Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 26 May, 13:04

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:56

Chefsekonom: Staten kan undvika miljardsvinnetFörra veckan rapporterade Dagens PS om slöseriet med skattepengar inom den offentliga sektorn. Nu säger experten att det finns utvecklingsmöjligheter. Mindre begränsade ramar för upphandlingar krävs, säger Annika Wallenskog, ekonomidirektör på Sveriges kommuner och landsting (SKL) till Dagens Industri. Större vikt ska läggas vid funktion, och en förbättring av uppföljningen skulle generera bättre resultat på ett mer effektivt sätt, förklarar hon. Både Konkurrensverket och Upphandlingsmyndigheten menar att det behövs bättre affärssinne och mer resurser, enligt artikeln.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens PS, Annika Wallenskog, Sveriges, SKL, Dagens Industri, Konkurrensverket, Upphandlingsmyndigheten, LÄS MER

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsekonom, Statenkan , undvika, miljardsvinnet
Kristianstadsbladet - 09 maj 19 kl. 05:00

Insändare: Byggföretagen har tröttnat på miljardsvinnet

Byggstölderna har ökat med 60 procent på fem år. Sveriges Byggindustriers medlemsföretag kräver ökade insatser mot miljardsvinnet, inte minst på EU-nivå. Det skriver Catharina Elmsäter-Svärd, vd för Sveriges Byggindustrier och Anders Fredriksson, chef för Sveriges Byggindustrier östra Skåne..

DI - 25 maj 12 kl. 10:31

Chefsekonom: Omöjligt för EU att undvika bankunion

EU kan inte undvika att gå i riktning mot en budget- och bankunion framöver, anser Peter Praet som är Europeiska centralbankens chefsekonom och ECB-ledamot från Belgien..

HBL - 13 jul 12 kl. 07:08

Chefsekonom Roger Wessman på Nordea svarar på några av läsarfrågorna

Hbl har samlat in läsarfrågor om eurokrisen och låter nu Nordeas chefsekonom Roger Wessman svara på dem. Fortsätt skicka in frågor på ekonomi@hbl.fi.

BT - 25 sep 13 kl. 15:02

Staten helt ute ur Nordea

Regeringen har i dag sålt av sina sista aktier i Nordea. Priset blev 76 kronor per aktie. - Här sätter vi punkt för bankkrisen, säger finansmarknadsminister Peter Norman.

Opinionen.se - 25 sep 13 kl. 15:06

Staten helt ute ur Nordea

Regeringen har i dag sålt av sina sista aktier i Nordea. Priset blev 76 kronor per aktie. ?

YLE - 06 nov 14 kl. 12:26

"Staten tar över Talvivaara"

Näringsminister jan Vapaavuori meddelade i dag staten tar över Talvivaaragruvan. Han bedömer att rätten kommer att ge beslutanderätten till staten på grund av de stora miljöproblem som gruvan kan orsaka också i fortsättningen. I en normal konkurs får gäldenärerna makt över konkursboet då styrelsen förlorar makten, men i sådana fall som Talvivaara som har betydande miljöeffekter kan beslutanderätten dömas till staten.

YLE - 07 aug 15 kl. 07:41

Staten tar över Talvivaara

Staten tar över Talvivaara då det helt statliga bolaget Terrafame Mining Oy köper upp gruvans konkursbo. Affären gör det möjligt att få igång gruvverksamheten i Talvivaara igen och samtidigt förbättras miljöskyddet kring Talvivaara. Konkursboets arbetstagare kommer att få jobb hos den nya ägaren.

Helsingborgs Dagblad - 21 jun 11 kl. 08:34

Staten säljer Nordeaaktier i höst

Staten skjuter fram den fortsatta försäljningen av sina aktier i Nordea. Nu väntas försäljningen starta tidigast i mitten av augusti och ske i små poster under en längre tid för att undvika stora kurssvängningar på börsen. Staten äger i dag cirka 13,4 procent av aktierna i Nordea till ett värde av 36 miljarder kronor.

YLE - 15 nov 13 kl. 13:12

Vapaavuori: Staten räddar inte Talvivaara ensamt

Näringsminister Jan Vapaavuori säger att Talvivaaras framtid är i vågskålen. Det här är det sista försöket att undvika konkurs. Staten går inte in för några ensidiga räddningspaket, säger Vapaavuori.

YLE - 15 nov 13 kl. 14:18

Vapaavuori: Staten räddar inte Talvivaara ensam

Näringsminister Jan Vapaavuori säger att Talvivaaras framtid är i vågskålen. Det här är det sista försöket att undvika konkurs. Staten går inte in för några ensidiga räddningspaket, säger Vapaavuori.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:57

Dagens PS läsare vill avsätta SD-toppen

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Veckan har innehållit en hel del intressanta ämnen i nyhetsrapporteringen, och i skrivande stund har 1.

Dagens PS - Igår: 14:48

Rekyl på börsen och Theresa Mays avgång

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Jättar rycker på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - Igår: 14:22

Biltest: KIA e-Soul – smart packad räckvidd

Frankfurt, Tyskland. Elektrifiering har blivit lite av KIA:s grej och lansering av nya fossilfria bilar duggar tätt. Bara några månader efter e-Niro var det dags för den något mindre e-Soul och eftersom den delade samma drivlina så var också förväntningarna höga.

Dagens PS - I förrgår: 12:25

Mardröm för Apple – betalat för lite skatt

Teknikjätten har bokfört för låga intäkter i Sverige och Dankmark, och måste nu betala in utebliven skatt. Det rapporterar Di Digital. Det rör sig om 396 miljoner kronor som nu alltså ska betalas in.

Dagens PS - I förrgår: 12:27

Helgnöje: Lyxiga leksaker och dyra hem

Här är de mest exklusiva objekten på svenska till salu-sajter på nätet just nu. Se och njut. Att titta kostar inget.

Dagens PS - I förrgår: 11:33

JUST NU: Theresa May avgår som partiledare

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som partiledare för Tories, meddelar hon på en presskonferens. Datumet för hennes avgång är satt till den 7 juni. Det rapporteras brett i media.

Dagens PS - I förrgår: 10:46

Ny klimatstrejk i dag – Greta talar i ”Kungsan”

Den andra globala klimatstrejken kommer i dag att äga rum, och miljöaktivisten Greta Thunberg kommer att tala i Kungsträdgården i Stockholm. Det rapporterar SVT. Ungdomsrörelsen Fridays for future, som baseras på Greta Thunbergs skolstrejks-initiativ, arrangerar demonstrationen.

Dagens PS - I förrgår: 10:17

Här skapas en fejkvideo från porträttbilder

Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge.

Dagens PS - I förrgår: 09:32

JUST NU: Jättar rycker på börsen

Tunga bolag agerar draglok på en Stockholmsbörs som rekylerar upp efter årets sämsta börsdag i år i går. Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - I förrgår: 09:01

Kommer du binda boräntan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SvD skriver om den eviga frågan – om du bör sitta kvar med rörlig ränta på bolånet eller binda den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.