Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 26 May, 13:56

Dagens PS - 16 apr 19 kl. 15:00

Nya regler för trendiga elsparkcyklarInom kort blir det förbjudet att parkera de trendiga elsparkcyklarna på flera ställen i innerstan. Dessutom införs hastighetsbegränsningar. Stockholms stad ska börja avsätta mark för så kallade ”hotspots” där folk kan hämta och ställa av sparkcyklarna, skriver Dagens Nyheter. Enligt trafikkontoret finns det ungefär 2.000 elsparkcyklar i Stockholm.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens Nyheter, Stockholm, Daniel Helldén, DN, Odenplan, Gamla Stan, Sergels, Drottninggatan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya reglerför , trendiga, elsparkcyklar
Dagens PS - 16 apr 19 kl. 15:00

Nya regler för trendiga elsparkcyklar

Inom kort blir det förbjudet att parkera de trendiga elsparkcyklarna på flera ställen i innerstan. Dessutom införs hastighetsbegränsningar. Stockholms stad ska börja avsätta mark för så kallade ”hotspots” där folk kan hämta och ställa av sparkcyklarna, skriver Dagens Nyheter.

SR - 04 maj 19 kl. 10:39

Frankrike skärper regler för elsparkcyklar

Frankrike skärper reglerna för elsparkcyklar. Regeringen förbereder ett lagförslag om hur och var man får köra med elsparkcyklarna..

DN - 16 nov 18 kl. 15:23

Klart för elsparkcyklar i kommunala P-hus

Elsparkcykelföretaget Voi kommer nu att ha tio elsparkcyklar parkerade i tre av Stockholms stads parkeringshus. Förhoppningen från stadens sida är att fler ska ställa bilen där och ta sparkcykel sista biten till sin destination..

DN - 23 nov 18 kl. 15:14

Ännu fler elsparkcyklar i Stockholm

Ny dag – nya elsparkcyklar. Från och med i morgon finns det sparkcyklar från två olika företag på Stockholms stads gator..

DN - 05 dec 18 kl. 08:16

Madrid säger nej till elsparkcyklar

Styret i Madrid säger nej till de företag som vill hyra ut elsparkcyklar i den spanska huvudstaden. Det innebär att de tre företag som för närvarande erbjuder dessa fordon till invånare och turister i Madrid bara har några dygn på sig att avlägsna dem..

DN - 08 jan 19 kl. 15:13

Elsparkcyklar behöver rustas för vinterväglag

Elsparkcyklar fortsätter att köra trots snö och is. Men flera olyckor och en oro över fordonets trafiksäkerhet kvarstår.  – Vi utvecklar en vintermodell av elsparkcykeln just nu, säger Fredrik Hjelm, vd och grundare till Voi, som hyr ut fordonet.

SR - 08 feb 19 kl. 12:15

Fler företag hyr ut elsparkcyklar via appar

Nya fossilfria transportlösningar i städer är en växande bransch, inte minst i Sverige. Det handlar bland annat om cyklar och elsparkcyklar som ställs ut på gatorna för uthyrning genom mobilappar..

DN - 21 feb 19 kl. 11:48

Staden vill införa p-platser för elsparkcyklar

Antalet Elsparkcyklar har sedan sommaren 2018 varit ett alternativt färdmedel för stockholmarna och till våren väntas ännu fler ställas ut på gatorna. Nu vill Stockholms stad införa särskilda parkeringsplatser för dessa. .

Sydsvenskan - 07 mar 19 kl. 07:18

100 felparkerade elsparkcyklar inlåsta

Malmö stad har forslat bort och låst in runt 100 elsparkcyklar, som stått felparkerade på stadens gator, rapporterar Sveriges radio P4 Malmöhus. Företaget som äger cyklarna har inte hämtat ut en enda av dem sedan den första elsparkcykeln togs om hand i.

Sydöstran - 07 mar 19 kl. 07:18

100 felparkerade elsparkcyklar inlåsta

Malmö stad har forslat bort och låst in runt 100 elsparkcyklar, som stått felparkerade på stadens gator, rapporterar Sveriges radio P4 Malmöhus. Företaget som äger cyklarna har inte hämtat ut en enda av dem sedan den första elsparkcykeln togs om hand i december.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:57

Dagens PS läsare vill avsätta SD-toppen

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Veckan har innehållit en hel del intressanta ämnen i nyhetsrapporteringen, och i skrivande stund har 1.

Dagens PS - Igår: 14:48

Rekyl på börsen och Theresa Mays avgång

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Jättar rycker på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - Igår: 14:22

Biltest: KIA e-Soul – smart packad räckvidd

Frankfurt, Tyskland. Elektrifiering har blivit lite av KIA:s grej och lansering av nya fossilfria bilar duggar tätt. Bara några månader efter e-Niro var det dags för den något mindre e-Soul och eftersom den delade samma drivlina så var också förväntningarna höga.

Dagens PS - I förrgår: 12:25

Mardröm för Apple – betalat för lite skatt

Teknikjätten har bokfört för låga intäkter i Sverige och Dankmark, och måste nu betala in utebliven skatt. Det rapporterar Di Digital. Det rör sig om 396 miljoner kronor som nu alltså ska betalas in.

Dagens PS - I förrgår: 12:27

Helgnöje: Lyxiga leksaker och dyra hem

Här är de mest exklusiva objekten på svenska till salu-sajter på nätet just nu. Se och njut. Att titta kostar inget.

Dagens PS - I förrgår: 11:33

JUST NU: Theresa May avgår som partiledare

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som partiledare för Tories, meddelar hon på en presskonferens. Datumet för hennes avgång är satt till den 7 juni. Det rapporteras brett i media.

Dagens PS - I förrgår: 10:46

Ny klimatstrejk i dag – Greta talar i ”Kungsan”

Den andra globala klimatstrejken kommer i dag att äga rum, och miljöaktivisten Greta Thunberg kommer att tala i Kungsträdgården i Stockholm. Det rapporterar SVT. Ungdomsrörelsen Fridays for future, som baseras på Greta Thunbergs skolstrejks-initiativ, arrangerar demonstrationen.

Dagens PS - I förrgår: 10:17

Här skapas en fejkvideo från porträttbilder

Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge.

Dagens PS - I förrgår: 09:32

JUST NU: Jättar rycker på börsen

Tunga bolag agerar draglok på en Stockholmsbörs som rekylerar upp efter årets sämsta börsdag i år i går. Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - I förrgår: 09:01

Kommer du binda boräntan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SvD skriver om den eviga frågan – om du bör sitta kvar med rörlig ränta på bolånet eller binda den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.