SVT Debatt > Opinion

Wednesday, 22 May, 12:52

SVT Debatt - 17 apr 19 kl. 11:23

”Föräldraledighet ska inte finansieras av staten””Det finns alltså flera goda skäl att korta ledigheten – inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv”, skriver Siri Steijer och Kajsa Dovstad..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Siri Steijer, Kajsa Dovstad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föräldraledighetska inte , finansierasav , staten
Barometern - 15 mar 14 kl. 17:18

Staten på särintressets sida

I januari beslutade Miljööverdomstolen att Holmsbergs gård i Ölvingstorp utanför Kalmar hade rätt att expandera. Processen hade varit lång. Naturskyddsföreningen hade överklagat det tillstånd lantbrukar­paret hade fått av Länsstyrelsen.

Barometern - 15 mar 14 kl. 17:18

Staten på särintressets sida

I januari beslutade Miljööverdomstolen att Holmsbergs gård i Ölvingstorp utanför Kalmar hade rätt att expandera. Processen hade varit lång. Naturskyddsföreningen hade överklagat det tillstånd lantbrukar­paret hade fått av Länsstyrelsen.

SmålandsPosten - 19 mar 14 kl. 06:40

Staten på särintressets sida

I januari beslutade Miljööverdomstolen att Holmsbergs gård i Ölvingstorp utanför Kalmar hade rätt att expandera. Processen hade varit lång. Naturskyddsföreningen hade överklagat det tillstånd lantbrukarparet hade fått av länsstyrelsen.

Cornucopia - 25 sep 15 kl. 15:42

Fredagsmys: Statsbudgetens underskott finansieras med dränering av fler statliga bolag

Efter att SJ tvingas låna miljardbelopp för att dela ut pengar till svenska staten är det nu Akademiska hus. Genom en bokföringsmässig uppskrivning av värdet på det statliga bolagets fastigheter möjliggörs en utdelning på otroliga 6 500 MSEK kronor, som delvis finansieras med att Akademiska hus skuldsätter sig med minst 2 000 MSEK.

Svenska staten får i princip inte finansiera sig via underskott och skuldsättning.

YLE - 10 aug 17 kl. 15:42

Så här kommer staten att spendera under 2018

Första delen av statens budgetupplägg för nästa år har nu blivit klart i och med att finansministeriet har publicerat sitt budgetförslag för 2018. Svenska Yle har gjort plock i budgetförslaget för att belysa vad samhället får för skattepengarna år 2018. Finansministeriets budgetförslag fungerar som underlag för budgetbehandligen i regeringen och riksdagen under hösten.

Kristianstadsbladet - 11 maj 13 kl. 04:00

Bör staten ta över skolan?

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Den som beslutar betalar. Den finansieringsprincipen råder mellan stat och kommun.
Om staten ökar kraven på kommunerna ska de kompenseras för ökade kostnader.

Cornucopia - 16 okt 15 kl. 13:33

Varför har staten misslyckats planera för asylkrisen?

Hur kan svenska staten med massiva miljarder till myndigheterna helt ha missat att planera för asylkrisen och inte ens lyckats tilldela ekonomiska medel i god tid. Svaret på detta kommer nedan.

1.

YLE - 20 okt 15 kl. 13:59

Vårdreformen: Staten betalar

Regeringen har bestämt att de blivande vårdområdena framöver får sina pengar av staten. Beslutet är förenligt med linjedragningarna i regeringsprogrammet om att ansvaret för ordnandet av social- och hälsovårdstjänster flyttas bort från kommunerna. Kommuner kan framöver inte finansiera social- och hälsovårdstjänster eftersom de inte fattar beslut om dem.

YLE - 30 mar 17 kl. 15:14

Rapport: Byggprojekt misslyckas ofta då staten är delfinansiär

Statsminister Juha Sipilä fick i dag ta emot en ytterst kritisk rapport om hur staten förvaltar stora byggprojekt. Projekt som delvis finansieras av staten ser i regel ut att misslyckas, visar utredningen som gjorts av den förre kanslichefen vid Arbets- och näringsministeriet, Erkki Virtanen. En mycket stor del av de här projekten kan betecknas som misslyckade eller mycket misslyckade, anser Virtanen.

