SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 06:11

SVT - 17 apr 19 kl. 09:05

SVT erfar: Efter långvarig kritik – regeringen ska utreda ungdomsvårdenBristande rättssäkerhet, kränkningar och våld både mot unga och personal. Efter långvarig kritik vill nu regeringen gå till botten med missförhållandena inom vården av barn och unga på så kallade HVB-hem och sluten ungdomsvård. Därför kommer man nu att ge Statskontoret och Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, i uppdrag att göra en stor översyn, erfar SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, HVB, Statskontoret, Inspektionen, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SVT, erfarEfter , långvarig, kritik, regeringenska , utreda, ungdomsvården
SVT - 12 dec 17 kl. 06:16

SVT avslöjar: Intern kritik mot språkhjälp till ministern

Näringsdepartementet har köpt in språkhjälp för närmare 400.000 kronor till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) under det gångna året. Summorna har väckt intern kritik och departementet håller inne betalningar på en kvarts miljon kronor..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 11 kl. 12:47

SVT:s hundprogram får kritik

SVT:s nya satsning "Huset fullt av hundar", får kritik. Upplägget i programmet, som börjar sändas i mars med Claudia Galli som programledare, är att de familjer som deltar blir tilldelade sex hemlösa hundar. Familjen tillbringar en vecka med hundarna som sedan röstas ut och skickas tillbaka till sina djurhem.

Expressen - 27 feb 14 kl. 22:56

SVT-expertens hårda kritik: "Det är parodi"

Transferfönstrets utformning har fått stenhård kritik. Nu stämmer Per-Johan Axelsson in i kören. – Det är parodi, säger "Pebben" i SVT:s "Hockeykväll".

Expressen - 28 aug 17 kl. 11:01

SVT-legendarens hårda kritik: "Flåsigt"

SVT:s "Morgonstudion" möts av kritik från tittare efter måndagens premiärprogram – bland annat för sitt snabba tempo.Något tidigare "Gomorron Sverige"-programledaren Lennart Persson håller med om.– Det känns lite flåsigt, säger han..

DN - 09 mar 11 kl. 11:07

SVT granskar bidragen efter kritik

Efter deltävlingen i Luleå riktades stark kritik mot vinnaren. Danny påstods ha solostämman inspelad på band för att klara sången..

DN - 18 dec 12 kl. 09:59

Ny Palmeserie i SVT får skarp kritik

Den 13 januari är det premiär för SVT:s dramasatsning ?En pilgrims död? som kretsar kring mordet på Olof Palme.

SvD - 01 apr 15 kl. 18:23

SVT:s svar på kritik sänker förtroendet

Debatten om intervjun med Jimmie Åkesson i tv-programmet Skavlan har varit onyanserad och präglad av metodmässig närsynhet från SVT och Skavlan själv. Det har förbisetts att det i grund och botten handlar om förtroende för journalister och journalistiskt arbete. Det skriver professor Göran Svensson..

Helsingborgs Dagblad - 25 nov 17 kl. 18:24

SD vill ha kvar SVT trots hård kritik

Sverigedemokraterna vill behålla SVT och Sveriges Radio. Men kritiken mot public service var hård på SD:s landsdagar. En motion om att public service bör läggas ned röstades ned med stor majoritet.

GöteborgsPosten - 25 nov 17 kl. 18:24

SD vill ha kvar SVT trots hård kritik

Sverigedemokraterna vill behålla SVT och Sveriges Radio. Men kritiken mot public service var hård på SD:s landsdagar..

BT - 25 nov 17 kl. 18:24

SD vill ha kvar SVT trots hård kritik

Sverigedemokraterna vill behålla SVT och Sveriges Radio. Men kritiken mot public service var hård på SD:s landsdagar. En motion om att public service bör läggas ned röstades ned med stor majoritet.

Fler nyheter från SVT

SVT - 9 timmar sedan

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - 10 timmar sedan

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - 13 timmar sedan

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - 15 timmar sedan

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - 20 timmar sedan

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - 20 timmar sedan

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - 21 timmar sedan

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - 23 timmar sedan

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - Igår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..

SVT - Igår: 21:08

Så hygieniskt är lösgodiset i ditt påskägg

Påsken är en riktig godishögtid då försäljningen skjuter i höjden. Många väljer att fylla påskäggen med lösgodis – men hur står det egentligen till med hygienen och smittorisken i självplockshyllorna? Enligt mikrobiologen är torrt och sockerrikt ledorden som garanterar ett fräscht lösgodis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.