Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 18:59

Nyan - 16 apr 19 kl. 10:55

Bilbrand vid TallgårdenEn personbil började brinna på tisdagsmorgonen på parkeringen vid Tallgården i Sund. – Tallgårdens personal inledde släckningsförsök, och sedan kom även Sunds FBK och Östra Saltviks FBK till platsen, eftersom det fanns risk att branden skulle sprida sig, säger räddningsinspektör Thomas Mattsson. Bilen började brinna i samband med att föraren anlänt till jobbet. Thomas Mattsson tror att branden berodde på ett elektriskt fel. – Motorrummet är helt utbränt, säger han.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Tallgården, Sund, Sunds FBK, Östra Saltviks FBK, Thomas Mattsson, Mattsson, TEXT, Skogberg, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bilbrandvid , Tallgården
Nyan - 03 jan 19 kl. 14:32

Sund nödinkvarterar Tallgården och Klippan

Det här meddelar Sunds kommun: Delar av Sund fortsättningsvis utan ström. Elandelslaget håller på att reparera vartefter. De som är i behov an inkvartering, vatten och/eller varm mat kan vända sig till Tallgården, genom besök eller genom att ringa tel.

UNT - 07 jul 12 kl. 11:17

"Ändra beslutet om Tallgården"

Riv upp beslutet att inleda en avveckling av Tallgården i Östervåla. Det kräver ortsbon Sven-Olov Olsson som är ledamot i kommunala pensionärsrådet (KPR)..

UNT - 17 nov 12 kl. 11:05

PRO: Tallgården håller åtta år till

Äldreboendet Tallgården i Östervåla håller i minst åtta år till. Det tycker PRO. Ledningen för äldreomsorgen i Heby vill utreda innan man uttalar sig..

NT - 29 jan 14 kl. 15:51

Dan Andersson på Tallgården

Ett stråk av mellankoli. En ton av längtan. De boende på äldreboendet Tallgården fick besök av Gustaf Appelberg..

UNT - 16 dec 14 kl. 20:13

Avstängningen av personal på Tallgården hävd

De vårdbiträden på äldreboendet Tallgården som i förra månaden avstängdes från sin arbetsplats har fått återinträda i tjänst igen..

Helsingborgs Dagblad - 16 nov 15 kl. 04:00

Guldtand till Tallgården

Äldreboendet Tallgården i Örkelljunga prisas för en god service när det gäller tandvård till sina brukare..

SmålandsPosten - 14 mar 18 kl. 06:36

Växjöfilmare visar film på Tallgården

På torsdag visar Växjöfilmaren Malin Andersson sin dokumentärfilm Blodssystrar på Tallgården. – Jag är ett levande exempel på att det går att få ett bra liv trots svåra trauman, säger huvudrollsinnehavaren Julia Yunusova..

SmålandsPosten - 27 nov 18 kl. 20:42

Sopplunch på Tallgården firar 20 år

Varje tisdag i 20 år har soppa serverats på Tallgården. Monika Svahn har varit där så gott som alla tisdagar. – Jag känner nästan alla här..

UNT - 11 sep 13 kl. 11:05

Gamla Tallgården kan ersättas

Beredningen för äldre- och omsorgsfrågor vill inleda en förstudie för projektering av ett nytt äldreboende i Östervåla..

Helsingborgs Dagblad - 08 okt 14 kl. 15:48

Dubbelbeläggning på Tallgården

Korttidsplatserna räcker inte till..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 2 timmar sedan

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - 8 timmar sedan

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - 9 timmar sedan

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 23 timmar sedan

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - Igår: 18:00

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - Igår: 15:32

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - Igår: 15:12

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - Igår: 13:29

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - Igår: 12:21

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.