Expressen > Nyheter

Sunday, 21 April, 06:42

Expressen - 17 apr 19 kl. 19:30

Fick blodpropp som 23-åring – missades av vårdenLäkarna trodde inte att Anna Jernberg Carlson kunde ha fått en blodpropp eftersom hon var så ung – trots symptomen.Nu är hon 45 år och bär stödstrumpor och tar mediciner varje dag.– Uteslut inte proppar för att du är i 20-årsåldern. Ju tidigare man upptäcker det, desto bättre hjälp kan man få, säger hon. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Anna Jernberg Carlson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fick blodproppsom , 23-åring, missadesav , vården
SmålandsPosten - 19 jan 15 kl. 10:54

Missade blodpropp i hjärnan - 17-åring dog

En 17-åring som sökt vård för huvudvärk avled efter ambulansfärden till Lund, efteråt konstaterades att personen drabbats av en blodpropp i hjärnan.
Inspektionen för Vård och omsorg, IVO, har nu utrett ärendet. Den 17-åriga patienten sökte vård för kraftig huvudvärk och hade den senaste tiden haft synrubbningar och problem med just huvudvärk.

NT - 20 dec 12 kl. 22:35

37-åring dog efter missad blodpropp

En 37-årig man avled av en propp i lungan efter att vården missat hans åkomma. Nu får vården kritik från Socialstyrelsen..

Skånskan - 23 aug 18 kl. 09:39

Efter mörkret kom ett nytt ljus

Allt blev plötsligt så svart att Susan Olofsson förlorade viljan att leva. Med rätt hjälp lyckades hon förvandla hopplösheten till ny livslust, och nu vill hon berätta sin historia, för att sprida ljus i andras mörker, för att tacka dem hon kallar ”sina änglar”, och för att försöka påverka samhället i en riktning där psykisk ohälsa tas på större allvar.Profilen
Namn: Susan Olofsson
Ålder: 46
Bor: Höör.

YA - 26 okt 13 kl. 04:00

I blöjans vågskål

Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
"Vinster i välfärden? är inför nästa års val ett etablerat, negativt laddat, begrepp.
Riskkapitalbolag har raserat den svenska välfärden genom att föra ut skattepengar ur landet, heter det.

Barometern - 15 jun 13 kl. 09:14

Åk direkt till akuten!

Tveka inte, sök hjälp direkt. Att drabbar av en TIA, en blodpropp i hjärnan, kan vara den sista signalen om att du riskerar att drabbas av en stroke. Tveka därför aldrig, sök hjälp, hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Skånskan - 25 okt 16 kl. 09:32

Från tysk invasion till Instagram

Hon minns som i går hur tyskarna tog makten i hennes barndoms Köpenhamn. Och hon minns hur danskarna, på den tiden, såg på det här med att hjälpa flyktingar.
I dag är Tove Warris en knivskarp 90-åring som tackar sin lyckliga stjärna för det fantastiska internet.

HBL - 29 dec 13 kl. 06:06

"Jag känner mig maktlös varje dag"

Hennes parti har klättrat till toppen av galluparna. Själv har hon fyllt 30, förlovat sig, tagit examen och blivit ­allvarligt sjuk. 2013 blev ett år som Centerns framtidsnamn ­Annika Saarikko inte glömmer.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Explosioner vid två kyrkor i Sri Lanka

Explosioner har gått av vid två kyrkor i Sri Lanka under påskmässan.Det rapporterar AFP på påskdagen..

Expressen - 45 minuter sedan

Hotet mot kustidyllen: Kan slukas av vattnet

KUNGSBACKA. Den halländska idyllen Kungsbacka är en av de städer i Sverige som i framtiden löper störst risk att svämma över, enligt Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB.De skydd som tidigare byggts bedöms vara verkslösa och svaret på frågan om vem som egentligen bär ansvaret när olyckan är framme är ovisst.

Expressen - 1 timme sedan

De anställdas varning inifrån Boeing-fabriken

Flygplanstillverkaren Boeing dras med stora problem efter de två dödskrascherna med planet 737 Max 8.Men nu kommer ytterligare ett bakslag mot företaget – och mönstermodellen Dreamliner, skriver New York Times.– Jag kommer aldrig att flyga på den.

Expressen - 2 timmar sedan

Stora frågetecknen kring Isabella Löwengrips lyxliv

Affärskvinnan Isabella Löwengrips bolag ska snart flytta till nya lyxiga kontorslokaler i centrala Stockholm – med en hyra på drygt 500 000 kronor i månaden. Businessclass-biljetterna har den unga affärskvinnan bytt ut mot privatjet.På garageinfarten till 26 miljoners-villan står en Porsche Panamera.

Expressen - 5 timmar sedan

Två skadade i skjutning

Två personer har skadats vid en skjutning i Helsingborg i natt, enligt HD.– Två personer är skottskadade och har förts till sjukhus. Skadestatus på dem vet jag inte, säger Nils Erik Svensson, inre befäl vid Helsingborgspolisen, till tidningen.

Expressen - 5 timmar sedan

Köpte sin första lägenhet – då upptäckte hon felet

Isabelle Klockare, 28, flyttade till Stockholm efter studierna och satsade alla sina besparingar på att köpa en lägenhet.Men när hon flyttade in insåg hon att det fans mögel i alla rum.– Jag har sparat hela mitt liv och nu har jag blivit lurad, säger hon till SVT:s konsumentredaktion Plus.

Expressen - 7 timmar sedan

Polisjakt efter misshandel – två till sjukhus

Polisen larmades till ett bråk mellan flera personer nära Simrishamn på lördagskvällen.Två personer har förts med ambulans till sjukhus med sårskador. Polisen söker efter de misstänkta gärningsmännen..

Expressen - 7 timmar sedan

Skyttedal om Greta Thunberg: ”Hon är fortfarande ett barn”

Sara Skyttedal är kritisk till att klimataktivisten Greta Thunberg behandlas som en expert av vuxenvärlden - trots att hon bara är 16 år.I en intervju med Aftonbladet säger Skyttedal att hon har respekt för Greta, men att hon tycker att vuxenvärldens behandling av henne är problematisk..

Expressen - 7 timmar sedan

Våg av brutala klockrån mitt i centrala Stockholm

Flera brutala klockrån mot personer på Östermalm senaste tiden gör att polisen kraftsamlar.Enligt misstanken har ägarna kartlagts innan rånen.– Det har inte skett slumpmässigt, säger Louise Bovin, kommunpolis, till Östermalmsnytt..

Expressen - 7 timmar sedan

Domstol kan stoppa ukrainska valet

Bara timmar innan vallokalerna i det ukrainska presidentvalet öppnar riskerar utmanarkandidaten Volodymyr Zelenskij att stoppas från att delta, rapporterar ukrainska medier.En domstol i Kiev ska i natt avgöra om komikern och tv-kändisen brutit mot lagen i sin kampanj..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.