Nyteknik > Teknik

Sunday, 19 May, 10:38

Nyteknik - 18 apr 19 kl. 07:01

Rapport: Så nära är biltillverkarna utsläppsmåletTrots löften kring elektrifieringen går utveckling åt fel håll. Det är tydligt i analysfirman Jatos senaste siffror. De värsta utsläppsbovarna är Mercedes, Mazda och Volvo..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Jatos, Mercedes, Volvo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, , näraär , biltillverkarna, utsläppsmålet
Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

Alla uppfinningsrika biltillverkare

Tänk om biltillverkarna lagt den tid de lägger på kreativt fuskande på att förbättra sina bilmodeller? Till exempel genom att göra dem mer klimatvänliga.
”Volkswagenskandalen” som briserade för tre år sedan avslöjade att biltillverkare fuskade med tester på hur mycket kväveoxid bilmodellerna släppte ut.

Sydsvenskan - 30 aug 11 kl. 12:32

Stor studie av verkliga krockar

Bild: Euor Ncap
Risken att dö har minskat med 90 procent i bilar från 2005 och framåt jämfört med bilar från tidigt 1980-tal. Det visar Folksams studie av verkliga krockar.
Nyare bilar är mycket säkrare än äldre bilar, visar studien.

Supermiljöbloggen - 24 sep 15 kl. 18:01

Fler fuskar: Audibilar släpper ut 22 gånger mer än tillåtet

Volkswagens enorma utsläppsbedrägeri bara växer. Volkswagen har erkänt att de har manipulerat utsläppstesterna av 11 miljoner bilar. Men fler biltillverkare fuskar.

Helsingborgs Dagblad - 13 jun 11 kl. 08:19

Nya bilars stöldskydd allt bättre

Stöld- och inbrottsskyddet hos en tredjedel av 120 nya bilmodeller får toppbetyg, enligt den brittiska normen NVSA. Anders Edwardsson, affärsområdesansvarig för NVSA, säger till Rapport att de flesta biltillverkarna har höjt stöldskyddsnivån. Citroën C 5 Exclusive fick högsta möjliga poäng, men även Saab och Volvo klarar sig bra.

VA - 18 aug 11 kl. 08:45

Rädsla sänkte riskhumöret

18 augusti Det var övervägande nedgångar i Asien under torsdagens handelssession för första gången på fyra dagar. Att två regionala Fed-chefer hållit förhållandevis hökaktiga anföranden på onsdagen gav ett sämre riskhumör. I Japan backade exportföretag i spåren av en stärkt yen.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 13:05

Experter rasar mot Volvo: ”Skamlig, livsfarligt”

Många premiumbilar är betydligt farligare än man trott, enligt nytt avslöjande. ”Volvo Cars skämmer ut sig.” Ett avslöjande från ansedda biltidningen Auto Motor Sports tyska systertidningen – där man låtit den engelska firman Emission Analytics testa 45 nya bilar – visar att fordonen i snitt överskrider de tillåtna utsläppsnivåerna av kväveoxid med 800 procent.

Dagens PS - 24 jan 18 kl. 11:03

Moodys: Elbilsskiftet negativt för branschen

Skiftet mot elbilar väntas sätta press på biltillverkarnas vinstmarginaler och är kreditnegativt för sektorn. Det framgår av en färsk rapport från Moodys, skriver Financial Times. Moodys räknar med att andelen elbilar av den totala nybilsförsäljningen ökar från dagens 1 procent till runt 7,5 procent till mitten av 2020-talet.

DI - 03 apr 19 kl. 12:58

Analytiker spår vinsttapp på 75 miljarder för europeiska biltillverkare

Gällande EU-regler för utsläpp av koldioxid från bilar kan bli en dyrare affär för biltillverkarna än vad många tror. För den europeiska branschen i helhet handlar det om ett vinsttapp på motsvarande 75 miljarder kronor, hävdar UBS i en ny rapport som refereras av bland andra Financial Times..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 4 timmar sedan

Därför är det livsfarligt med stillasittande på jobbet

Nästan varannan anställd i Sverige har ett stillasittande arbete. Kvinnor rör sig betydligt mindre än män under arbetsdagen, visar en kartläggning..

Nyteknik - Igår: 16:09

Centern vill skynda på grönare flyg

Flyget måste betala mer för sin klimatpåverkan, anser Centerpartiet. Bland annat borde även flygresor till och från EU ingå i systemet med utsläppsrätter..

Nyteknik - Igår: 15:30

Skandinaviens äldsta mänskliga dna funnet – på tiotusenårigt tuggummi

Forskare vid Stockholms universitet har lyckats hitta 10 000-årigt mänskligt dna på tuggade klumpar av björkkåda..

Nyteknik - Igår: 14:22

Svenska helikoptrar ska släcka EU-bränder

Sverige ställer upp med sex helikoptrar för att släcka skogsbränder i andra EU-länder..

Nyteknik - Igår: 14:14

Ny behandling ska hjälpa barn med blodcancer

Barn och unga med akut lymfatisk leukemi, en speciell form av blodcancer, kommer att kunna få en helt ny typ av behandling, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

Nyteknik - Igår: 13:50

”Vi kräver bättre skydd mot cyberhot”

DEBATT. Vaga samordningsinsatser räcker inte för att garantera cybersäkerhet. Det behövs konkreta åtgärder för att skydda medborgare från digitala hot, skriver Piratpartiets EU-kandidater Katarina Stensson och Maj Stenmark..

Nyteknik - Igår: 12:49

Ny studie får oss att undra: Hade dinosaurier klackskor?

Är det möjligt att det var en dinosaurie på 24 ton som startade det högklackade modet redan för 170 miljoner år sedan?.

Nyteknik - Igår: 11:50

Nya ”solcells”-elbilen utlovar lång räckvidd och kort laddtid

Effektiva navmotorer och solpaneler ska ge Lightyear One en räckvidd på 80 mil, påstår den nederländska uppstickaren..

Nyteknik - Igår: 11:10

Testet avslöjar: De delade fordonen är bakteriehärdar

Hyrbilar, fordon för bildelning och taxis svabbades efter bakterier. På den värsta beröringsytan räknade labbet som mest till fem miljoner bakterier – att jämföra med snittet 171 för toaletter..

Nyteknik - I förrgår: 10:32

Motorolas vikbara mobil skiljer sig helt från konkurrenterna

Lenovo utvecklar en vikbar mobil under det klassiska varumärket Motorola Razr. Den påminner mer om de klassiska vikmobilerna än om Samsung och Huaweis uppvikbara jätteskärmar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.