Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 26 May, 13:00

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 09:50

Nya epidemin: selfiedödEn helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följ av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln. Den nya dödorsaken har fått det mindre smickrande smeknamnet ”killfie”. Sajten nämner flera mer eller mindre kända användare som på sina kanaler i sociala medier skapat sig en niche: de tar selfies på riskfyllda ställen eller under farliga omständigheter.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Outside, Yosemite National Park, Kalifornien, Grand Canyon, Arizona, Outsider, Victor Thomas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya epidemin, selfiedöd
Dagens PS - 18 apr 19 kl. 09:50

Nya epidemin: Selfiedöden

En helt ny dödsorsak har dykt upp i världsstatistiken. I en lång artikel skriver Outside om en ny trend: farliga ”selfies”. En rapport visar att 259 personer dog till följd av att de försökt ta en selfie på en farlig plats, enligt artikeln.

BT - 14 jan 15 kl. 06:00

Ebola-epidemin kan vara över i juni

Den pågående ebola-epidemin i Västafrika kan vara över till sommaren. Det konstaterar en grupp forskare vid University of Georgia och Pennsylvania State University i tidskriften Plos Biology. I den nya beräkningsmodellen har forskarna bland annat tagit hänsyn till var infektionerna sker, hur utbyggnaden av sjukhuskapaciteten ser ut samt hur människor anammar säkra begravningsrutiner av offren.

Nyheter 24 - 20 apr 11 kl. 16:54

El Clasico-epidemin rullar vidare


Det har så blivit dags för den andra av fyra matcher mellan ärkerivalerna Real Madrid och Barcelona. VALENICA. Världens mest hypade drabbning drar under kvällen igång igen.

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 16 kl. 10:11

WHO: Ebola-epidemin över

Ebolaepidemin i Västafrika är över. Det deklarerade Världshälsoorganisationen (WHO) på torsdagen.Tillkännagivandet kom efter att även Liberia nu anses vara fritt från smittan och alla kända smittkedjor i Västafrika är stoppade.

Sydsvenskan - 14 jan 16 kl. 10:11

WHO: Ebola-epidemin över

Ebolaepidemin i Västafrika är över. Det deklarerade Världshälsoorganisationen (WHO) på torsdagen.Tillkännagivandet kom efter att även Liberia nu anses vara fritt från smittan och alla kända smittkedjor i Västafrika är stoppade.

Newsmill - 09 aug 11 kl. 13:01

Ädelreformen bakom epidemin av sjukskrivna och pensionerade

Var det lättja som orsakade den kraftiga ökningen av långtidssjukskrivna och sjukpensionerade? Sanningen är att många drabbade var kvinnor med belastningsskador från den offentliga vården. Troligare är att Ädelreformen orsakade epidemin.

NT - 02 maj 13 kl. 06:12

Värsta röda hund-epidemin sedan 1989

Förra året utbröt den största röda hund-epidemin i Sverige på 23 år..

UNT - 02 maj 13 kl. 06:12

Värsta röda hund-epidemin sedan 1989

Förra året utbröt den största röda hund-epidemin i Sverige på 23 år. Normalt sett smittas fem personer eller färre i landet, men förra året fick 50 personer sjukdomen, enligt SMI. Samtliga har koppling till Järna.

YLE - 12 nov 13 kl. 05:52

Diarré-epidemin har inte blivit värre i Lojo

Diarré-epidemin, som har förorsakats av ehec-bakterien, har inte förvärrats bland daghemsbarnen i Lojo. Av de prover som togs förra veckan har inte ett enda hittills varit positivt bland barnen. Totalt sex barn och sex av deras föräldrar har insjuknat i diarrén.

DI - 15 okt 14 kl. 10:18

Ebola: WHO spår tiofaldig ökning av epidemin

Världshälsoorganisationen WHO bedömer att Ebola-epidemin i västra Afrika kommer att nå en topp vid mellan 5.000-10.000 fall per vecka i början av december månad, vilket vore upp till en tiofaldig ökning jämfört med nuläget.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:57

Dagens PS läsare vill avsätta SD-toppen

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Veckan har innehållit en hel del intressanta ämnen i nyhetsrapporteringen, och i skrivande stund har 1.

Dagens PS - Igår: 14:48

Rekyl på börsen och Theresa Mays avgång

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Jättar rycker på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - Igår: 14:22

Biltest: KIA e-Soul – smart packad räckvidd

Frankfurt, Tyskland. Elektrifiering har blivit lite av KIA:s grej och lansering av nya fossilfria bilar duggar tätt. Bara några månader efter e-Niro var det dags för den något mindre e-Soul och eftersom den delade samma drivlina så var också förväntningarna höga.

Dagens PS - I förrgår: 12:25

Mardröm för Apple – betalat för lite skatt

Teknikjätten har bokfört för låga intäkter i Sverige och Dankmark, och måste nu betala in utebliven skatt. Det rapporterar Di Digital. Det rör sig om 396 miljoner kronor som nu alltså ska betalas in.

Dagens PS - I förrgår: 12:27

Helgnöje: Lyxiga leksaker och dyra hem

Här är de mest exklusiva objekten på svenska till salu-sajter på nätet just nu. Se och njut. Att titta kostar inget.

Dagens PS - I förrgår: 11:33

JUST NU: Theresa May avgår som partiledare

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som partiledare för Tories, meddelar hon på en presskonferens. Datumet för hennes avgång är satt till den 7 juni. Det rapporteras brett i media.

Dagens PS - I förrgår: 10:46

Ny klimatstrejk i dag – Greta talar i ”Kungsan”

Den andra globala klimatstrejken kommer i dag att äga rum, och miljöaktivisten Greta Thunberg kommer att tala i Kungsträdgården i Stockholm. Det rapporterar SVT. Ungdomsrörelsen Fridays for future, som baseras på Greta Thunbergs skolstrejks-initiativ, arrangerar demonstrationen.

Dagens PS - I förrgår: 10:17

Här skapas en fejkvideo från porträttbilder

Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge.

Dagens PS - I förrgår: 09:32

JUST NU: Jättar rycker på börsen

Tunga bolag agerar draglok på en Stockholmsbörs som rekylerar upp efter årets sämsta börsdag i år i går. Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - I förrgår: 09:01

Kommer du binda boräntan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SvD skriver om den eviga frågan – om du bör sitta kvar med rörlig ränta på bolånet eller binda den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.