Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 25 May, 08:54

Dagens PS - 18 apr 19 kl. 08:04

Di: ”Veritabel bomb” hotar statskassanHär är skälet till att tidningens expert varnar för ett skrämmande scenario. Boven i dramat är de frikostiga ränteavdragen, som nu bör minskas, skriver Dagens Industris Magnus Dagel i dagens tidning. ”Om räntorna normaliseras drabbas inte bara konsumtionen hårt – även statsfinanserna hotas av en veritabel bomb”, befarar han. Varningen utfärdas som en följd av de snabba konsumentlånen, som ökar och försätter många hushåll i skuldträsket. Dessalånsubventioneras av staten, trots riskerna, samtidigt som sparande beskattas.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Dagens Industris Magnus Dagel, Di, SCB, Dagel, Riksbanken, Stefan Ingves, Magnus Dagel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Di Veritabel, bomb, hotar, statskassan
DI - 17 apr 19 kl. 19:38

Bolånebomben hotar statens finanser

Det är hög tid att börja minska ned de generösa ränteavdragen i Sverige. Normaliseras räntorna skulle inte bara konsumtionen drabbas hårt – även statsfinanserna hotas av en veritabel bomb på grund av de senaste årens kraftiga skulduppbyggnad..

Dagens PS - 28 sep 17 kl. 08:20

Expert varnar: ”En tickande bomb för staten”

”Skräcksiffror” och ”exploderande kostnader” larmar kritiker efter KI:s nya rapport. Torsdagens SvD Näringsliv toppas av rubriker om ”en tickande bomb” i statskassan. Avslöjandet bygger på en färsk rapport från Konjunkturinstitutet, KI, som visar att kostnaderna för ränteavdraget kommer att skena kommande år.

GöteborgsPosten - 22 sep 12 kl. 00:51

Storbrand i natt "veritabel bomb"

Barometern - 10 jun 17 kl. 06:37

Tickande miljöbomb hotar vattnet i Hultsfred

Hultsfred har flera svårt förorenade områden inom kommunens gränser. Nu intensifieras arbetet med att kartlägga dessa..

Dagens PS - 23 jan 17 kl. 08:41

Statskassan upp i rök: ”Kistorna är tomma”

Gambias tidigare president Yahya Jammeh har tvingats bort från makten och befinner sig i exil efter 22 års styre. Men innan han lämnade landet ska han ha fått med sig en betydande del av statskassan, rapporter brittiska BBC. Yammeh uppges ha lastat ett fraktflygplan med ”lyxbilar och andra föremål” och nu saknas motsvarande över 100 miljoner kronor av statsfinanserna, uppger nyhetskanalen.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Tickande bomb: "Rejäl smäll hotar i höst"

Tidningen Dagens Industri varnar för en tickande bomb som när som helst riskerar att explodera. "En rejäl smäll hotar i höst", skriver DI:s Viktor Munkhammar i en kommentar..

Expressen - 06 jan 18 kl. 11:23

Man har barrikaderat sig i byggnad – hotar med bomb

En beväpnad man har barrikaderat sig inne i ett flerfamiljshus i Belgrad i Serbien.Han säger sig ha en bomb och hotar att spränga byggnaden.Det finns även uppgifter om att mannen ska ha tagit gisslan, rapporterar serbiska medier..

Skånskan - 07 okt 16 kl. 06:00

”Sjöborakan är en veritabel slaktplats”

Sjöbo Mellan september och november är den tid då det är allra vanligast med viltolyckor. Sjöbo är en av Skånes mest drabbade kommuner, och allra värst är det på väg 13 söder om Sjöbo.
– Sjöborakan är en veritabel slaktplats, säger Calle Ericsson, länsansvarig jägare på NVR i Skåne.

YLE - 18 okt 13 kl. 07:59

DI: Börskris hotar Finland

Den svenska ekonomitidningen Dagens Industri skriver i dag att en börskris hotar Finland, om det statliga förvaltningsbolaget Solidium tvingas avyttra aktier i storbolag till billigt pris. Enligt tidningen kan Solidium tvingas dumpa aktieposter i till exempel verkstadskoncernen Metso och finanskoncernen Sampo främst för att rädda det krisdrabbade gruvbolaget Talvivaara, där staten är storägare. Staten äger också andelar i gruvteknologibolaget Outotec, som meddelade om nedskärningar i går.

Sydsvenskan - 26 mar 15 kl. 15:48

Mobiltelefoner hotar tågtrafik

Från första juli riskerar landets tågtrafik att stoppas.
Då tillåts teleoperatörerna att skruva upp effekten i mobilnäten, vilket hotar säkerheten för järnvägens egen mobiltelefoni.
Blir det en lösning, kommer den att kosta statskassan hundratals miljoner kronor..

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 17 timmar sedan

Dagens PS läsare vill avsätta SD-toppen

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Veckan har innehållit en hel del intressanta ämnen i nyhetsrapporteringen, och i skrivande stund har 1.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Rekyl på börsen och Theresa Mays avgång

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Jättar rycker på Stockholmsbörsen
Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 18 timmar sedan

Biltest: KIA e-Soul – smart packad räckvidd

Frankfurt, Tyskland. Elektrifiering har blivit lite av KIA:s grej och lansering av nya fossilfria bilar duggar tätt. Bara några månader efter e-Niro var det dags för den något mindre e-Soul och eftersom den delade samma drivlina så var också förväntningarna höga.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Mardröm för Apple – betalat för lite skatt

Teknikjätten har bokfört för låga intäkter i Sverige och Dankmark, och måste nu betala in utebliven skatt. Det rapporterar Di Digital. Det rör sig om 396 miljoner kronor som nu alltså ska betalas in.

Dagens PS - 20 timmar sedan

Helgnöje: Lyxiga leksaker och dyra hem

Här är de mest exklusiva objekten på svenska till salu-sajter på nätet just nu. Se och njut. Att titta kostar inget.

Dagens PS - 21 timmar sedan

JUST NU: Theresa May avgår som partiledare

Storbritanniens premiärminister Theresa May avgår som partiledare för Tories, meddelar hon på en presskonferens. Datumet för hennes avgång är satt till den 7 juni. Det rapporteras brett i media.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Ny klimatstrejk i dag – Greta talar i ”Kungsan”

Den andra globala klimatstrejken kommer i dag att äga rum, och miljöaktivisten Greta Thunberg kommer att tala i Kungsträdgården i Stockholm. Det rapporterar SVT. Ungdomsrörelsen Fridays for future, som baseras på Greta Thunbergs skolstrejks-initiativ, arrangerar demonstrationen.

Dagens PS - 22 timmar sedan

Här skapas en fejkvideo från porträttbilder

Läs om Amazons senaste projekt, Lenovos plan för handelskriget och Samsungs nya läskiga AI-program – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Amazon vill 3d-skanna din kropp – erbjuder presentkort för besväret I en ny studie frågar e-handelsjätten efter volontärer som kan tänka sig att skanna av sin kropp och vara del av en databas om kroppsformer och mångfald, skriver The Verge.

Dagens PS - 23 timmar sedan

JUST NU: Jättar rycker på börsen

Tunga bolag agerar draglok på en Stockholmsbörs som rekylerar upp efter årets sämsta börsdag i år i går. Stockholmsbörsen hade en blytung torsdag med sin svagaste utveckling för året så här långt. Oro kring handelskonflikten mellan USA och Kina sänkte aktiemarknaden.

Dagens PS - 23 timmar sedan

Kommer du binda boräntan?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. SvD skriver om den eviga frågan – om du bör sitta kvar med rörlig ränta på bolånet eller binda den.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.