YA - 05 nov 13 kl. 03:55

Staten tar inte sitt ansvar i Skåne

Så kom då infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) på måndagen till Malmö och Skåne. Hon möttes av skånska politiker som vill ha mer pengar till skånska vägar och järnvägar.
Beskedet från infrastrukturministern var positivt, regeringen är beredd att satsa mer på Skåne.

BT - 14 okt 14 kl. 20:29

V bakom gratis medicin till barn ? finansieras med högre skatt

För barn under 18 år blir receptbelagd medicin gratis från den 1 juli nästa år. Förslaget i regeringens budget nästa vecka har drivits på av Vänsterpartiet. – Vi vill ha en välfärd som man kan lita på.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 2 timmar sedan

”Dagens unga betalar för utsläppen med sin framtid”

”Dagens unga har redan förstått. Idag ligger det på individen själv att välja bort flyget, men trender, ökad turism och billiga flyg gör det i många fall svårt att handla för miljöns bästa – och allt lättare att handla för det höga nöjets skull”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 4 timmar sedan

”Varje kvinna förtjänar bättre än abort”

”Död är aldrig lösningen på ett problem”, säger Malin Schelin, ordförande för föreningen Livsval. Hon tycker att adoption är ett bättre alternativ än abort vid oplanerade graviditeter..

SVT Debatt - Igår: 14:34

Wigh: Jag var med och sopade otaliga ofredanden under mattan

”Kan vi acceptera ett parti som utan att tveka slänger offer och vittnen under bussen för att skydda sina likasinnade gubbvänner i sitt gubbvälde?” skriver debattören..

SVT Debatt - Igår: 09:16

”KD:s unga kvinnor tänker som gubbar”

”Väljare luras att tro att man får en ung kvinnas åsikter när man röstar på KD, men i själva verket är det värderingar som man vanligtvis hittar hos omoderna gamla gubbar”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 17 maj 19 kl. 09:27

”Lösningen är inte att försöka få ner priset på fossila drivmedel”

”Alla kan inte köpa en nyare bil och göra det teknikskifte som behövs, samtidigt har flera biltillverkare oansvarigt försenat det teknikskifte och sälja bilar som är billigare att köra. Det är tyvärr här vi måste inse att felet ligger”, skriver debattörerna..

SVT Debatt - 17 maj 19 kl. 08:38

Odlare: ”Att tobak inte skulle odlas i Sverige är rent trams”

”Under tiden mellan millennieskiftet och 2010, när den större produktionen av tobaksplantor för kommersiellt bruk påbörjades igen i Sverige, har vi hobbyodlare av tobaksplantor/snustillverkare fullständigt exploderat i antal”, skriver debattören..

SVT Debatt - 16 maj 19 kl. 15:08

”Sluta låtsas att tobaksindustrin är som vilken industri som helst”

”Ni värnar mer om handeln och vinsten än om hälsan, det visar alla era argument. Ingen ifrågasätter det faktum att snus är mindre skadligt än cigaretter, men min text handlar i synnerhet om tobaken som finns i snuset”, skriver al-Abani.

SVT Debatt - 16 maj 19 kl. 13:59

Björk (V): ”Sätt stopp för högerextremismen”

”Vi står upp för flyktingsolidaritet, demokrati och rättsstat”, säger Malin Björk, Vänsterpartiets förstanamn på EU-listan..

SVT Debatt - 16 maj 19 kl. 14:00

Danielsson (S): ”Människor ska inte behöva dö på arbetet”

”Jag vill skapa ordning och reda på arbetsmarknaden”, säger Johan Danielsson, Socialdemokraternas andranamn på EU-listan..

SVT Debatt - 16 maj 19 kl. 14:00

Tobe (M): ”Gör Sverige och Europa tryggare”

”Stoppa den fria rörligheten för kriminella”, säger Tomas Tobé, Moderaternas förstanamn på EU-listan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.