YLE > Finland

Friday, 07 August, 14:07

YLE - 17 apr 19 kl. 17:30

Prisregn över Bromarv – byarådet och bybutiken får kulturpris för att de skapar en livskraftig och levande landsbygdKulturpriset Kompassrosen delas i år ut till Bromarv byaråd och bybutiken Skafferi Ett i Bromarv. Priset, som delas ut av Otto A. Malms donationsfond, ges för det mångåriga arbetet att utveckla Bromarv till en levande och livskraftig by. Prissumman uppgår till 30 000 euro och delas jämnt mellan de två pristagarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Bromarv, Kompassrosen, Skafferi Ett, Otto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisregnöver , Bromarv, byarådetoch , bybutikenfår , kulturprisför , att de skapar en livskraftig och levande landsbygd
YLE - 21 jan 15 kl. 04:48

Byarådet i Solf siktar mot framtiden

bildid: 127273 bilden visar solf centrum Byarådet i Solf i Korsholm har gjort en plan för byn som sträcker sig tio år framåt i tiden. Den lantliga miljön är trumfkort för Solf, den vill man bevara. Den plan som gjorts upp sträcker sig fram till år 2025 och den baseras i stor utsträckning på en enkät som gjorts av forskaren Kjell Herberts.

YLE - 26 jan 16 kl. 08:49

Byarådet föreslås få köpa Södra Vallgrunds skola

Södra Vallgrunds byaråd borde få köpa skolan. Det anser samhällsbyggnadsnämnden i Korsholm. Tanken är att skolan ska bli bland annat en samlingslokal och bostäder.

Dalarnas tidningar - 19 apr 14 kl. 08:55

Byarådet ordnade barnrikt björnjippo

Isande vindar slet i pyntade ris när byarådet ordnade påskjippo på Drottningplan. Fräkniga kärringar med eller utan kvast och påskkort gjorde sig redo att stilla sötsuget genom dörrknackning..

NT - 13 maj 16 kl. 20:00

Byarådet kräver gatubelysning

Byarådet i Rejmyre söker pengar till belysning av två gångvägar..

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 16 kl. 15:00

Byarådet kämpar för busslinje till Malmö

Landsbygden måste få kosta. Det anser Lennart Olsson, sekreterare i Byarådet Trelleborg, som tänker kämpa för att det åter ska gå buss mellan Anderslöv och Malmö..

Kristianstadsbladet - 25 jul 19 kl. 15:30

Byarådet: ”Det krävs mer för att stoppa dumpningen”

Tonvis med dumpat avfall togs omhand av Renhållningen på onsdagen. Men tar kommunen inte tag i ödehuset i närheten är risken stor att problemen fortsätter. Det anser Everöds Byaråd..

Skånskan - 05 nov 13 kl. 22:47

Intensiv diskussion när byarådet kallade


Omkring 100 kom till det öppna mötet om situationen i Veberöd och om demokratin..

Dalarnas tidningar - 22 apr 15 kl. 14:22

Byarådet fixar en glasskiosk

Det var DT:s Anders Staffas som testade samtliga 17 badplatser runt om i kommunen som Falu kommun har ansvaret för. Högst betyg, fyra på en femgradig skala, gav Anders Staffas till Tansen i Grycksbo. En glasskiosk och ett hopptorn skiljde från att Tansen skulle få högsta betyg..

YLE - 29 aug 16 kl. 19:08

Aktiebolag ska rädda Bromarv

Svanhild Aaltonen tittar noggrant på informationen om ett aktiebolag i Bromarv. Aktiebolaget ska rädda Bromarv och nu kan den som är intresserad av bolaget skriva sitt namn på listor. Aaltonen säger att hon kan tänka sig att skriva på en lista.

YLE - 22 aug 17 kl. 11:08

Byggarbeten stänger skärgårdshamnen i Bromarv

Nu kör arbetet igång med att förnya skärgårdshamnen i Bromarv kyrkby. På samma gång töms området på all övrig verksamhet. Under hösten muddras hamnbassängen till ett djup på 2,6 meter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.