Sydsvenskan > Inrikes

Sunday, 21 April, 06:20

Sydsvenskan - 17 apr 19 kl. 10:00

Stadsluften är fri!Men vad hände med friheten att slippa bli påhoppad? undrar Håkan Engström..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Håkan Engström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsluftenär , fri
Corren - 28 dec 11 kl. 21:41

För många förorenade partiklar i stadsluften

Linköping har överskridit miljökvalitetsnormen för partiklar i stadsluften med minst 40 dygn i år..

Skånskan - 03 maj 18 kl. 04:00

Press­fri­hetens dag värd att fira

Den 3 maj firas Press­fri­hetens dag i hela världen. Nåja, i de delar av världen där press­fri­het råder. Ty­värr går ut­veck­lingen åt fel håll i många länder.

Nyheter 24 - 13 jul 11 kl. 17:48

När alla helt plötsligt blev för fri invandring


KRÖNIKA. Nyheter24:s Alex Bengtsson om alla som är mot diskriminering - men ändå diskriminerar. I det nya politiska landskap som sakta men säkert har vuxit fram har idén om fri invandring blivit en extrem ståndpunkt.

YLE - 08 apr 14 kl. 23:00

Barbro Fri får nyländska kulturfondens pris

Ekenäsbon Barbro Fri får Nylands svenska kulturfonds pris i år. I motiveringen står det att Barbro Fri på ett framgångsrikt sätt infört mångkulturella inslag i daghem, skolor och vårdanstalter. För Barbro Fri kom utnämningen som en total överraskning.

YLE - 19 okt 15 kl. 05:19

Sotning släpps fri i landet om två år

Sotningen släpps fri i hela landet år 2017. Monopolsystemet med distriktssotare skrotas helt och hållet, säger man på inrikesministeriet. Men sotarna är skeptiska.

Skånskan - 21 apr 16 kl. 01:00

Press­fri­heten är hotad i stora delar av världen

Opinion Re­por­trar utan gränser ana­ly­serar var­je år hur press­fri­heten ut­vecklas i världen. Ut­ifrån den­na ana­lys görs ett pressfrihetsindex, där 180 länder i världen rankas. Bäst är press­fri­heten i Fin­land, sämst i Eri­trea och Nord­ko­rea.

Skånskan - 03 maj 16 kl. 01:00

Press­fri­heten cen­tral för de­mo­kra­tin

Opinion För 250 år se­dan an­tog den svenska riks­dagen Tryck­fri­hets­för­ord­ningen – den första i världen. I dag är det press­fri­hetens dag, ut­lyst av FN-or­ganet Unes­co. Den firas i år sär­skilt i Helsingfors.

Trelleborgs Allehanda - 25 mar 11 kl. 06:20

Inför fri invandring

Mycket mänskligt lidande skulle undvikas om man släppte all invandring helt fri, med undantag för kontroll mot brottsregister. Med fri invandring blir det inte heller fler juridiska ärenden än att rättsväsendet skulle klara av dem. Det skriver folkpartisten Lars Henric Ekstrand från Trelleborg.

BT - 23 maj 13 kl. 09:30

Fri invandring skapar välstånd

Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, har en vision om fri invandring till Sverige. Vi ska välkomna människor som tvingas fly från sitt hemland precis som vi ska välkomna människor som kommer hit för att arbeta. Tyvärr delar inte alla vår vision.

Trelleborgs Allehanda - 17 okt 14 kl. 10:09

Fri museientré återinförs

Den fria entrén till de statliga museerna återinförs. Det meddelade kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) och finansminister Magdalena Andersson (S) vid en presskonferens på Moderna museet i Stockholm på fredagen.
80 miljoner kronor avsätts för reformen från och med 2015.

Kristianstadsbladet - 17 okt 14 kl. 10:09

Fri museientré återinförs

Den fria entrén till de statliga museerna återinförs. Det meddelade kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) och finansminister Magdalena Andersson (S) vid en presskonferens på Moderna museet i Stockholm på fredagen.
80 miljoner kronor avsätts för reformen från och med 2015.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Ny modell halverade matsvinnet

Göteborgs stad har på två år halverat sitt matsvinn. Nu vill Livsmedelsverket sprida stadens lyckade arbetsmetoder till kök i hela landet, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Nyckeln till framgång är enligt Livsmedelsverket menyplanering, att mäta exakt va.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Torsken har ingen röst. Ge den en i EU.

Skyll inte på sälen. Följ en tuffare fiskepolitik i EU..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Två skottskadade i Helsingborg

Två personer har förts till sjukhus med skottskador, uppger polisen för Helsingborgs Dagblad. Polisen fick larmet strax efter midnatt. Enligt tidningen är ett område i Fredriksdal i Helsingborg avspärrat och polisen finns på plats med flera patruller.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Politikers fientlighet hotar pressfrihet.

Inte heller svenska makthavare är alltid så förtjusta i pressfrihet..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Dallas tog match fem – Nashville illa ute

Ett svenskfyllt topplag inledde NHL-säsongen med titelambitioner. Efter 3–5 hemma mot Dallas är Nashville nu dock blott en förlust från att sjunga på en tidig sista vers i kampen om Stanley Cup. Med 2–2 i matcher, och en kommande sjätte match med hemmap.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

AKP fortsätter överklaga resultat i Istanbul

Regeringspartiet Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP) gör ett till försök att få till ett nyval i Istanbul, efter ett nederlag för tre veckor sedan. Partiet har lämnat in ytterligare en överklagan om att valet ska tas om, rapporterar den statliga nyhe.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Man gripen efter misstänkt skottlossning i trapphus – hade hagelgevär i bilen

På lördagen ryckte polisen ut till en adress på Nobelvägen efter larm om att en hotfull situation uppstått..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Missnöjd Forsberg bakom Leipzigs seger

RB Leipzig befäster sin tredjeplats i Bundesliga. Under lördagskvällen kom en meriterande bortaseger mot Borussia Mönchengladbach. Emil Forsberg startade matchen och fick från sin mittfältsposition se hur Marcel Halstenberg tryckte in ledningsmålet på s.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Sony släpper ”God of war”-dokumentär

Utvecklingen av det hyllade spelet "God of war" blir föremål för en dokumentär med titeln "Raising Kratos", enligt IGN. Det är företaget Sony som ligger bakom dokumentärfilmen som kommer att släppas på Youtube inom en snar framtid. Filmen låter tittaren.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Bil körde in i träd i Furulund

På lördagen skedde en singelolycka på Stävievägen i Furulund..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.