Dagens PS > Ekonomi

Friday, 24 May, 13:17

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 10:40

Krönika: Är konstnärligt ledarskap sämst i klassen?Ledarskap är en utmaning, vem är sämst och vem är bäst i klassen? Mitt syfte är givetvis inte att utse den sämsta eller den bästa ledaren av i dag. Snarare att exemplifiera vad som utmärker dåliga och riktigt goda ledare. Vi vet enligt olika undersökningar att 30 procent eller fler av cheferna är så dåliga på att leda att medarbetare funderar på att sluta. Dåligt ledarskap kostar pengar, både genom olika former av ohälsa, ökad personalomsättning och minskad motivation hos medarbetarna.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Den, Lindvall, Nyligen, Försvarshögskolan, Är, Ställer, Samtidigt, Utövar, Har, Tar, Frågar, Särbehandlar, Det, Framgångskultur Institutet, Forskningsrådet Forte, Volvochefen Leif Johansson, Framgångsrika Friska Företag, En, Good, Great, Coachologi, Lönsamhet, Dagens PS, PO Lindvall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KrönikaÄr , konstnärligt, ledarskap, sämsti , klassen
Dagens PS - 15 maj 19 kl. 11:02

Krönika: Ödmjuka ledare lyckas bäst

Vad krävs av ledare för att skapa en högpresterande organisation? Ledarskap ser olika ut i olika organisationer. Ledarskap utövas på olika sätt av olika ledare.

Dagens PS - 02 maj 19 kl. 10:44

Krönika: Detaljstyrande tyrann eller coach?

Vart leder ett traditionellt leta-fel-och ge-order-ledarskap? Vad kan ett mer coachande ledarskap leda till? Ledarskap handlar om att ta till vara allas inre motivation, stödja och utmana arbetsgruppen, teamet eller individerna att nå sin fulla potential.

Dagens PS - 08 maj 19 kl. 10:04

Kommandochefer kräver blind åtlydnad

Vill du ha lydiga marionetter eller självgående medarbetare? Frågan är hur fungerar de bästa, oavsett yrke, är de ”lydiga” eller har de lärt sig att tänka själva? Vad krävs i skarpt läge, att du väntar på instruktioner att följa, eller att du snabbt och effektivt själv kan lösa uppgifter och de situationer som uppstår?

SvD - 08 maj 16 kl. 11:02

Debussys nerviga drömstämning fint fångad

Malmöoperans fina uppsättning av Debussys ”Pelléas och Mélisande” är signerad av ett ungt, franskt konstnärligt team med en internationell ensemble. SvD:s Karin Helander grips av det undermedvetnas vibrerande tonspråk..

DN - 15 maj 18 kl. 19:30

Helena Lindblad: Hot lär inte gå hem i filmens jämställdhetsarbete

Anna Serners spektakulära kvoteringshot är både praktiskt och konstnärligt knepigt, skriver DN:s Helena Lindblad. .

Dagens PS - 10 nov 17 kl. 10:21

Krönika: 3 tips till metoo-kampanjen

”Vad som är extremt viktigt nu är att #metoo inte bara blir snack utan att alla som kan och har positionen att göra något går från prat till konkret handling”, skriver PS krönikör. När jag startade mitt första företag fick jag genom arbetsförmedlingen en mentor. Han var ägare och vd på ett ledarskapsföretag och utbildad psykolog.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 10:52

Svår utställning om unik konstnär

Konst/recension KONST
Rosemarie Trockel – The Same Different/Det lika olika
Moderna Museet, Malmö
Till och med den 3 mars 2019Under de senaste två, tre decennierna har Rosemarie Trockel med hemvist i Berlin och Köln varit ett hett namn på såväl den tyska som den internationella konstscenen.
Ändå är det först nu som hon med Moderna Museet Malmös The Same Different/Det lika olika gör sin Skandinavien-debut som solist i en större och delvis tillbakablickande utställning. Visst har Rosemarie Trockels namn nu och då skymtat förbi i bredare presentationer av tysk och/eller internationell samtidskonst men det har varit nästan omöjligt att få en samlad bild av hennes konstnärskap.

