DI > Ekonomi

Saturday, 25 May, 10:04

DI - 17 apr 19 kl. 10:49

Varning för pensionspopulismREPLIK. TCO:s ordförande Eva Nordmark föreslår i Dagens Industri (16/4) att avgiften till den allmänna pensionen ska höjas. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll har sagt att en sådan höjning utreds av socialdepartementet och finansdepartementet. Även Kristdemokraterna har öppnat för att höja pensionsavgiften..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Replik, TCO, Eva Nordmark, Dagens Industri, Annika Strandhäll, Kristdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningför , pensionspopulism
YA - 1 timme sedan

Varning: Stor risk för skogsbränder i hela Skåne

Risken för bränder i skog och mark är stor. SMHI:s varning gäller framförallt södra Skåne..

Trelleborgs Allehanda - 1 timme sedan

Varning: Stor risk för skogsbränder i hela Skåne

Risken för bränder i skog och mark är stor. SMHI:s varning gäller framförallt södra Skåne..

Kristianstadsbladet - 12 okt 13 kl. 12:50

"Alltid dumt att ta en varning"

Zlatan Ibrahimovic petade bort bollen med flit, fick en varning, och missar nu den placeringsmässigt betydelselösa matchen mot Tyskland och är tillbaka till ett ovisst playoff.En slug plan från förbundshåll? - Nej.

Trelleborgs Allehanda - 12 okt 13 kl. 12:50

"Alltid dumt att ta en varning"

Zlatan Ibrahimovic petade bort bollen med flit, fick en varning, och missar nu den placeringsmässigt betydelselösa matchen mot Tyskland och är tillbaka till ett ovisst playoff.En slug plan från förbundshåll? - Nej.

Kristianstadsbladet - 09 jan 14 kl. 18:19

Klass 2-varning i Skåne

SMHI går ut med en klass 2-varning över västra och södra Skåne. Övriga Skåne har klass 1-varning. "Det bästa är om man håller sig inomhus, säger meteorolog Sofia Söderberg".

Trelleborgs Allehanda - 09 jan 14 kl. 18:19

Klass 2-varning i Skåne

SMHI går ut med en klass 2-varning över västra och södra Skåne. Övriga Skåne har klass 1-varning. "Det bästa är om man håller sig inomhus, säger meteorolog Sofia Söderberg".

YLE - 13 mar 17 kl. 16:12

Polis fick varning för sexprat - förvaltningsdomstolen upphävde varningen

En äldre konstapel vid Helsingforspolisen fick en skriftlig varning för sexprat och osakligt beteende mot en kvinnlig byråsekreterare vid polisen. Byråsekreteraren fick ångest av hans prat. Förvaltningsdomstolen häver ändå konstapelns varning.

Cornucopia - 21 sep 18 kl. 09:18

Hösten är här - klass 2-varning för storm

Efter en sista ordentlig indiansommarvecka utfärdade SMHI igår en klass 2-varning för storm på Västkusten. Med det kan vi nog säga att hösten är här, även om stormvarningen succesivt reducerats. Och så blir det ett utmärkt tillfälle att plocka undan sommaren för oss som bor på Västkusten, och gå igenom preppingen för infrastrukturstörningar.

BT - 07 nov 12 kl. 14:35

Läraren som tejpade barn fick skriftlig varning

Läraren som tejpade för munnen på fyra barn på Hyssna förskola har fått en skriftlig varning. ? Det är ett oacceptabelt sätt att arbeta i förskolan, säger Björn Järbur, tillförordnad chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

YLE - 16 jan 14 kl. 15:43

Präst vid Johannes församling får varning

En varning. Det är den enda åtgärd som domkapitlets kollegium vid Borgå stift tar till när det gäller att få ett slut på konflikterna inom personalen vid Johannes församling i Helsingfors. Beslutet om varningen fattades i dag torsdag.

Barometern - 27 maj 14 kl. 16:52

Krogar får varning

Harrys och Lilla Pubben får varning. Ägarna har missat skatteinbetalningar och socialnämnden markerar. Bolagen som ligger bakom Harry och Lilla Pubben har samma ägare och har under hösten inte betalat in skatter i tid.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Världens bästa flygplats växlar upp – och hånas

Världens bästa flygplats växlar nu upp med en minst sagt spektakulärt shoppinggalleria, fyllt av skoj shopping och grönskande naturupplevelser. Men det singaporianska jättekomplexet lockar samtidigt till gliringar och hån..

DI - 1 timme sedan

Stefan Löfven: SD:s ledamöter röstar protektionistiskt i EU

DEBATT. SD sätter en protektionistisk dagordning före svenska ekonomiska intressen på EU-nivå. Partiets ledamöter har bland annat röstat nej till förslag som skulle göra det lättare för svenska företag att handla med länder i EU:s närområde, skriver Statsminister Stefan Löfven..

DI - 1 timme sedan

Analytiker spår prisras: ”Bostadskarriärerna går åt skogen”

Nya prisfall väntar där bostadsmarknaden står som högst – det vill säga Stockholm. Vissa områden hotas av prisras på 10 procent eller mer, enligt en ny dyster rapport. ”Frågan är var köparna ska komma ifrån”, säger bostadsanalytikern Lars Strömqvist.

DI - 2 timmar sedan

Kärleken till rock'n'roll räddade hans företag

Han är den höjdrädde juristen som sadlade om och blev höghöjdsfixare på slott, herrgårdar och gamla kyrkor. Men utan kärleken till rock’n’roll hade Magnus Hedegård inte kunnat driva företaget i dag..

DI - 2 timmar sedan

”Grönländska barn bjöd mig på fredagsmys – valhud”

Victoria Dyring, tv-producent och programledare, berättar om sitt andra hem i världen och varför hon aldrig återvänder till Ulan Bator. .

DI - 3 timmar sedan

Analytiker: Huawei leveranser kommer rasa

Flera experter förväntar sig att Huaweis leveranser av mobiler kommer att rasa det kommande halvåret. Nedgången kan hamna mellan 4 och 24 procent, enligt Fubon Research och Strategy Analytics..

DI - 3 timmar sedan

Skop: SD största vinnarna i EU-valet

Sverigedemokraterna är åter största vinnare i Skops opinionsundersökning inför EU-valet på söndag. Enligt den senaste mätningen får partiet 17,1 procent, det är 7,4 procentenheter upp sedan valet 2014..

DI - 3 timmar sedan

Ny fas i handelskriget

Handelsbråket trappades upp rejält i veckan – vilket gav börsen skrämselhicka. På bolagsfronten drämde Sandvik till med ett nytt kaxigt marginalmål, medan pressade Veoneer fyller på kassan med närmare 6 miljarder kronor. Di:s experter guidar dig genom veckans viktigaste ekonominyheter.

DI - 11 timmar sedan

En riktigt såsig sparrisfrossa

Visbys bästa restaurang ligger inte i Visby. Den unika gårdskrogen bjuder på sparrisfrossa mitt i spenaten – men det går så långsamt att tålamodet tryter..

DI - 11 timmar sedan

Gubbarna dominerar: PG Gyllenhammar är den typiske chefen

PG Gyllenhammar är den svenska sinnesbilden av en chef, visar en ny undersökning. Samtidigt är bara en person på topp tio kvinna – tidigare Swedbank-bossen Birgitte Bonnesen. ”Bilden av en chef måste bli mycket bredare”, säger Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.