SVT > Inrikes

Sunday, 26 May, 13:42

SVT - 18 apr 19 kl. 08:19

Ska bli färre inspektörer – trots fler dödsolyckor på arbetetI regeringens nya vårbudget får Arbetsmiljöverket inga extra pengar. Nu kommer 15 inspektörstjänster att försvinna, uppger myndigheten. Samtidigt ökar dödsolyckorna i arbetet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Arbetsmiljöverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska bli färre, inspektörertrots , fler, dödsolyckor, arbetet
Sydsvenskan - 25 jun 17 kl. 12:03

Färre kontroller blir fler dödsolyckor.

Polisens nykterhetskontroller på vägarna har minskat och rattfyllorna ökat. Sambandet borde vara uppenbart..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 17 kl. 12:03

Färre kontroller blir fler dödsolyckor.

Polisens nykterhetskontroller på vägarna har minskat och rattfyllorna ökat. Sambandet borde vara uppenbart..

SmålandsPosten - 02 nov 13 kl. 23:24

Färre olyckor med fler rondeller

Sedan rondellernas intåg i Sverige har antalet dödsolyckor i tätorterna halverats. På fem år har antalet rondeller i Sverige fördubblats. Storsatsningen på rondeller började dock redan på 90-talet.

DI - 15 maj 15 kl. 18:45

Fler dödsolyckor på privatflyg än kommersiella flygplan

Sedan 2000 har det skett fem gånger så många dödsolyckor på privata flygplan än kommersiella i USA. Piloter som flyger privat utsätts för större press att hoppa över säkerhetsrutiner, skriver Bloomberg..

BT - 11 nov 13 kl. 13:33

Nolltolerans mot dödsolyckor på jobbet

Den allt mer slimmade bemanningen har bidragit till att stressen ökar. När dessutom allt fler har visstidsanställningar och jobbar i bemanningsföretag finns risk för ökat antal skador och olyckor. Vem ställer krav på sin arbetsmiljö när det viktigaste är att få fortsatt anställning?

Kristianstadsbladet - 10 jul 12 kl. 14:00

Färre dör i trafiken i nordost

Mitträcken, sidoräcken och sänkt hastighet. Det är tre orsaker till att dödsolyckorna på vägarna i nordöstra Skåne blir allt färre. Den långsiktiga trenden visar på en minskning, även om antalet olyckor ökade förra året.

Barometern - 03 feb 14 kl. 10:55

Färre olyckor när fler jobbar

Det dör en byggnadsarbetare varje månad, året om annonserar Byggnads. Varje vecka dör en arbetare, skriver Metall. Om uppgifterna vore sanna vore det bedrövligt.

Barometern - 03 feb 14 kl. 10:55

Färre olyckor när fler jobbar

Det dör en byggnadsarbetare varje månad, året om annonserar Byggnads. Varje vecka dör en arbetare, skriver Metall. Om uppgifterna vore sanna vore det bedrövligt.

DalaDemokraten - 07 jan 14 kl. 18:00

Färre bränder men fler larm

RÄTTVIK Färre bränder, färre dödsolyckor men fler larm. Räddningschef Rune Daniels summerar räddningstjänståret 2013. Han önskar en utökning av personalen i.

Kristianstadsbladet - 21 jan 14 kl. 16:15

Allt färre dör på jobbet


Fler dör på jobbet än vad den officiella statistiken visar eftersom den utländska arbetskraften redovisas separat, skriver tidningen Arbetarskydd. Fast det håller inte Arbetsmiljöverket med om. Alla siffror finns på myndighetens hemsida.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Rekordmånga förtidsröstar till EU-valet

Rekordmånga personer har förtidsröstat till årets EU-val. År 2014 var det 1,34 miljoner som förtidsröstade. Hittills har Valmyndigheten fått in 1,48 miljoner röster och siffran kommer att öka..

SVT - 7 timmar sedan

26 maj: Nattens nyheter

SVT - 15 timmar sedan

Facebook lovar trappa upp insatser mot desinformation

Oro för desinformation har kastat sin skugga över det stundande EU-valet. Sociala medier har stått i centrum för debatten och inte minst då jätten Facebook – som lovar trappa upp insatserna ytterligare. – Det här är inte ett avslutat arbete, säger Facebook Sveriges public policy-chef Christine Grahn..

SVT - 15 timmar sedan

Man huggen i ryggen under bråk

Ett larm om att flera personer slogs fick polisen att rycka ut till Hagsätra i södra Stockholm på lördagskvällen. På platsen hittades en man med stickskador i ryggen..

SVT - 16 timmar sedan

Barn kämpar med sömnen

Barn i Sverige har svårt att somna – och när de väl somnar sover de dåligt. Särskilt flickorna har problem med sömnen..

SVT - 18 timmar sedan

Så drabbas svenska studenter utomlands av den svaga kronan

Många svenskar som pluggar utomlands får en tunnare plånbok sedan den svenska kronan rasat i värde. 21-åriga Oscar Lundström, student i Japan, kämpar för att ha råd att stanna kvar och ta examen. Han har försökt få högre ersättning av CSN – utan framgång..

SVT - 22 timmar sedan

Bengts pengar drogs fyra gånger – nu svarar Swish

Bengt Winbladhs överföring på Swish drogs fyra gånger – trots att betaltjänsten låg nere. Han är inte den enda som drabbats, uppger Swish själva..

SVT - Igår: 13:11

Därför ska du rösta i EU-valet

Göran von Sydow: ”Deltar man inte själv och röstar, då blir någon annans röst mer värd”..

SVT - Igår: 13:26

Betaltjänsten Swish ligger nere

Just nu går det inte att skicka pengar via Swish, detta då betaltjänsten ligger nere. I nuläget är det oklart när problemet ska vara löst..

SVT - Igår: 11:20

Nya beräkningar: Miljarder i felaktiga utbetalningar inom välfärdssystem

Felaktiga utbetalningar inom välfärdssystemen uppgår varje år till stora belopp. I vissa system når omfattningen över miljardstrecket men skillnaderna är stora. Det visar nya rapporter som SVT Nyheter tagit del av..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.