda en regering kan det vara intressant att fråga sig om man när tillväxten uteblir och ladorna blir tomma ska vara privat eller offentligt anställd. Ska man dra en slutsats utifrån datat är den att privat anställda är beroende av konjunkturen med eftersläpning medan offentligt anställda är beroende av politiska beslut.
BNP-tillväxt och förändringen antal anställda per sektor statlig-kommunal-privat 2006 - 2018P11.

Cornucopia - 26 sep 17 kl. 13:37

Fortsatt svag BNP-tillväxt - lågkonjunkturen närmar sig

Svensk BNP-tillväxt under andra kvartalet var fortsatt svag och lågkonjunkturen rycker allt närmare. Nedan följer en graf som visar på skillnaden mellan SCB:s och mitt sätt att analysera konjunkturläget och aktuell BNP-tillväxt.
Fyra kvartals rullande BNP-tillväxt, kalenderkorrigerad och säsongsrensad, samt fasta priser (justerat för inflation) som staplar.

Magazin24 - 26 nov 12 kl. 21:15

Inget krisavtal för IF Metall

Över 50 000 personer i Sverige har varslats om uppsägning, 1 147 av dem är varsel i Västmanland men IF Metall vill inte ha några krisavtal, skriver P4 Västmanland. 2008 och 2009 under lågkonjunkturen var det många som varslades och IF Metall gick med på att införa krisavtal med kortare arbetstid och löneavdrag. Men i år är inte krisen tillräckligt djup för att införa krisavtal, säger Tommy Eriksson, ombudsman på IF Metall i Köping till P4 Västmanland.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - Igår: 09:02

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.