PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 25 May, 08:54

PrivataAffärer - 18 apr 19 kl. 12:00

Blecher: Ser köpläge i SecuritasI en krönika på Carnegie Fonders hemsida skriver Simon Blecher, förvaltare av Carnegie Sverigefond, att han tankat Industrivärden vars rabatt plötsligt fördubblats, sannolikt som en effekt av sämre utdelningsförslag bland bolagen i Industrivärdens portfölj. ”Men pengarna finns kvar”, konstaterar han. Det finns just nu också ett ordentligt köptillfälle i Securitas som handlas till ett lågt p/e 14,5, ”trots att bolaget är betydligt stabilare än övriga marknaden”. Jämför Zalando med H&M I krönikan jämför Simon Blecher även Zalando med H&M. Jämförelsen har redan lett till att flera av Carnegie Fonders fonder tankat Kinnevik, då investeringen i investmentbolaget ger 20 procents rabatt på Zalando.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Securitas, Carnegie Fonders, Simon Blecher, Carnegie Sverigefond, Industrivärden, Industrivärdens, Zalando, Kinnevik, Blecher

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Blecher, Ser, köplägei , Securitas
DI - 08 sep 16 kl. 17:01

Blecher hoppar av Securitas - hyllar "hatade" SKF

Simon Blecher, som förvaltar Carnegies Sverigefond, har den gångna månaden minskat fondens innehav i Securitas. Kapitalet har i stället placerats i SKF och Dometic..

PrivataAffärer - 05 okt 16 kl. 12:06

Blecher kastar ut Securitas

Securitas har ingått i Carnegies Sverigefond under ett decennium, sedan Simon Blecher tog över förvaltningen av fonden. Men inte nu längre....

PrivataAffärer - 08 sep 16 kl. 09:48

Aktierna som Blecher ökar i

Simon Blecher, som förvaltar Carnegies Sverigefond, har den gångna månaden minskat fondens innehav i Securitas. Kapitalet har i stället placerats i SKF och Dometic....

Affärsvärlden - 05 okt 16 kl. 12:19

Blecher kastar ut gammal aktiefavorit

Securitas har ingått i Carnegies Sverigefond under ett decennium, sedan Simon Blecher tog över förvaltningen av fonden. Men inte nu längre..

DI - 16 maj 11 kl. 11:52

Securitas vd: Det var fel att knoppa av Niscayah

Mot bakgrund av hur Securitas i dag ser på säkerhetsmarknadens utveckling var den tidigare avknoppningen av Niscayah ett felaktigt beslut.Det sade Securitas vd Alf Göransson på måndagens presskonferens..

PrivataAffärer - 16 nov 15 kl. 12:23

Securitas ser ökad efterfrågan efter terrordåden

Securitas har sett en ökad efterfrågan på sina tjänster efter fredagens terrorattacker i Paris. Det uppger Securitas informationschef Gisela Lindstrand för Nyhetsbyrån Direkt....

DI - 07 jan 11 kl. 09:34

Securitas: Exane BNP Paribas sänker rekommendationen

Exane BNP Paribas har sänkt rekommendationen på säkerhetsföretaget Securitas till underperform, från tidigare neutral. Banken ser en oattraktiv risk i förhållande till möjlig uppsida. Riktkursen är fortsatt 80 kronor..

DI - 10 feb 14 kl. 09:30

Här är Securitas sämsta marknader

Securitas vd Alf Göransson ser en gradvis förbättring framför sig, men "det är långsamt, och bräckligt. Men det förefaller inte bli sämre i alla fall, utan snarare tvärtom"..

E24 - 08 nov 16 kl. 16:06

Osäkra intäkter tynger Securitas

Säkerhetsbolaget Securitas flaggar för trögare verksamhet i Europa och en del kontraktsförluster vilket sänker aktiekursen med 9 procent. Allt annat lika är aktien något mer attraktiv efter dagens kursfall men den ser fortfarande rätt dyr ut..

DI - 08 mar 17 kl. 16:56

Så ska Securitas kompensera för höjda brittiska löner

Securitas ser ut att behöva gå en ny rond mot höjda minimilöner i Storbritannien. Senast det begav sig var i fjol och då lyckades säkerhetsbolaget kompensera sig..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Mäklare: Restriktiva banker bromsar bomarknaden

Det visar en undersökning bland mäklare som bostadssajten Hemnet gjort och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är intressant att notera att det fortsatt är en relativt stor andel som tycker att det blivit svårare att sälja bostäder jämfört med för ett år sedan. Marknaden förra våren var ganska utmanande.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Tydliga samband mellan fondflöden och betyg

Det senaste året har 8,8 miljarder euro netto flödat in i nordiska fonder med betyget fem stjärnor och 2,8 miljarder in i fonder med fyra stjärnor. Samtidigt noteras nettoutflöden om totalt 10,3 miljarder euro för nordiska fonder med betygen 1-3. Klart störst utflöden, 6,3 miljarder, märks för trestjärniga fonder.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Stort skattefel för reseavdraget

Under perioden 2014-2016 var skattefelet för reseavdrag till och från jobbet 1,8 miljarder kr, enligt en ny rapport från Skatteverket. De flesta som yrkar reseavdrag har kostnader för resa med bil. Reseavdraget är det avdrag som yrkas av flest privatpersoner i deklarationen.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Medicinteknikbolaget Mentice mot First North

Erbjudandet förväntas omfatta dels en nyemission på 82 miljoner kronor och dels befintliga aktier i Mentice om 299 miljoner kronor som erbjuds av säljande aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande. Erbjudandet väntas genomföras till priset 49 kronor per aktie, vilket motsvarar ett totalt marknadsvärde på bolagets aktier om 1.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Elva stabila sommaraktier

Det är i IG:s morgonrapport som Hansén konstaterar att Stockholmsbörsen hittills följt säsongsmönstret med stigande utveckling inför vårens utdelningar och svagare utveckling efter kupongerna. ”Givetvis har den eskalerande handelskonflikten inneburit att investerare blivit försiktigare. Men rekylen i maj är också en konsekvens av en stark inledning på året och att man känner sig nöjd efter utbetalda kupongerna”, skriver han.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Industrivärden ser potential i Volvo

”Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden har köpt 6 miljoner A-aktier i Volvo för totalt 822 miljoner kronor, enligt en anmälan till Finansinspektionens insynsregister som blev offentlig på fredagen.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Så går det för Ossdsign i handelspremiären

Det svenska medicinteknikbolagets material sätter igång biologiska processer som skapar benvävnad hos patienter. Enligt bolaget var intresset för att investera i bolaget stort och erbjudandet tecknades till cirka 117 procent. Bolaget tillförs därmed cirka 151,3 miljoner kr före emissionskostnader.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.