Expressen > Nyheter

Thursday, 18 April, 19:12

Expressen - Igår: 18:19

Chiles krav på Sverige: Ta hem Skråmos barnChiles parlament har beslutat att landet inte ska ta emot IS-terroristen Michael Skråmos barn.I stället kräver man att Sverige ska ta hand om de sju barnen, skriver Aftonbladet.Uppgiften bekräftas av det svenska utrikesdepartementet..– Vi känner till resolutionen i Chlies parlament, säger Adriana Haxhim Mustafa, vikarierande pressekretare på UD..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Skråmos, IS, Michael Skråmos, Aftonbladet, Chlies, Adriana Haxhim Mustafa, UD

Dela artikeln

2817 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chiles, krav, SverigeTa , hem, Skråmos, barn
Dagen - 26 jun 11 kl. 08:59

S-krav: Sverige måste erkänna staten Palestina

Regeringen bör tillsammans med Socialdemokraterna uttrycka sitt stöd för ett erkännande av staten Palestina. Att neka palestinierna stöd för ett erkännande innebär att man överlåter beslutsrätten om ett fritt Palestina till ockupationsmakten, menar Socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson Urban Ahlin.

- Socialdemokraterna anser att regeringen nu ska redovisa att Sverige i FN:s generalförsamling kommer att rösta för en resolution om upprättandet av en palestinsk stat och att regeringen därefter avser att erkänna staten Palestina, skriver Ahlin i en debattartikel i Expressen.

Världen Idag - 23 aug 18 kl. 00:00

Schweiz ställde krav, Sverige gav skadestånd

I Schweiz har ett nordafrikanskt muslimskt par förvägrats medborgarskap. Orsak: De var inte beredda att hälsa på ledamöterna i den lokala kommitté i staden Lausanne som skulle pröva deras medborgarskapsansökan – ett beteende som strider emot hur man för sig och umgås i Schweiz människor emellan. Och som uttrycker brist på integration, samt ovilja att bli en del av det schweiziska samhället och folket.

DI - 07 jul 18 kl. 16:54

Så många miljoner kammar Sverige hem vid seger

Sverige möter England i kvartsfinal i dag och vid vinst innebär det inte bara att Sverige har säkrat en plats i semifinalen. Svensk fotboll fyller dessutom på kassan med ytterligare 50 miljoner kronor i form av prispengar från Fifa..

NT - 21 maj 17 kl. 20:30

LIVE: Tar Sverige hem pokalen?

Sverige möter Kanada i sin första VM-final sedan 2013..

Corren - 21 maj 17 kl. 20:30

LIVE: Tar Sverige hem pokalen?

Sverige möter Kanada i sin första VM-final sedan 2013..

YLE - 07 sep 17 kl. 05:48

Hem och Skola satsar på Katarinaskolan - men var går gränsen, undrar ordföranden

Eleverna i Katarinaskolan i Karis har fått ett nytt förråd där de kan förvara sina leksaker. Föreningen Hem och Skola har satsat tid och pengar på skjulet. Nu undrar föreningen hur mycket ansvar den ska ta för skolan.

Sydsvenskan - 26 mar 11 kl. 06:30

Sahlins två krav: Nej till kärnkraft - ja till Palestina

Mona Sahlins politiska testamente blev ett krav att Sverige som första EU-land ska erkänna Palestina som en stat. -?Det är vår förbaskade skyldighet, sade hon i sitt avskedstal.

Alliansfritt Sverige - 18 feb 14 kl. 13:45

Reinfeldts och Borgs försök igår gick inte hem, enligt vilken borgerlig ledarsida som helst

Fredrik Reinfeldts dalande popularitetssiffror är ett gissel för Moderaterna. De har också insett att Anders Borg och ekonomifrågan är deras sista starka kort, även om Socialdemokraterna knappar in på förtroendet både i sak och person. Det var därför vi igår fick se Reinfeldt och Borg hålla presskonferens tillsammans om ekonomin i största allmänhet.

Alliansfritt Sverige - 26 apr 14 kl. 14:00

Reinfeldts budskap till alla som protesterade mot nazivåldet i Kärrtorp: gå hem

Reinfeldt har passerat en gräns idag. Hans budskap till de som demonstrerar mot rasismen och extremhögern är enkelt: gå hem. I vintras överfölls och knivhöggs människor av nazister i Stockholmsområdet Kärrtorp.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Så undviker du bedragare på nätet

Se upp för bedragare när du shoppar online!I takt med att e-handeln växer ökar även antalet nätbedrägerier.– Vem som helst som är intresserad kan köpa dina kortuppgifter för några hundralappar, säger Nina Jelver, säkerhetsexpert på Svensk Handel, i Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar..

Expressen - 10 minuter sedan

Han strypmördade bekant på fest – här blir han inlåst

Jonas Hansson började ”brottas” med en bekant på hemmafesten.Efter några minuter var det över – då hade Hansson strypt den andra mannen till döds.– Jonas var galen i sinnesstämningen med helt svarta ögon, säger en an festdeltagarna i förhör.

Expressen - 15 minuter sedan

Kent Larsson mördade Fatima – vill släppas fri

Fatima Berggren styckades och brändes av mannen som hon tidigare haft en relation med.Kent Larsson, 54, dömdes till 16 års fängelse för mordet.54-åringen har nu valt att överklaga domen:”Inte begått åtalade gärningarna ...

Expressen - 15 minuter sedan

Vakterna skulle avvisa män som ”skapat otrygghet” – blev beskjutna

Ordningsvakterna skickades till Årsta centrum på grund av den problembild som uppstått där.De avvisade två ”stökiga” personer – sen blev de beskjutna.Nu sitter tre män inlåsta misstänkta för mordförsök på vakterna.

Expressen - 45 minuter sedan

Därför började det brinna i Notre-Damekatedralen

En kortslutning tros var orsaken till branden i Notre Dame, säger en polis med insyn i utredningen till franska medier..

Expressen - 45 minuter sedan

Våldsam brand i villa – spridningsrisk

En våldsam brand har utbrutit i en villa på en mindre ort i Götene kommun.– Lågorna gick i detta nu igenom taket på andra våningen. Vi släpper huset och skyddar angränsande byggnader som ligger 8-10 meter därifrån, säger Tony Engdahl, stabsbrandmästare..

Expressen - 1 timme sedan

Villa i södra Göteborg brinner

Det har börjat brinna i en villa i Hovås i södra Göteborg.– Det är en utvecklad brand och vi har skickat ett antal bilar, säger Åsa Asperud, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg..

Expressen - 1 timme sedan

Elevernas lösning på den pinsamma gympaduschen

Omklädningsrummet beskrivs ofta som skolans mest otrygga plats. Nu har ett gäng elever på en skola i Bromölla startat en namninsamling för att lösa problemet. Deras förhoppning är att alla ska kunna duscha utan problem efter gympan.

Expressen - 1 timme sedan

Viktigaste frågorna som avgör EU-valet

Frågorna som traditionellt varit viktiga för EU – som jordbruk och frihandel – är som bortblåsta hos väljarna inför det kommande EU-valet. I stället är det migration och asylpolitik samt klimat- och miljö de frågor väljarna bryr sig om, visar en undersökning från Demoskop/Expressen. – En spegel av inrikespolitiken, säger Peter Santesson, analyschef på Demoskop.

Expressen - 1 timme sedan

Bil och cyklist i krock – ambulans på väg

En bil och en cyklist har krockat mitt i Halmstad.Skadeläget är oklart.Polis och ambulans är på väg till platsen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.