VA > Ekonomi

Monday, 27 May, 15:15

VA - 18 apr 19 kl. 10:07

Svenskt lyxluftskepp till Nordpolen – de blåser liv i gammal teknik som skonar klimatetCarl-Oscar och Carl-Franz Lawaczeck är i färd att ta fram ett luftskepp för lyxresor till Nordpolen. Första avgång sker 2023. I nästa steg ser de luftskeppen som nyckeln till flygets gröna omställning, såväl för transporter som för passagerare. .
Läs mer på VA
Läs mer om:
Nordpolen, oscar, Carl-Franz Lawaczeck

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskt, lyxluftskepptill , Nordpolende , blåser, livi , gammal, teknik som skonar klimatet
BT - 27 feb 13 kl. 19:09

Fler vill köpa svenskt kött

Svenskt kött är värt att betala extra pengar för. Det tycker allt fler svenskar, visar en undersökning. Undersökningen gjordes en vecka efter att hästköttsskandalen briserade.

Kristianstadsbladet - 27 feb 13 kl. 18:19

Fler vill betala för svenskt kött


Allt fler svenskar är beredda att betala mer för svenskt kött än för utländskt. Konsumenterna förstår också i högre utsträckning än tidigare varför det svenska köttet är dyrare, visar en undersökning som Yougov har gjort för tredje gången på uppdrag av Svenskt Kött. - Vi ser det som svallvågor av diskussionen om hästkött.

Nyhetskanalen - 24 sep 12 kl. 10:03

Svenskt Näringsliv spår nedgång i ekonomion

Svenskt Näringsliv (SN) ser en nedgång i ekonomin framför sig i sin nya prognos för den svenska ekonomin.
Många länder i Europa ägnar sig åt hårda besparingar samtidigt som många exportföretag drabbas av att kronan förstärkts kraftigt. SN:s ekonomer räknar med att BNP växer med 0,9 procent i år, 1,2 procent nästa år och med 2,1 procent 2014.

YLE - 09 sep 16 kl. 14:57

Svensk Nato-rapport ser fördel med allians - får tummen ner av regeringen

Ett Natomedlemskap skulle ge Sverige en multilateral transatlantisk plattform för svenska säkerhetspolitiska intressen, men inskränka politiskt och diplomatiskt handlingsutrymme. Det är en slutsats i en färsk svensk rapport. Rapporten "Säkerhet i en ny tid" som publicerades i dag, anser att det finns fler fördelar än nackdelar med ett svenskt Natomedlemskap.

Cornucopia - 09 jun 15 kl. 12:59

Tiggare är inget svenskt problem

Det framhålls ofta som att Sverige har ett problem med EU-migranter, sk tiggare. Men problemet är inte svenskt och det finns således inte heller några svenska lösningar.

Tiggarna på svenska gator kommer inte från Sverige, utan är ett utfall att övergångsreglerna från Rumäniens och Bulgariens anslutning till EU upphörde att gälla förra året, vilket fick ett svagt stigande tiggeri att förra året explodera.

YLE - 18 okt 16 kl. 20:50

Yles kanalreform: Slakt av svenskt rum eller en bättre framtid ?

Tas något bort av finlandssvenskar eller får de något mervärde om tv-kanalerna Yle Fem och Yle Teema ska dela kanalplats i framtiden? Det var temat för den debatt som tankesmedjan Agenda ordnade på tisdag kväll med fem centrala aktörer kring bordet. De två medieforskarna talade om en irreparabel domänförlust medan Yles tvåmannaledning förklarade att tv dör ut som koncept om man inte vidtar drastiska åtgärder för att få med unga tv-tittare.

Supermiljöbloggen - 24 feb 15 kl. 10:40

Långa transporter för svenskt bacon

Den svenska köttindustrin har de senaste åren ökat sin försäljning rejält tack vare att allt fler medvetet väljer att köpa svenskt och närproducerat, enligt IcaKuriren.  Dock missar många att det svenska köttet tagit en tur ner i Europa innan de hamnar på de svenska butikshyllorna. Sverige har en av världens hårdaste djurskyddslagar, något som gör att svenskt kött i många fall ses som ett bättre alternativ jämfört med importerade köttprodukter från andra länder.

