Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 25 May, 10:13

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistikDen svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronan, fallerefter , arbetslöshetsstatistik
YLE - 21 aug 12 kl. 10:23

Dyster arbetslöshetsstatistik särskilt för Hangö

Det är framförallt konkursen vid FN-steel som nu märks av. Också andra arbetsgivare - Forcit och Printal - har sagt upp personal och det syns för Hangös del. I Raseborg var arbetslöshetssiffran i juli 8,4 mot 7,6 procent en månad tidigare.

YLE - 24 jul 13 kl. 05:31

Dyster arbetslöshetsstatistik i Västnyland

Arbetslösheten ökar i regionen. I den ekonomiska regionen Raseborg, dit förutom Raseborg också Hangö och Ingå hör, finns idag 1347 personer som inte har något arbete. En ökning på 2,3 procentenheter sedan i juni ifjol.

Nya Wermlands Tidningen - 15 aug 18 kl. 13:38

Filipstads kommun toppar arbetslöshetsstatistik

Arbetslösheten minskar mest i länet – ändå kvar i toppen.

DI - 25 jul 13 kl. 11:58

Räntor och valutor: Kronan tappar

Torsdagens svenska arbetslöshetsstatistik och Konjunkturinstitutets barometerindikator gav inga stora rörelser på den svenska ränte- och valutamarknaden..

DI - 12 sep 13 kl. 16:40

Räntor och valutor: Kronan stärktes

Marknadsräntorna i Europas kärna sjönk tillbaka på torsdagen efter bland annat en svag industriproduktion i euroområdet. Svenska räntor sjönk något mindre än de tyska efter att arbetslöshetsstatistik och KPI för augusti om något kommit in marginellt på uppsidan..

SmålandsPosten - 20 dec 13 kl. 06:23

?Katarina Brännström har fel om arbetslösheten?

Moderaterna må ha haft goda intentioner i att försöka pressa tillbaka arbetslösheten - men trots massiva skattesänkningar, subventionerade branscher, privatiseringar och sänkta arbetsgivaravgifter har resultaten uteblivit, skriver Tomas Eneroth, riksdagsledamot (S). Moderaterna blir tydligen alltmer frustrerade över att vare sig opinionssiffror eller arbetslöshetsstatistik talar till deras fördel. I Smp anklagar Katarina Brännström (M) mig för att ha felaktiga siffror om arbetslösheten.

YLE - 20 maj 14 kl. 14:15

De arbetslösa blir allt fler i Karleby och Vasa

Karleby och Vasa är snart bland de kommuner med de högsta arbetslöshetssiffrorna i hela landet. Det visar Närings-, trafik- och miljöcentralens (NTM) arbetslöshetsstatistik för april. I Österbotten var de arbetslösa i slutet av april 8 866 vilket är 532 fler än för ett år sedan.

YLE - 27 maj 15 kl. 10:12

Färre arbetslösa västnylänningar

Antalet arbetslösa västnylänningar har minskat med 175 personer på en månad. Det visar färsk arbetslöshetsstatistik från Närings-, trafik- och miljöcentralen. Antalet arbetslösa minskade i Hangö, Lojo och Raseborg, medan den ökade i Ingå och Sjundeå.

HBL - 22 okt 14 kl. 03:56

Arbetslösheten fortsätter att stiga

Arbetslösheten förblir hög ett bra tag ännu, säger Aktias chefsekonom Anssi Rantala. Men några risker för en dramatisk ökning som på 1990-talet ser han inte.Statistikcentralen och Arbets- och näringsministeriet presenterade i går arbetslöshetsstatistik för september.

YLE - 23 apr 13 kl. 09:16

Något färre arbetslösa västnylänningar

Antalet arbetslösa minskade en aning i alla västnyländska kommuner förutom i Lojo under mars månad. Det visar färsk arbetslöshetsstatistik. I Hangö har antalet arbetssökande minskat med 19 personer på en månad.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Börsplus: Omsorgskoncernen ännu köpvärd

Omsorgskoncernen Ambea gjorde i fjol ett storförvärv av Aleris och ganska omgående har det stött på problem vilket pressat aktien. Svd Börsplus köpråd kvarstår dock..

Affärsvärlden - Igår: 09:45

Industrivärden storköper A-aktier i Volvo

Industrivärden gjorde sitt största köp av A-aktier i Volvo på flera år under torsdagen..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Boeing lyfter i förhandeln

USA-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att börja veckans sista handelsdag med stigande noteringar, efter att ha handlats lägre på torsdagen med en nedgång på 1,2 procent för S&P 500..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg om Greta Thunberg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

XXL:s Sverigechef lämnar efter omstritt Facebook-inlägg

XXL:s Sverigechef Per Sigvardsson lämnar sin post efter ett "opassande" inlägg på Facebook. Det meddelar bolaget på fredagen, rapporterar den norska tidningen Dagens Næringsliv..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

”Anmärkningsvärt låga vinstmål i Ericsson”

Ericsson har alldeles för låga vinstmål, Networks borde kunna nå en marginal kring 20 procent, anser Christer Gardell, vars Cevian Capital är största ägare i bolaget..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Experter: Kan ta ett decennium för Huawei att resa sig

Få branscher är lika globala som telekomindustrin. Många teknikbolag, möjligen även svenska, kan drabbas hårt av handelskonflikten mellan USA och Kina, varnar flera telekomexpert..

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

Då avgår Theresa May

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

Pundet avvaktande inför Mays väntade avgång

Europaräntorna handlas kring oförändrat på fredagen medan euron har stärkts sedan svensk stängning på torsdagen..

Affärsvärlden - Igår: 08:11

Ericsson gör Sverige Europabäst på uppfinningar

Sverige är Europabäst på patent inom framtidssegmentet Industri 4.0 med drygt 2 600 internationella patentansökningar sedan år 2010..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.