Sydöstran > Nyheter

Sunday, 21 April, 06:41

Sydöstran - 17 apr 19 kl. 12:00

Bevara Karlskrona vackert, bygg inte kulturhusetVi i Moderata ungdomsförbundet anser att kommunens politiker inte respekterar vilken fantastisk skatt världsarvsstaden Karlskrona är med tanke på det nya kulturhuset. Om de gjort det skulle de inte riskera att devalvera stadsbilden genom att bryta upp de historiska delarna av Trossö med modern arkitektur som gör det svårt att se vad som är unikt, nämligen helheten..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karlskrona, Moderata, Trossö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bevara, Karlskrona, vackert, bygginte , kulturhuset
Blekinge Läns tidning - Igår: 05:00

Bevara Karlskrona vackert, bygg inte Kulturhuset!

Det är vi unga som kommer behöva leva med det nya kulturhuset, inte de gamla arkitekterna. Det är vi unga som också kommer att bo i en stad som riskerar att förlora sin världsarvsstämpel. Bevara torget vackert, bevara platsen på världsarvslistan!.

Supermiljöbloggen - 23 okt 18 kl. 12:50

Bygg- och rivningsbranschen måste bli mer cirkulär

Bygg- och rivningsbranschen är det verksamhetsområde som näst efter gruvnäringen producerar mest avfall i Sverige. Därför framstår det som absurt att det saknas EU-mål för cirkulära materialflöden inom bygg- och rivningsavfall, skriver Amanda Borneke, kvalitets- och miljöansvarig på rivningsföretaget CS riv & håltagning i Göteborg. Det enda som finns är ett mål om återfyllning (backfilling) som går att hitta i EU:s Waste Framework Directive (WFD) från 2015.

YLE - 24 jan 14 kl. 09:32

Kolumn: Bevara inte Y-tågstrafiken - bygg ut den!

Jag har pendlat mellan Kyrkslätt/Sjundeå och Böle i lite mer än tio år. För det mesta med tåg eftersom jag redan tidigt blev trött på att sitta fast i en bilkö 35 km från Helsingfors före 51:an utvidgades. Här emellan fick jag lite perspektiv på pendlingen då jag pendlande mellan Lund och Köpenhamn i knappa tre år.

SmålandsPosten - 11 feb 14 kl. 07:18

Bygg rätt och bygg tätt

Det är dags att tänka om och planera för en tätare stad med mer cykel- och kollektivtrafik. På så sätt kan vi bland annat skrota planerna på ett kommunalt p-garage à 500 000 kronor/parkeringsplats och i?stället bevara Vita villan till gagn för en trivsam miljö, i?

Nerikes Allehanda - 05 sep 14 kl. 20:19

FP vill bevara byskolorna i Linde sberg

Bevara byskolorna, bygg ett seniorboende, inför äldrevårdcentral och bygg ett ridhus. Detta är några av Folkpartiet i Lindesbergs förslag i sitt valmanifest..

Skånskan - 27 apr 16 kl. 06:00

Riva eller bevara – det är frågan

Eslöv Mögel, skadegörelse och brand har gått illa åt det gamla tegelhuset på Pärlgatan 2.
Ändå föreslår Regionmuseet att åtminstone fasaderna ska bevaras. Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ställer sig frågande.

Barometern - 03 jan 14 kl. 08:21

Bevara Kalmarsundsparken

Tankar om kommunens planer på förändringar i Kalmarsundsparkens härliga natur och miljö.

Kalmar är en grön mycket tilltalande stad naturskönt belägen vid sundet och har goda förutsättningar för sommarturism. Denna gynnas bäst av enkla åtgärder som gott markunderhåll, råd och vägbeskrivningar till stadens flertaliga utomordentliga grönområden och vandringsvägar, såsom Svinö, Stensö med flera.

NSD - 19 apr 12 kl. 07:53

Farväl Schmalensee - bygg nytt stadshus

Riva eller bevara delar av stadshuset i Kiruna? Länsstyrelsens beslut och en krönika på kultursidan får Kirunaprofilen Lars Lindberg att ryta till: Ta ett värdligt farväl av Schmalensees stadshus och bygg ett nytt - i världsklass!.

BT - 11 feb 14 kl. 10:13

Bygg bostäder på Viskaholm

Skrota de gamla planerna på att göra om Borås Wäfveris gamla lokaler på Viskaholm till galleria. Bygg istället bostäder på platsen, föreslår Morgan Hjalmarsson. Borås Wäfveris gamla lokaler på Viskaholm, precis invid Viskan, vill vi bygga om till bostäder.

NSD - 25 mar 15 kl. 21:07

Ordrik klass vill bevara ordet orv

Elever på bygg och anläggning i Boden tycker ordet orv är värt att bevara..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Ledare för amerikanskt garde gripen

FBI har gripit en medlem i ett beväpnat medborgargarde i New Mexiko. Gardet har i flera månader på eget bevåg patrullerat USA:s gräns mot Mexiko för att fånga migranter..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Vänner blir fiender: "Försöker reta upp mig"

När Robert Ohlssons Djurgården vann den avgörande SM-semifinalen skickade Frölundatränaren Roger Rönnberg ett grattis-sms. Under SM-finalserien läggs vänskapen på is..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Flera explosioner i Sri Lanka

Sydöstran - 3 timmar sedan

Tripolis flygplats stängd

Sydöstran - 30 minuter sedan

Karlshamn: Kvinna sexuellt ofredad på uteställe

En man i 35-årsåldern misstänks ha ofredat en kvinna sexuellt på ett uteställe i Karlshamn på natten till påskdagen..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Misshandel i Karlshamn och Mörrum

En ung kvinna ska i natt ha blivit puttad så att hon slog i huvudet utanför en krog i centrala Karlshamn..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Mjällby AIF jagar ny trepoängare

Mjällby AIF tog säsongens första trepoängare genom att besegra Västerås hemma på Strandvallen. Nu väntar Dalkurd borta på konstgräset i Gävle på påskdagen..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Fredrik Swensson: ”Var finns all påskmusik?”

Det är dan före dopparedan och du står där och fejar i köket. Du nynnar till ”Last christmas” med Wham, känner hur doften från julskinkan – som snart ska tas ut ur ugnen – sprider en härlig doft i bostaden. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.