YLE > Finland

Sunday, 21 April, 06:40

YLE - 17 apr 19 kl. 17:30

Prisregn över Bromarv – byarådet och bybutiken får kulturpris för att de skapar en livskraftig och levande landsbygdKulturpriset Kompassrosen delas i år ut till Bromarv byaråd och bybutiken Skafferi Ett i Bromarv. Priset, som delas ut av Otto A. Malms donationsfond, ges för det mångåriga arbetet att utveckla Bromarv till en levande och livskraftig by. Prissumman uppgår till 30 000 euro och delas jämnt mellan de två pristagarna..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Bromarv, Kompassrosen, Skafferi Ett, Otto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Prisregnöver , Bromarv, byarådetoch , bybutikenfår , kulturprisför , att de skapar en livskraftig och levande landsbygd
YLE - 21 jan 15 kl. 04:48

Byarådet i Solf siktar mot framtiden

bildid: 127273 bilden visar solf centrum Byarådet i Solf i Korsholm har gjort en plan för byn som sträcker sig tio år framåt i tiden. Den lantliga miljön är trumfkort för Solf, den vill man bevara. Den plan som gjorts upp sträcker sig fram till år 2025 och den baseras i stor utsträckning på en enkät som gjorts av forskaren Kjell Herberts.

YLE - 26 jan 16 kl. 08:49

Byarådet föreslås få köpa Södra Vallgrunds skola

Södra Vallgrunds byaråd borde få köpa skolan. Det anser samhällsbyggnadsnämnden i Korsholm. Tanken är att skolan ska bli bland annat en samlingslokal och bostäder.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 16 kl. 15:00

Byarådet kämpar för busslinje till Malmö

Landsbygden måste få kosta. Det anser Lennart Olsson, sekreterare i Byarådet Trelleborg, som tänker kämpa för att det åter ska gå buss mellan Anderslöv och Malmö..

Dalarnas tidningar - 19 apr 14 kl. 08:55

Byarådet ordnade barnrikt björnjippo

Isande vindar slet i pyntade ris när byarådet ordnade påskjippo på Drottningplan. Fräkniga kärringar med eller utan kvast och påskkort gjorde sig redo att stilla sötsuget genom dörrknackning..

NT - 13 maj 16 kl. 20:00

Byarådet kräver gatubelysning

Byarådet i Rejmyre söker pengar till belysning av två gångvägar..

Skånskan - 05 nov 13 kl. 22:47

Intensiv diskussion när byarådet kallade


Omkring 100 kom till det öppna mötet om situationen i Veberöd och om demokratin..

Dalarnas tidningar - 22 apr 15 kl. 14:22

Byarådet fixar en glasskiosk

Det var DT:s Anders Staffas som testade samtliga 17 badplatser runt om i kommunen som Falu kommun har ansvaret för. Högst betyg, fyra på en femgradig skala, gav Anders Staffas till Tansen i Grycksbo. En glasskiosk och ett hopptorn skiljde från att Tansen skulle få högsta betyg..

YLE - 29 aug 16 kl. 19:08

Aktiebolag ska rädda Bromarv

Svanhild Aaltonen tittar noggrant på informationen om ett aktiebolag i Bromarv. Aktiebolaget ska rädda Bromarv och nu kan den som är intresserad av bolaget skriva sitt namn på listor. Aaltonen säger att hon kan tänka sig att skriva på en lista.

YLE - 22 aug 17 kl. 11:08

Byggarbeten stänger skärgårdshamnen i Bromarv

Nu kör arbetet igång med att förnya skärgårdshamnen i Bromarv kyrkby. På samma gång töms området på all övrig verksamhet. Under hösten muddras hamnbassängen till ett djup på 2,6 meter.

YLE - 23 jun 14 kl. 15:19

Parkeringsproblem i Bromarv

På lördag firas Bromarfnatten i Skärgårdshamnen och då blir parkeringsproblemet i byn extra akut när hundratals mänskor parkerar sina bilar längs med vägar och på gräsmattor. Guy Ranta Guy Ranta Bild: Yle/Minna Almark Guy Ranta är ordförande för Bromarv frivilliga brandkår och enligt honom kan det vara svårt att ta sig fram med utryckningsfordon bland alla bilar. Värst är läget på vägavsnittet nedanför kyrkan, säger han.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 1 timme sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - 21 timmar sedan

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - 12 timmar sedan

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - 13 timmar sedan

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

YLE - 16 timmar sedan

Fortsatt varning för gräsbränder i hela Svenskfinland – På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder i Virmo och Pemar

På långfredagen fick räddningsverket släcka markbränder både i Virmo och Pemar. Risken för gräsbränder är för tillfället stor i landskapen Åland, Egentliga Finland, Satakunta, Nyland, Egentliga Tavastland, Päijänne-Tavastland, Kymmenedalen och Österbotten..

YLE - 17 timmar sedan

Halla-aho vägrar ta avstånd från gamla uttalanden om bland annat våldtäkter och invandrare

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho vägrar alltjämt att ta avstånd från sina gamla bloggskriverier. På Facebook förklarar han att det handlar om många olika citat från en lång tidsperiod och att de enligt honom inte kan behandlas som en enda helhet..

YLE - 21 timmar sedan

"Konkurrenskraften måste bevaras" – Företagare i Egentliga Finland hoppas på en företagarvänlig politik av nästa regering

Regionen Egentliga Finland har de senaste åren haft ett rejält uppsving med flera framgångsrika företag. För att den här trenden ska fortsätta har Egentliga Finlands företagare ett tydligt budskap till den kommande regeringen..

YLE - 22 timmar sedan

Unga och gamla finländare äter klimatvänligast - medelålders personer äter vad de vill

Den mat som personer under 30 år och personer över 70 år äter i Finland belastar klimatet minst, visar en omfattande studie. Medelålders män med höga inkomster konsumerar i snitt mest rött kött..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.