Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:21

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006Hedgefonder har haft en bra start på året..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bästa första kvartalför , hedgefondersedan , 2006
Helsingborgs Dagblad - 18 okt 12 kl. 09:25

Saabs orderingång högst sedan 2006

Saabs orderingång för det tredje kvartalet i år är det högsta på flera år. ? Den bästa orderingången under ett kvartal sedan 2006, säger vd Håkan Buskhe..

Dagens PS - 05 okt 17 kl. 10:25

Di: ”Vindarna har vänt” för hedgefonder

Marknaden har tinat upp till investerarnas stora förtjusning. Fjolåret gick riktigt uselt för hedgefonder, men i år har avkastningen hostat upp sig och investerare – som tidigare plockade ut sina pengar – har hittat tillbaka. Det här skriver Dagens Industri och konstaterar att 2017 utvecklats till ett ”revansch-år för hedgefonder”, svenska hedgefonder inkluderade – så klart.

Affärsvärlden - 06 apr 16 kl. 12:06

Tufft första kvartal för hedgefonder

Det har varit ett tufft första kvartal för hedgefonder. Enligt Lyxor Hedge Fund Index sjönk hedgefonder med 2 procent under perioden framgår det av den franska kapitalförvaltarens senaste rapport..

Affärsvärlden - 18 dec 15 kl. 13:46

Hundratals hedgefonder har gått i graven

Totalt 257 hedgefonder lades ned under årets tredje kvartal allt eftersom förvaltare fick kämpa med fallande råvarupriser och kreditspreadar som inte agerade som tidigare, skriver Bloomberg..

DI - 10 nov 18 kl. 10:11

JP Morgan tror på blygsamma uttag från hedgefonder

Många hedgefonder har haft sin värsta månad på åtta år under oktober och kommer troligtvis se ett blygsamt kapitalutflöde under kommande kvartal, enligt affärsbanken JP Morgan..

Dagens PS - 27 aug 18 kl. 09:00

Di: Tufft år för svenska hedgefonder

Många svenska ränte- och multihedgefonder har haft det tufft under 2018, samtidigt visar aktiefokuserade hedgefonder från fondbolag som Gladiator, Bodenholm och PriorNilsson på god avkastning. Det framgår av en artikel i Di. Den samlade bilden av hedgefondsektorn är att den kämpar i motvind.

Dagens PS - 20 nov 18 kl. 07:58

Nordiska hedgefonder noterar tioårssämsta

Oktober blev enligt Di den sämsta månaden på tio år för fondkategorin. Bland annat uppges marknadsledande Brummer & Partners – Europas största hedgefondförvaltare med 117 miljarder kronor i förvaltat kapital – ha fått mycket stryk under den gångna månaden och ligger nu, enligt artikeln, på minus 2,5 procent i avkastning hittills i år. Som helhet backade nordiska hedgefonder med 2 procent i oktober, vilket alltså är den enskilt sämsta månaden för hedgefonder på tio år.

Alliansfritt Sverige - 06 feb 12 kl. 18:00

Över 40 000 färre sysselsatta sedan 2006

STATISTIK. I gårdagens debatt iAgenda mötte den moderatledda alliansregeringens representant,arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) sin socialdemokratiska motpart.Diskussionen handlade egentligen om att antalet som står utanför a-kassan ökatmen Hillevi Engström ville hellre berätta att antalet sysselsatta ökat med 200000 personer.

Nyhetsverket - 02 mar 12 kl. 18:56

42 500 färre jobb sedan 2006

Sedan 2006 har jobben blivit 42 500 färre, skriver Fredrik Olovsson på Expressens debattsida, han är gruppledare för Socialdemokraterna i finansutskottet. Jämförelsen är från tredje kvartalet 2006 till samma kvartal 2011. Jämfört med Österrike, Belgien, Tyskland, Polen, Tjeckien, Slovakien, Malta, Frankrike, och Nederländerna har Sverige haft en sämre sysselsättningsutveckling, enligt skribenten..

DI - 22 apr 14 kl. 11:10

Motigt för hedgefonder

Hedgefonderna hade det motigt under årets första kvartal där snittavkastningen blev svaga 1,42 procent..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Virussmittad dator till salu för över en miljon dollar

En bärbar dator angripen av de sex datorvirus som genom historien orsakat störst ekonomisk skada för mänskligheten finns nu till salu i en aktion för över 1 miljon dollar..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Börsen vänder till nedgång

Stockholmsbörsen inledde måndagen med en uppgång men rörde sig successivt ned mot nollstrecket och hade vid lunchtid halkat ner i negativt territorium..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Danske: Tre anledingar till att sälja medicinteknikbolaget

Danske Bank har inlett bevakning av Vitrolife och sätter rekommendationen till sälj..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Sparekonomen: Så gynnas spararna av valutarisk

Det kanske är dags att sluta kalla det valutarisk och istället kalla det möjlighet, eller i varje fall diversifiering, resonerar Avanzas sparekonom Johanna Kull på sin blogg..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

ISS faller på Köpenhamnsbörsen

Det danska serviceföretaget ISS faller 6 procent på Köpenhamnsbörsen sedan bolaget på måndagen meddelat att det förlorat ett större kundkontakt med läkemedelskoncernen Novartis..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Medicinteknikbolag lyfter på börsen

Stockholmsbörsen inledde måndagen något upp i spåren av helgens Europaparlamentsval i flera länder..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Miljöteknikbolaget Swedish Stirling siktar mot börsen

Miljöteknikbolaget Swedish Stirlings ska ansöka om att bolaget noteras på Nasdaq Stockholm under det första halvåret 2020..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Fjärde AP-fonden köpte Veoneer-aktier i riktad nyemission

Fjärde AP-fonden köpte aktier i Veoneers riktade nyemission varefter innehavet ökat till drygt 9,7 miljoner, motsvarande 8,7 procent..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Slitevind lyfter i handelspremiären på First North

Det svenska vindkraftsföretaget Slitevind handlas till 42 kronor per aktie i måndagens handelspremiär på Nasdaq First North. Aktien har tidigare handlats på Pepins där senaste betalkurs var 35 kronor den 20 maj..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Fiat Chrysler och Renault rusar på fusionsplaner

Fiat Chryslers aktie rusade nära 20 procent i börsöppningen i Milano efter att bolaget uttryckt önskemål om att gå ihop med franska Renault och bilda världens tredje största biltillverkare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.