Expressen > Nyheter

Sunday, 21 April, 06:34

Expressen - 17 apr 19 kl. 18:57

Nyamko Sabuni: ”Jag var sängliggande i tre veckor”Nyamko Sabuni avslöjar i kvällens Bara Politik att hon blev sängliggande i tre veckor efter att hon lämnat regeringen år 2013.Anledningen ska ha varit den kritik hon fått internt för att ha drivit frågor om integration och hedersproblematik.– Jag hade ont i själen, berättar Sabuni, som nu kandiderar till posten som Liberalernas partiledare..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sabuni, Bara Politik, Liberalernas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyamko, SabuniJag var , sängliggandei , tre, veckor
BT - 01 okt 12 kl. 17:45

Sabuni kritiserar Ikeas katalog

Ikea gör en halv pudel och beklagar att kvinnor retuscherats bort från bilder i företagets katalog i Saudiarabien. Men jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) är skarpt kritiskt mot möbeljättens osynliggörande. Nästa års upplaga av katalogen, som ser i stort sett likadan ut i alla länder, har specialdesignats för Saudiarabien.

Alliansfritt Sverige - 22 jan 11 kl. 13:00

Folkpartiet Liberalernas enda problem: de är inte liberala

BATONGLIBERALISM. Folkpartiet är upprörda över att andra partier kallar sig liberala. Det enda problemet med denna upprördhet är att Folkaprtiet inte är ett liberalt parti.

Alliansfritt Sverige - 15 okt 11 kl. 11:30

Nya Högerpartiet


HÖGEREVÄNG. Folkpartiet ska ha landsmöte under vilken en rejäl högersväng planeras - rejält sänkta inkomstskatter och skrotad LAS är huvudreceptet. Jan Björklund säger uttryckligen att FP gör en annan politisk analys en vad Moderaterna gör i dagsläget.

Sydsvenskan - 22 jan 13 kl. 06:30

Pappamånadens mamma föder hopp om framtiden

Nytt tryck i jämställdhetsfrågor och plats på scen för en politisk profil med partiledarpotential. När människan bakom Westerbergeffekten, Maria Arnholm, tillträder som minister är förväntningarna höga.1.

YA - 09 maj 12 kl. 06:30

Längre skolplikt är fel svar

Det hävdas att skillnaderna mellan elever och mellan skolor i Sverige ökar. Hur sann den bilden är och vad det i så fall beror på råder det oenighet om mellan forskare, politiker, lärarfack och andra berörda.
En sak är däremot säker.

YA - 24 jul 14 kl. 03:50

Det goda exemplets makt

I Sverige är det självklart att en regering ska vara jämställd.
Möjligen kan det vara ett manligt statråd fler än antalet kvinnliga, men det skulle lika gärna kunna vara tvärt om. Blotta tanken att Jean Claude Juncker skulle lyckas åstadkomma samma sak med sin nya EU-kommission är betydligt längre bort.

Sydsvenskan - 11 mar 11 kl. 06:30

Statistik på ett fall

Häromdagen var en kollega tvungen att fundera en stund innan han kom på vem som är jämställdhetsmini?
Häromdagen var en kollega tvungen att fundera en stund innan han kom på vem som är jämställdhetsminister. Det säger något om hur anonym Nyamko Sabuni (FP) har varit i debatten.

DN - 10 mar 11 kl. 00:50

?Kulturvärlden är präglad av en stor manlig dominans?

Regeringsbeslut i dag: 17,5 miljoner kronor avsätts under tre år för att stärka kvinnors ställning inom filmen, musiken och museivärlden. Konst och kultur är normalt sett områden som ligger i framkant. Men det finns en gräns som kulturen och konsten inte överskridit, den mellan könen.

Sydsvenskan - 04 maj 11 kl. 13:42

Jesse Jackson arg på "slavauktionen"

Utbildningsminister Jan Björklund bli uppläxad av den amerikanske människorättsaktivisten Jesse Jackson.
?För ungefär en vecka sedan hölls ett rasist-spektakel vid en av era mest respekterade utbildningsinstitutioner, Lunds universitet?

