DI > Ekonomi

Saturday, 25 May, 09:03

DI - 18 apr 19 kl. 10:10

Kronan försvagas efter oväntat hög arbetslöshet i marsTorsdagen ser ut att bli en ny trist historia för den svenska kronan som försvagas mot både dollarn och euron efter att arbetslösheten var högre än väntat i mars..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronan, försvagasefter , oväntathög , arbetslösheti , mars
Opinionen.se - 13 nov 13 kl. 13:15

Börsen och kronan sjunker


Stockholmsbörsen sjunker, i linje med ledande börser i Asien och Europa. Vid klockan 13 har OMXS-index backat 0,5 procent till 405,0. Samtidigt fortsätter kronan att falla.

BT - 13 nov 13 kl. 13:10

Börsen och kronan sjunker

Stockholmsbörsen sjunker, i linje med ledande börser i Asien och Europa. Vid klockan 13 har OMXS-index backat 0,5 procent till 405,0. Samtidigt fortsätter kronan att falla.

TA - 23 apr 13 kl. 13:59

Full fart uppåt på börsen

Positiva överraskningar i en rad delårsrapporter bidrar till att lyfta Stockholmsbörsen, samtidigt som både räntan och kronan försvagas.
Strax efter klockan 13.30 var merparten av tisdagens kvartalsrapporter publicerade.

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 08:17

SHB: Magra år stundar för Sverige

Handelsbanken spår att Sveriges BNP ökar 1,5 procent i år, 1,3 procent nästa år och 1,1 procent 2021. I föregående prognos, i januari, spåddes en BNP-tillväxt på 1,5 procent i år och 1,8 procent nästa år. ”Vi räknar med att den svenska konjunkturen mattas av tydligt i år och att magrare år väntar.

Cornucopia - 01 jan 18 kl. 14:42

Bloggen förutspår år 2018

Definitionen av överutmaning är att upprepa samma sak och förvänta sig ett annat resultat andra gången. Så här följer bloggens försök att prognosticera år 2018, följt av en läsarenkät, där du, kära underutmanade läsare själv kan lägga din prognos.
Kommer det bli en Almedalsvecka även i år 2018?

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Stefan Löfven: SD:s ledamöter röstar protektionistiskt i EU

DEBATT. SD sätter en protektionistisk dagordning före svenska ekonomiska intressen på EU-nivå. Partiets ledamöter har bland annat röstat nej till förslag som skulle göra det lättare för svenska företag att handla med länder i EU:s närområde, skriver Statsminister Stefan Löfven..

DI - 15 minuter sedan

Analytiker spår prisras: ”Bostadskarriärerna går åt skogen”

Nya prisfall väntar där bostadsmarknaden står som högst – det vill säga Stockholm. Vissa områden hotas av prisras på 10 procent eller mer, enligt en ny dyster rapport. ”Frågan är var köparna ska komma ifrån”, säger bostadsanalytikern Lars Strömqvist.

DI - 1 timme sedan

Kärleken till rock'n'roll räddade hans företag

Han är den höjdrädde juristen som sadlade om och blev höghöjdsfixare på slott, herrgårdar och gamla kyrkor. Men utan kärleken till rock’n’roll hade Magnus Hedegård inte kunnat driva företaget i dag..

DI - 1 timme sedan

”Grönländska barn bjöd mig på fredagsmys – valhud”

Victoria Dyring, tv-producent och programledare, berättar om sitt andra hem i världen och varför hon aldrig återvänder till Ulan Bator. .

DI - 2 timmar sedan

Analytiker: Huawei leveranser kommer rasa

Flera experter förväntar sig att Huaweis leveranser av mobiler kommer att rasa det kommande halvåret. Nedgången kan hamna mellan 4 och 24 procent, enligt Fubon Research och Strategy Analytics..

DI - 2 timmar sedan

Skop: SD största vinnarna i EU-valet

Sverigedemokraterna är åter största vinnare i Skops opinionsundersökning inför EU-valet på söndag. Enligt den senaste mätningen får partiet 17,1 procent, det är 7,4 procentenheter upp sedan valet 2014..

DI - 2 timmar sedan

Ny fas i handelskriget

Handelsbråket trappades upp rejält i veckan – vilket gav börsen skrämselhicka. På bolagsfronten drämde Sandvik till med ett nytt kaxigt marginalmål, medan pressade Veoneer fyller på kassan med närmare 6 miljarder kronor. Di:s experter guidar dig genom veckans viktigaste ekonominyheter.

DI - 10 timmar sedan

En riktigt såsig sparrisfrossa

Visbys bästa restaurang ligger inte i Visby. Den unika gårdskrogen bjuder på sparrisfrossa mitt i spenaten – men det går så långsamt att tålamodet tryter..

DI - 10 timmar sedan

Gubbarna dominerar: PG Gyllenhammar är den typiske chefen

PG Gyllenhammar är den svenska sinnesbilden av en chef, visar en ny undersökning. Samtidigt är bara en person på topp tio kvinna – tidigare Swedbank-bossen Birgitte Bonnesen. ”Bilden av en chef måste bli mycket bredare”, säger Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller..

DI - 10 timmar sedan

Amerikanska soldater till Mellanöstern

USA skickar 1.500 soldater till Mellanöstern, meddelar president Donald Trump. Styrkorna syftar till att skydda amerikanska intressen efter påstådda hot från iranskt håll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.