SVT > Inrikes

Thursday, 18 April, 19:04

SVT - Igår: 15:40

Mjölkbonden: ”För dyrt att bedriva jordbruk utan EU-stöd”Nästan 60 000 lantbrukare i Sverige delar årligen på cirka tio miljarder kronor i stöd för att kunna gå runt ekonomiskt. SVT:s reporter Torbjörn Averås Skorup besökte mjölkbonden Susanna Karlsson och hennes mjölkgård med ungefär 120 kor utanför Valdemarsvik som är beroende av jordbruksstödet som inkomst..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, Sverige, SVT, Torbjörn Averås Skorup, Susanna Karlsson, Valdemarsvik

Dela artikeln

105 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MjölkbondenFör , dyrtatt , bedriva, jordbrukutan , EU-stöd
Newsmill - 20 jun 12 kl. 10:50

Vårt sätt att bedriva jordbruk?är en del av problemet

http://www.newsmill.se/trackback/45628Mp:s jordbrukspolitiker: Ungefär 80 procent av det vi odlar här i Sverige blir djurfoder.

Nya Wermlands Tidningen - 11 apr 18 kl. 13:43

De ska bedriva jordbruk vid Krokstad

Snart kan arbetet med att plöja börja.

DI - 12 feb 19 kl. 11:21

Dyrt bedriva reglerad cannabisförsäljning – Auroras förluster skenar

Cannabisproducenten Aurora rapporterar kraftigt ökade intäkter i andra kvartalet under det brutna räkenskapsåret – upp 430 procent jämfört med samma kvartal året innan. Men samtidigt ökar förlusterna med blodiga 3.179 procent mellan jämförelseperioderna..

NSD - 24 aug 13 kl. 05:00

Han har sett många jordbruk försvinna

Mjölkbonden Herbert Nyman är bekymrad. Sedan han tog över företaget har antalet jordbruk längs Alterälven minskat från ett 30-tal till sju. ??

Cornucopia - 22 mar 15 kl. 17:35

Svenska mjölkbonden snart ett minne blott

LRF:s regionchef i Västra Götaland och Värmland har varnat norrmännen för att föra den svenska jordbrukspolitiken och ansluta sig till EU. Sveriges självförsörjningsgrad har fallit från 90% till 45% sedan EU-inträdet och inom det närmaste året kan i princip hela Sveriges mjölkproduktion slås ut då mjölkkvoterna försvinner inom EU. Detta rapporteras i Land - Lantbruk & Skogsland.

Expressen - 14 feb 17 kl. 06:00

Mjölkbonden: Därför ska du äta mindre kött

Djurens välmående går alltid först. Hos oss går djurens mat först, våra behov kommer efter djuren. Vi jobbar inte bara med jordbruk, vi lever jordbruk, skriver Pauline Stenwall..

Supermiljöbloggen - 26 feb 16 kl. 14:16

Effektivare jordbruk kan spara natur

Ökningen av jordbruksmark är en av de största orsakerna till förlust av biologisk mångfald och utsläpp av växthusgaser i tropiska länder. Att öka skördarna på redan existerande jordbruksmark har visat sig vara ett bra incitament för att spara land för vild natur. Att besluta om att skydda land från exploatering, införa ekonomiska incitament, öka skördarna genom bättre teknik och mer kunskap samt olika former av certifiering kan alla vara sätt att spara land och natur på, enligt en ny rapport.

BT - 16 feb 16 kl. 04:57

Handeln trycker ner mjölkbonden

För att vi ska ha kvar jordbruk i Sverige måste handeln ta sitt ansvar och betala rättvist för våra produkter, skriver Bonden..

YLE - 13 jul 16 kl. 16:32

Nu har mjölkbonden Johan Wasström äntligen fått sin lön

Jag var utan lön i ett halvt år. Som tur har banken och andra gäldenärer varit möjliga, säger mjölkbonden Johan Wasström i Svartå. Han blev utan understöd på grund av ett datafel hos Landsbygdsverket.

