SVT > Utrikes

Sunday, 21 April, 04:11

SVT - 16 apr 19 kl. 11:45

Den mäktiga katedralens dramatiska historiaKatedralen tog 182 år att bygga, plundrades under franska revolutionen och har spelat en huvudroll i litteratur och film. Notre-Dames brokiga historia har fått ett nytt kapitel i uppslagsverken..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
dames

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Den mäktiga, katedralens, dramatiska, historia
SR - 03 sep 16 kl. 10:38

Östersjöregionens dramatiska historia

Östersjöregionens historia är full av dramatiska förändringar. Regionen delar på många vis en gemensam kultur och historia, samtidigt som erfarenheterna och reaktionerna på andra världskriget, Förintelsen och det kalla kriget skiljer sig åt. Hur påverkar historien vår uppfattning av samtiden och våra perspektiv på framtiden?.

Nya Wermlands Tidningen - 15 jul 11 kl. 09:29

Frejas långa och dramatiska historia

Ångfartyget Freja har en lång och dramatisk historia. Hon gick i gods- och passagerartrafik på Frykensjöarna i åtta år, men förliste utanför Bössviken 1896. Nästan 100 år senare bärgades hon, renoverades och går nu i chartertrafik på sjöarna..

Aftonbladet - 01 jun 14 kl. 20:47

”Som att träffas av ett ton tegel” – Aerosmiths dramatiska historia

Markus Larsson om Aerosmiths uppgång och fall – och uppgång och fall.

BT - 29 jul 13 kl. 10:24

Läsvärd historia om Varbergs fästning

På en hög klippa vid havet, det så kallade Vardberget, började en dansk adelsman i slutet av 1200-talet uppföra en mäktig borg. Han var förmodligen ingen sympatisk herre, för greve Jacob Nielsen kan närmast beskrivas som kungamördare och rovriddare. Förklarad laglös på grund av sin delaktighet i mordet på den danske kungen Erik Klipping år 1286 befäste han sin lokala makt i norra Halland, som egentligen var det dåvarande danska rikets nordligaste utpost och ställde sig istället under den norske kungens beskydd för att hålla sina vedersakare borta.

TA - 14 maj 12 kl. 11:44

Dramatiska vittnesmål från Utöya

Den 17:e rättegångsdagen mot massmördaren Anders Behring Breivik blev ovanlig ? det blev på allvar de överlevandes tur att vittna. Berättelserna från Utöya var dramatiska: "Jag tänkte att detta överlever ingen".

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

SvD - 22 maj 16 kl. 12:44

Dubbelt upp i dräktiga elefanter i Borås

Om ett år kan två nya elefantungar se dagens ljus i Borås djurpark. Två av honorna är nämligen dräktiga samtidigt, något som inte hänt tidigare i djurparkens historia, rapporterar P4 Sjuhärad..

SVT - 23 feb 14 kl. 21:03

Ukrainas dramatiska vecka

De senaste dagarna har varit bland de mest dramatiska i Ukrainas historia. Se Eva Elmsäters reportage med en sammanfattning av de omvälvande händelserna!.

Nya Wermlands Tidningen - 11 okt 14 kl. 06:00

Wilhelm lyfter fram två dramatiska liv

När Wilhelm Sjögren nu kommer med en ny bok, är det ingen deckare han presenterar. Det hindrar inte att det är en ytterst speciell historia med dramatiska inslag som han berättar. Nästa lördag – den 18 oktober – kommer han till Filipstads författarfestival, men redan nu i veckan tog han med FTs reporter på en historieutflykt till Nordmark..

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Instagram överväger att dölja hur många likes din bild fått: ”Ska minska pressen”

En ”like” i sociala medier kan utlösa en champagnesprudlande dopaminfest i din hjärna. Men ett inlägg utan likes kan i stället upplevas som en rejäl kalldusch – stressande och sorglig. Snart kan det vara slut med det, i alla fall på Instagram.

SVT - 6 timmar sedan

Brexitfrågan splittrar britterna – ”Det finns ingen tillit längre”

Brexit väcker känslor, starka känslor. Brexit definierar människor så starkt i dag att banden brister: mellan kollegor, vänner och familjemedlemmar – och så splittras samhället på alla nivåer. – Jag har en vän som jag känt hela mitt liv.

SVT - 6 timmar sedan

Professor:”Cameron trodde han kunde slippa brexit men tabbade sig”

Det finns en tendens i dagens samhälle att högt och satsa allt på rött. Det är ett uttryck för en våghalsig machotrend bland karismatiska ledare inom politiken men också i populärkultur och näringsliv, menar professor Candida Yates som undersöker relationer och känslor efter folkomröstningen om brexit..

SVT - 6 timmar sedan

Professorn reder ut – så påverkade brittiska medier beslutet om brexit

En stor del av de brittiska medierna argumenterade för att Storbritannien skulle lämna EU. En konsekvens av deras ställningstagande är att det finns en brist på kritisk granskning av politikerna som nu trycker på för att få fram brexit. Det menar Christian Christensen, professor i journalistik vid Stockholms Universitet..

SVT - 11 timmar sedan

Nya protester i Paris – över hundra gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SVT - 13 timmar sedan

Klimatprotester i Europa: Aktivister gripna i centrala London

Klimatdemonstrationerna fortsätter runt om i Europa. – Vi vill hindra de miljöförstörande storbolagen från att fungera så att de förstår att vi måste handla snabbt, säger Zoe Lavocat som är en av aktivisterna som deltog i en blockad utanför den franska banken Société Générale i Paris..

SVT - 14 timmar sedan

Kosovo hämtar hem IS-familjer

En grupp på över 100 personer, bland dem fyra män som stridit för terrorgruppen IS, har hämtats hem till Kosovo från Syrien. Alla medborgare i Kosovo ska hämtas hem, lovar landets justitieminister..

SVT - 18 timmar sedan

Två tonåringar gripna efter mord på journalist

Två unga män har gripits efter mordet på journalisten Lyra McKee i Londonderry i Nordirland, uppger polisen. Det skriver Sky News..

SVT - 19 timmar sedan

Dejana demonstrerar mot Serbiens president: “Man hotas för sina åsikter”

I fyra månader har motståndare till Serbiens president Aleksandar Vucic gått ut på gatorna i Belgrad för att kräva pressfrihet och rättvisa val. Det är inte första gången presidenten ställs inför demonstrationer, men hittills har han skakat av sig kritiken med uppläxningar av deltagarna och hot om nyval..

SVT - 19 timmar sedan

Politisk analytiker: ”En skicklig kommunikatör och politiskt oövervinnelig”

En auktoritär manipulatör av medierna eller en handlingskraftig ledare? Serbiens president Aleksandar Vucic har mött intensivt motstånd sedan han kom till makten 2014, men också vunnit val efter val. – Han är en skicklig kommunikatör, och politiskt oövervinnelig, säger Dejan Vuk Stankovic, politisk analytiker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.