Alliansfritt Sverige - 14 jul 14 kl. 21:32

Svenskt Näringsliv – kampanjorganisation för bidragsberoende företag

I årets kanske mest väntade ståndpunkt går Svenskt Näringslivets nya vd, Carola Lemne ut i en intervju i Dagens Nyheter och sjunger lovsång om vinster i välfärden. Det är en nödvändighet, menar hon, och om vinster förbjuds går valfriheten förlorad. På henne är det lätt att få intrycket att välfärden uppfanns strax efter den borgerliga valsegern 2006: De som reagerar mot vinst­givande företag borde fråga sig om det är bättre att gå med förlust.

Skånskan - 23 jan 16 kl. 01:00

Vill inte Jord­bruks­ver­ket stöt­ta svenskt jord­bruk?

Opinion Jord­bruks­ver­ket har fle­ra vik­ti­ga upp­gif­ter. Det hand­lar bland an­nat om att kon­trol­le­ra att lant­bru­kar­na föl­jer reg­ler och be­stäm­mel­ser men ock­så om att främ­ja det svens­ka jord­bru­ket.
Ny­li­gen ord­na­de ver­ket en djur­skydds­kon­fe­rens som hand­la­de om det goda svens­ka djurhälsoläget och den uni­ka kon­kur­rens­kraft som svens­ka ani­ma­lie­pro­duk­ter har.

Kristianstadsbladet - 16 maj 14 kl. 06:30

Tuffare krav gav svenskt på tallrikarna

Foto: TT
Kristianstads kommun når ännu inte målet att 40 procent av inköpta livsmedel ska vara ekologiska, visar en uppföljning av livsmedelsavtalen som tecknades i höstas. Men andelen inköpt kött är nu till 96 procent svenskt.
Kommunstyrelsens ordförande Pierre Månsson (FP) betecknar resultatet som en ”jätteframgång”.

Fler nyheter från VA

VA - 45 minuter sedan

Rapport: Bristfällig kommunikation gör att få kvinnor väljer en it-karriär

Svenska kvinnor har en positiv inställning till att göra karriär i it-branschen, men får för sent i livet information om det som en möjlig väg att gå. Det visar en undersökning som initiativet Tjejer Kodar och innovationsklustret Future Position X ligger bakom. .

VA - 45 minuter sedan

Flygande förarlösa bilar spås komma förre helt självkörande

”Det går att skapa mjukvarudefinierade vägbanor i luften”.  .

VA - 1 timme sedan

Problem för Huawei - möjligheter för Samsung

USA:s svartlisning av Huawei kan gynna Samsung. .

VA - 2 timmar sedan

”Vad du gör på din iPhone, stannar på din iPhone” - eller?

Nu kallas Apple till domstolen.  .

VA - 3 timmar sedan

Kina: Världens största start-up vill utveckla en egen smartphone

ByteDance smider planer kring att inta mobilmarknaden.  .

VA - 3 timmar sedan

I natt rusade bitcoin med 10 procent - nu på den högsta nivån på ett år

Nu är kryptovalutan värd 9 000 dollar - men ändå långt ifrån sin toppnotering.    .

VA - 4 timmar sedan

Bolagen som ska in på börsen förre sommaren

Här är 4 företag som ska noteras i juni.  .

VA - 4 timmar sedan

Så ökar du konverteringsgraden med rätt betalningslösning

Betalningsprocessen är ett av de mest förbisedda stegen när det kommer till att konvertera hemsidebesökare till betalande kunder. Här är två exempel på hur du kan förbättra din konverteringsgrad med rätt betallösning.  .

VA - 4 timmar sedan

Vad är hållbar IT?

När man pratar om ett hållbart leverne syftar man ofta på klimatkompensation och miljövänliga transportmedel. Men vad många inte tänker på är  digitaliseringen, och hur den bidrar till en hållbar utveckling av samhället.  .

VA - 4 timmar sedan

Det senaste: öka värmen, nanoutbildningar och AR-glasögonen till kontoret

Här får du snabbrapporter av de senaste trenderna, studierna och rapporterna du kan ha nytta av. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.