YLE - 04 aug 14 kl. 04:00

Bättre återvinning skulle minska utsläppen från jordbruk

Det finns inga väsentliga skillnader i näringsutsläppen mellan ekologisk och konventionell odling, men ekologisk odling har större potential att minska utsläppen.
När man ser på jordbrukens näringsutsläpp och belastning på vattendragen finns det ingen större skillnad mellan ekologiskt och konventionellt jordbruk. Jämför man näringsutsläpp per arealenhet är utsläppen mindre vid ekologisk odling, men ser man till producerad enhet är utsläppen från ekologiskt jordbruk till och med större eller lika som från konventionella jordbruk.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Häktade svenskens första ord inifrån fängelset i Ecuador

Den svenske mannen som sitter häktad för dataintrång i Ecuador är övertygad om att anklagelserna mot honom kommer att kollapsa. Det skriver han i ett uttalande inifrån fängelset, som SVT Nyheter tagit del av. ”Anklagelserna mot mig bygger på böckerna jag läst och teknologin jag har.

SVT - 1 timme sedan

Varm och solig påskhelg väntar

Det blir varmt och soligt hela påsken i Götaland och Svealand – och på varannan dag i norr. – I södra Sverige och längs södra Norrlandskusten blir det upp emot eller över 20 grader, säger SVT:s meteorolog Åsa Rasmussen..

SVT - 1 timme sedan

Påskägg, påskkärring och påskhare – därför firas påsken som den görs

Runt påskhelgen dukas ägg, påskris och fjädrar fram i många hushåll runtom i Sverige. Var alla påsktraditioner kommer ifrån vet vi inte säkert, men det finns flera trovärdiga teorier. – Jag tror att vi har tagit intryck från USA och Storbritannien, säger Jonas Engman, etnolog på Nordiska museet..

SVT - 2 timmar sedan

Jordbruksverket riskerar 260 miljoner i EU-böter efter it-problemen

Efter stora problem med Jordbruksverkets nya it-system finns en kö på mer än 190 000 ansökningar om jordbruksstöd som inte har blivit formellt verkställda. Samtidigt vill EU-kommissionen att Sverige ska betala motsvarande 260 miljoner kronor för att man under flera år inte kunde registrera kontrollerna av hur jordbrukarna följer EU:s regler..

SVT - 2 timmar sedan

Jordbruksverkets it-system har kostat 673 miljoner – osäkert om det kan användas

Jordbruksverkets it-plattform har hittills kostat 673 miljoner kronor att utveckla. Men trots att det gått flera år sedan it-systemet togs i drift fungerar det fortfarande inte som det ska. Dessutom är det nu osäkert hur användbart systemet kommer att vara i EU:s nästa budgetperiod..

SVT - 4 timmar sedan

Om EU-valet – på lätt svenska

I maj ska alla länder i Europeiska unionen välja politiker till Europaparlamentet. Valet i Sverige hålls 26 maj. Behöver du, eller någon du känner, veta mer om EU-valet i Sverige – men på enklare svenska?

SVT - 6 timmar sedan

Nu inleds en av årets värsta bilhelger – SVT guidar dig i trafiken

Påskhelgen är en av årets mest trafikerade helger, och mycket trafik för inte sällan med sig många olyckor. SVT Nyheter rapporterar direkt om påsktrafiken runtom i landet. – Man ska inte ha för bråttom, säger Helene Lilja på Motormännens riksförbund..

SVT - 6 timmar sedan

Åklagarmyndigheten inleder förutredning mot Erik Bengtzboe

I ett pressmeddelande skriver Åklagarmyndigheten att de inleder en förutreding om en riksdagsledamots rese- och hyresersättningar och ifrågasatta folkbokföring. För SVT Nyheter bekräftar de att utredningen gäller Erik Bengtzboe (M). – Det finns för närvarande ingen misstanke om brott, säger vice överåklagare Bengt Åsbäck i pressmeddelandet..

SVT - 8 timmar sedan

Trafikverkets tips: Så kör du säkert i påsktrafiken

Påskhelgen stundar och många väljer att ge sig ut på vägarna redan på skärtorsdagen. Enligt Trafikverkets presschef Bengt Olsson är en viktig faktor för en säker resa att hålla humöret uppe bakom ratten. – Man måste lämna stressen hemma, säger han i Morgonstudion..

SVT - 9 timmar sedan

Snabblagade tips till påskbordet

SVT-kockarna bjuder på sina bästa tips på snabblagad buffémat utan att ge avkall på smak och påskstämning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.