Nyteknik > Teknik

Sunday, 19 May, 10:48

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 10:00

”Ge svensk industri egna frekvenser för 5g”DEBATT. Det är alltför riskabelt att låta telekomoperatörerna ensamma styra industrins möjligheter till digitalisering. Reservera en fjärdedel av 5g-frekvenserna så att industrin kan bygga egna 5g-nät, skriver företrädare för Teknikföretagen..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Teknikföretagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ge svensk industri, egna, frekvenserför 5g
YLE - 23 okt 13 kl. 04:51

Nya frekvenser kan bli dyra

Kyrkor, teatrar och andra som använder sig av trådlös teknik måste investera i nya mikrofoner inför årsskiftet. Kommunikationsministeriet följer EU-direktiven och förbjuder vissa frekvenser för att frigöra dem för mobilnät. - Efter nyåret tystnar våra bärbara mikrofoner eller drabbas av störningar.

Cornucopia - 08 maj 17 kl. 13:37

Finansiell prepping: Wilderäng vs Hemberg i Dagens Industri

Jag blev för några veckor sedan intervjuad av Dagens Industri angående hur man ska placera sina besparingar om man vill ta höjd för ett undergångsscenario, katastrof eller krig. Som motpart visar det sig att man dragit fram Avanzas säljare Claes Hemberg, som föga överraskande rekommenderar att man köper aktier och aktiefonder så Avanza får så mycket i kick-back och courtage som möjligt.
Artikeln hittas bakom en betalvägg hos Dagens Industri, men här följer ett referat av vad jag menade (till skillnad mot vad som står i artikeln), samt några av mina egna citat (som DI inte äger) och något citat inom citationsgränsen från Avanzas säljare Claes Hemberg.

Dagens PS - 19 apr 18 kl. 08:42

Oops! H&M-familjen flyr det egna imperiet

Grundaren Erling Perssons barnbarn har minskat sitt innehav i klädjätten med nästan 50 procent. Det visar statistik från ägardatatjänsten Holdings, enligt Dagens Industri, som berättar att det är Stefan Bengtsson – barnbarn till H&M:s skapare Erling Persson – som nu bantar sitt aktieinnehav i modekedjan. Bengtsson har, enligt artikeln, minskat sitt innehav i H&M med 4 miljoner aktier under årets första kvartal.

Nyteknik - 02 mar 11 kl. 12:37

?Striden om frekvenser kan ge staten miljarder?

Datatrafiken i mobilnäten har exploderat. Operatörernas behov av ytterligare plats i etern är mycket stort. Nu slåss bolagen om ytterligare frekvenser genom en auktion hos PTS.

IDG - 14 apr 11 kl. 11:22

Sverige trycker på för mobila frekvenser

Snart kan ännu fler frekvenser användas för mobilt bredband..

SR - 11 maj 11 kl. 15:54

EU ska frigöra nya frekvenser för mobilt bredband

Europa ska bli världsledande på mobilt bredband, det är målet med en ny EU-lagstiftning som EU-parlamentet i dag röstade igenom. Nya frekvenser ska göras tillgängliga för mobila tjänster, enligt den svenske moderaten Gunnar Hökmark, som ansvarar för den här frågan i EU-parlamentet..

Affärsvärlden - 18 okt 11 kl. 11:18

Tre blev utan frekvenser

Telia Sonera och Net4Mobility (Tele2 och Telenor) betalade mer än väntat för de nya 4g-frekvenserna vid den senaste auktionen. Tre orkade inte bjuda emot och blev utan frekvenser..

Nyteknik - 17 apr 15 kl. 15:07

Svenska DAB-frekvenser hindrar försvarets samarbete med Nato

Övergången till marksänd digitalradio försvårar Sveriges nya samarbete med Nato. De svenska DAB-radiofrekvenserna krockar nämligen med de frekvenser som Nato använder militärt..

IDG - 19 jan 16 kl. 10:16

Bass Preacher predikar om vikten av låga frekvenser


Pedalmästarna Electro-Harmonix nya skapelse är gjord av och för basister. En kompakt kompressor speciellt inriktad på att ta hand om låga frekvenser..

Mobil - 28 feb 18 kl. 17:31

PTS frigör frekvenser för 5G-test

PTS har frigjort frekvenser i 3,5 GHz-bandet i förväg för att operatörerna ska kunna börja testköra 5G..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Därför är det livsfarligt med stillasittande på jobbet

Nästan varannan anställd i Sverige har ett stillasittande arbete. Kvinnor rör sig betydligt mindre än män under arbetsdagen, visar en kartläggning..

Nyteknik - Igår: 16:09

Centern vill skynda på grönare flyg

Flyget måste betala mer för sin klimatpåverkan, anser Centerpartiet. Bland annat borde även flygresor till och från EU ingå i systemet med utsläppsrätter..

Nyteknik - Igår: 15:30

Skandinaviens äldsta mänskliga dna funnet – på tiotusenårigt tuggummi

Forskare vid Stockholms universitet har lyckats hitta 10 000-årigt mänskligt dna på tuggade klumpar av björkkåda..

Nyteknik - Igår: 14:22

Svenska helikoptrar ska släcka EU-bränder

Sverige ställer upp med sex helikoptrar för att släcka skogsbränder i andra EU-länder..

Nyteknik - Igår: 14:14

Ny behandling ska hjälpa barn med blodcancer

Barn och unga med akut lymfatisk leukemi, en speciell form av blodcancer, kommer att kunna få en helt ny typ av behandling, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Nyteknik - Igår: 13:50

”Vi kräver bättre skydd mot cyberhot”

DEBATT. Vaga samordningsinsatser räcker inte för att garantera cybersäkerhet. Det behövs konkreta åtgärder för att skydda medborgare från digitala hot, skriver Piratpartiets EU-kandidater Katarina Stensson och Maj Stenmark..

Nyteknik - Igår: 12:49

Ny studie får oss att undra: Hade dinosaurier klackskor?

Är det möjligt att det var en dinosaurie på 24 ton som startade det högklackade modet redan för 170 miljoner år sedan?.

Nyteknik - Igår: 11:50

Nya ”solcells”-elbilen utlovar lång räckvidd och kort laddtid

Effektiva navmotorer och solpaneler ska ge Lightyear One en räckvidd på 80 mil, påstår den nederländska uppstickaren..

Nyteknik - Igår: 11:10

Testet avslöjar: De delade fordonen är bakteriehärdar

Hyrbilar, fordon för bildelning och taxis svabbades efter bakterier. På den värsta beröringsytan räknade labbet som mest till fem miljoner bakterier – att jämföra med snittet 171 för toaletter..

Nyteknik - I förrgår: 10:32

Motorolas vikbara mobil skiljer sig helt från konkurrenterna

Lenovo utvecklar en vikbar mobil under det klassiska varumärket Motorola Razr. Den påminner mer om de klassiska vikmobilerna än om Samsung och Huaweis uppvikbara jätteskärmar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.