SVT > Utrikes

Sunday, 21 April, 04:54

SVT - 16 apr 19 kl. 11:46

”Det känns som slutet på allt. Europa gråter”: Världsledarna reagerar på Notre-Dame-branden”Hela vår nation känner en stark sinnesrörelse” twittrade Frankrikes president Emmanuel Macron sent under måndagskvällen. Men det var inte bara fransmännen som kände starkt och djupt – en hel värld reagerade när världsarvet Notre-Dame höll på att sväljas av lågorna..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Notre-Dame, Frankrikes, Emmanuel Macron

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det kännssom , slutetpå allt , Europa, gråter, Världsledarna reagerar på Notre-Dame-branden
BT - 22 mar 16 kl. 16:53

Europa är åter i krig

Terrorattackerna i EU:s hjärta gör det uppenbart att kampen inte bara kan föras med polisiära medel. Europa är ännu en gång i krig. Kampen måste också föras med militära medel..

SvD - 20 feb 17 kl. 13:22

Höghastighetståg från Kina möter motstånd i EU

Kinas planer på att bygga höghastighetståg i Europa möter motstånd. Tyskland är oroligt för Kinas satsningar i östra Europa och EU ifrågasätter om reglerna för upphandling följts när besluten om den nya höghastighetsbanan fattats..

DalaDemokraten - 01 nov 15 kl. 21:10

Säter i topp efter tredje raka 3–0-segern

Sollentuna B var inte i närheten av att hota Säter. Efter hela 25–13 i första set sprattlade laget visserligen till i början av det andra setet, men när det närmade sig slutet gjorde Säter vad som behövdes och gick ifrån till 25–20. Säter höll sedan nivån och tog hem det tredje setet utan att vara pressat..

Dalarnas tidningar - 01 nov 15 kl. 21:10

Säter i topp efter tredje raka 3–0-segern

Sollentuna B var inte i närheten av att hota Säter. Efter hela 25–13 i första set sprattlade laget visserligen till i början av det andra setet, men när det närmade sig slutet gjorde Säter vad som behövdes och gick ifrån till 25–20. Säter höll sedan nivån och tog hem det tredje setet utan att vara pressat..

SvD - 15 jul 16 kl. 22:45

Terroriserande dåd i Europa en ny normalitet

Europa är åter i fruktans klor, och ordet terrorism ligger frestande nära till hands efter vansinnesdådet i Nice. Vi vet ännu inte motivet bakom dådet. Trots det kan man dra slutsatsen att terroriserande dåd sker snart varje månad i Europa i samhällen som är extremt sårbara..

Sydsvenskan - 15 aug 13 kl. 06:30

Återhämtningen i Europa har börjat

Europa har åter näsan ovan vattnet men det är en lång väg att gå innan euroländerna har en normal tillväxt.
Återhämtning utan champagne, som en bedömare kallade det..

GöteborgsPosten - 08 nov 13 kl. 18:00

75 år sedan Kristallnatten och Europa blundar igen

75-årsminnet av Kristallnatten kan inte bara handla om att sörja och hedra dåtidens offer. I dagens Europa formas åter en jordmån för pogromer och förintelsekampanjer som då skördade miljontals offer, skriver bland andra George Braun, Judiska församlingen i Göteborg..

SR - 24 feb 16 kl. 06:00

Allt svårare för ny kärnkraft i Europa

Nya kärnkraftsreaktorer i Europa möter allt större motstånd, och inte bara från demonstranter. I stället gör ogynnsamma ekonomiska villkor att kärnkraften blir för dyr. Storbritannien planerar nu kraftiga subventioner för nya reaktorer..

SvD - 28 jul 14 kl. 16:47

Frackingmotståndare i Europa möter motgång

Storbritanniens regering gav under måndagen grönt ljus för en storskalig utvinning av skiffergas. Men motståndet är starkt bland Europas gräsrötter..

Sydsvenskan - 21 apr 17 kl. 19:39

Skadan inte slutet – Zlatan låter aldrig någon annan få sista ordet

Många bilder finns hur Zlatan avsluta sin karriär – inte någon att han ska sluta med en skada..

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli..

SVT - 7 timmar sedan

Instagram överväger att dölja hur många likes din bild fått: ”Ska minska pressen”

En ”like” i sociala medier kan utlösa en champagnesprudlande dopaminfest i din hjärna. Men ett inlägg utan likes kan i stället upplevas som en rejäl kalldusch – stressande och sorglig. Snart kan det vara slut med det, i alla fall på Instagram.

SVT - 7 timmar sedan

Brexitfrågan splittrar britterna – ”Det finns ingen tillit längre”

Brexit väcker känslor, starka känslor. Brexit definierar människor så starkt i dag att banden brister: mellan kollegor, vänner och familjemedlemmar – och så splittras samhället på alla nivåer. – Jag har en vän som jag känt hela mitt liv.

SVT - 7 timmar sedan

Professor:”Cameron trodde han kunde slippa brexit men tabbade sig”

Det finns en tendens i dagens samhälle att högt och satsa allt på rött. Det är ett uttryck för en våghalsig machotrend bland karismatiska ledare inom politiken men också i populärkultur och näringsliv, menar professor Candida Yates som undersöker relationer och känslor efter folkomröstningen om brexit..

SVT - 7 timmar sedan

Professorn reder ut – så påverkade brittiska medier beslutet om brexit

En stor del av de brittiska medierna argumenterade för att Storbritannien skulle lämna EU. En konsekvens av deras ställningstagande är att det finns en brist på kritisk granskning av politikerna som nu trycker på för att få fram brexit. Det menar Christian Christensen, professor i journalistik vid Stockholms Universitet..

SVT - 12 timmar sedan

Nya protester i Paris – över hundra gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SVT - 14 timmar sedan

Klimatprotester i Europa: Aktivister gripna i centrala London

Klimatdemonstrationerna fortsätter runt om i Europa. – Vi vill hindra de miljöförstörande storbolagen från att fungera så att de förstår att vi måste handla snabbt, säger Zoe Lavocat som är en av aktivisterna som deltog i en blockad utanför den franska banken Société Générale i Paris..

SVT - 15 timmar sedan

Kosovo hämtar hem IS-familjer

En grupp på över 100 personer, bland dem fyra män som stridit för terrorgruppen IS, har hämtats hem till Kosovo från Syrien. Alla medborgare i Kosovo ska hämtas hem, lovar landets justitieminister..

SVT - 18 timmar sedan

Två tonåringar gripna efter mord på journalist

Två unga män har gripits efter mordet på journalisten Lyra McKee i Londonderry i Nordirland, uppger polisen. Det skriver Sky News..

SVT - 19 timmar sedan

Dejana demonstrerar mot Serbiens president: “Man hotas för sina åsikter”

I fyra månader har motståndare till Serbiens president Aleksandar Vucic gått ut på gatorna i Belgrad för att kräva pressfrihet och rättvisa val. Det är inte första gången presidenten ställs inför demonstrationer, men hittills har han skakat av sig kritiken med uppläxningar av deltagarna och hot om nyval..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.