BT - 07 feb 12 kl. 00:30

När idéer om barn och tid provocerar

Verklighetsfrånvänt, skrattretande, smaklöst, reaktionärt och hopplöst omodernt. Förmodligen har jag missat några, men ovanstående är åtminstone en del av omdömena om det förslag som en arbetsgrupp i Kristdemokraterna nyligen lade fram. Hyfsat representativa är de också, för det var ris, inte ros, som idéerna fick från partigrannar och debattörer.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Explosioner vid två kyrkor i Sri Lanka

Explosioner har gått av vid två kyrkor i Sri Lanka under påskmässan.Det rapporterar AFP på påskdagen..

Expressen - 30 minuter sedan

Hotet mot kustidyllen: Kan slukas av vattnet

KUNGSBACKA. Den halländska idyllen Kungsbacka är en av de städer i Sverige som i framtiden löper störst risk att svämma över, enligt Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB.De skydd som tidigare byggts bedöms vara verkslösa och svaret på frågan om vem som egentligen bär ansvaret när olyckan är framme är ovisst.

Expressen - 45 minuter sedan

De anställdas varning inifrån Boeing-fabriken

Flygplanstillverkaren Boeing dras med stora problem efter de två dödskrascherna med planet 737 Max 8.Men nu kommer ytterligare ett bakslag mot företaget – och mönstermodellen Dreamliner, skriver New York Times.– Jag kommer aldrig att flyga på den.

Expressen - 2 timmar sedan

Stora frågetecknen kring Isabella Löwengrips lyxliv

Affärskvinnan Isabella Löwengrips bolag ska snart flytta till nya lyxiga kontorslokaler i centrala Stockholm – med en hyra på drygt 500 000 kronor i månaden. Businessclass-biljetterna har den unga affärskvinnan bytt ut mot privatjet.På garageinfarten till 26 miljoners-villan står en Porsche Panamera.

Expressen - 5 timmar sedan

Två skadade i skjutning

Två personer har skadats vid en skjutning i Helsingborg i natt, enligt HD.– Två personer är skottskadade och har förts till sjukhus. Skadestatus på dem vet jag inte, säger Nils Erik Svensson, inre befäl vid Helsingborgspolisen, till tidningen.

Expressen - 5 timmar sedan

Köpte sin första lägenhet – då upptäckte hon felet

Isabelle Klockare, 28, flyttade till Stockholm efter studierna och satsade alla sina besparingar på att köpa en lägenhet.Men när hon flyttade in insåg hon att det fans mögel i alla rum.– Jag har sparat hela mitt liv och nu har jag blivit lurad, säger hon till SVT:s konsumentredaktion Plus.

Expressen - 7 timmar sedan

Polisjakt efter misshandel – två till sjukhus

Polisen larmades till ett bråk mellan flera personer nära Simrishamn på lördagskvällen.Två personer har förts med ambulans till sjukhus med sårskador. Polisen söker efter de misstänkta gärningsmännen..

Expressen - 7 timmar sedan

Skyttedal om Greta Thunberg: ”Hon är fortfarande ett barn”

Sara Skyttedal är kritisk till att klimataktivisten Greta Thunberg behandlas som en expert av vuxenvärlden - trots att hon bara är 16 år.I en intervju med Aftonbladet säger Skyttedal att hon har respekt för Greta, men att hon tycker att vuxenvärldens behandling av henne är problematisk..

Expressen - 7 timmar sedan

Våg av brutala klockrån mitt i centrala Stockholm

Flera brutala klockrån mot personer på Östermalm senaste tiden gör att polisen kraftsamlar.Enligt misstanken har ägarna kartlagts innan rånen.– Det har inte skett slumpmässigt, säger Louise Bovin, kommunpolis, till Östermalmsnytt..

Expressen - 7 timmar sedan

Domstol kan stoppa ukrainska valet

Bara timmar innan vallokalerna i det ukrainska presidentvalet öppnar riskerar utmanarkandidaten Volodymyr Zelenskij att stoppas från att delta, rapporterar ukrainska medier.En domstol i Kiev ska i natt avgöra om komikern och tv-kändisen brutit mot lagen i sin kampanj..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.