Skånskan - 11 apr 16 kl. 16:00

Globala perspektiv

Recension KONST
På väg mot en större värld
Moderna museet, Malmö
Till och med 16 oktoberDen stora videoutställningen Knock, knock, knock is anyone home på Moderna Museet Malmö har nu fått sällskap dels av en presentation av årets tre Fredrik Roos-stipendiater, dels av smakprov på nyförvärv i Moderna Museet Stockholms samlingar. De tre Fredrik Roos-stipendiaterna – vars verk utställs till och med den 1 maj –är kongolesiska Sandra Mujina som visar den ljudsatta videotriptyken I Gave the World a Word, Karl Patric Näsman som i samarbete med Jiang Weitao skapat en fyrdelad pärlemorskimrande skärmvägg på temat Shanghai Pearl Market och slutligen André Talborn som presenterar fyra nonfigurativa målningar skapade med vatten- och oljebaserade färger.

Cornucopia - 03 feb 19 kl. 20:53

Gästkrönika - Kaliningrad: Klockrena konstraster och kulturkrockar

Nedanstående är en gästkrönika av Lena Padukova, adrenalena.se.

Bjuder på några anteckningar från min förra guideresa till Kaliningrad.

Nyheter 24 - 12 jun 12 kl. 08:45

Wenström: "Vi var sämst i våra bästa grenar"


KRÖNIKA. Nyheter24:s krönikör Ola Wenström tycker inte om det Sverige han fick se emot Ukraina i går. ?

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 45 minuter sedan

Mardröm för Apple – betalat för lite skatt

Teknikjätten har bokfört för låga intäkter i Sverige och Dankmark, och måste nu betala in utebliven skatt. Det rapporterar Di Digital. Det rör sig om 396 miljoner kronor som nu alltså ska betalas in.

Dagens PS - 45 minuter sedan

Helgnöje: Lyxiga leksaker och dyra hem

Här är de mest exklusiva objekten på svenska till salu-sajter på nätet just nu. Se och njut. Att titta kostar inget.

Dagens PS - 1 timme sedan

JUST NU: Theresa May avgår som partiledare

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som partiledare för Tories, meddelar hon på en presskonferens. Datumet för hennes avgång är satt till den 7 juni. Det rapporteras brett i media.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Ny klimatstrejk i dag – Greta talar i ”Kungsan”

Den andra globala klimatstrejken kommer i dag att äga rum, och miljöaktivisten Greta Thunberg kommer att tala i Kungsträdgården i Stockholm. Det rapporterar SVT. Ungdomsrörelsen Fridays for future, som baseras på Greta Thunbergs skolstrejks-initiativ, arrangerar demonstrationen.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Här skapas en fejkvideo från porträttbilder

Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge.

Dagens PS - 3 timmar sedan

JUST NU: Jättar rycker på börsen

Tunga bolag agerar draglok på en Stockholmsbörs som rekylerar upp efter årets sämsta börsdag i år i går. Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Kommer du binda boräntan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SvD skriver om den eviga frågan – om du bör sitta kvar med rörlig ränta på bolånet eller binda den.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Kalldusch för Assange – åtalad på 17 punkter

Turerna har varit många kring Julian Assange. Nu kommer nästa slag för den kontroversielle Wikileaks-grundaren – han åtalas i USA för spionage på 17 punkter. Det rapporterar Dagens Nyheter.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Väljarna straffar V efter avslöjandet

”Debaclet kring Malin Björk är en av orsakerna, för vi kände ju medvinden innan.” Det säger gruppledaren Linda Cighén (V) i kommunfullmäktige i Solna till SVT, som berättar att Vänsterpartiet tappar väljare med bara två dagar kvar till EU-parlamentsvalet. En ny mätning av Novus på uppdrag av SVT och SR visar att avslöjandet om miljontraktamentet som Vänsterpartiets toppnamn Malin Björk plockat ut ligger partiet i fatet.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Storägaren köper certifikat för 150 miljoner

Stefan Persson storköper i H&M. I går pungade han ut med 150 miljoner kronor för certifikat i sitt bolag. Det rapporterar Affärsvärlden som granskat insynslistan i bolaget.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.