DN > Inrikes

Sunday, 21 April, 06:46

DN - 16 apr 19 kl. 08:38

Fler kvinnor och unga tar plats i Finlands riksdagFinlands riksdag föryngrades med fem år efter söndagens val. Samtidigt valdes fler kvinnor in, framför allt i de rödgröna partierna.  Men högerpopulisternas starka slutryck är ett tecken på en ny politisk verklighet, säger forskaren Ann-Cathrine Jungar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Finlands, Ann-Cathrine Jungar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, kvinnoroch , unga, tarplats i , Finlands, riksdag
Sydsvenskan - 11 okt 15 kl. 04:00

Samhället behöver fler kvinnor som tar plats utan att vänta på sin tur

Malin Ramnemo, jag beklagar det du utsätts för när män tränger undan dig i löpspåret eller på gymmet (6/10). Jag är också trött på att somliga anser sig ha rätt att kommentera och kritisera det man gör. Du skriver att det finns många män som vill ha återupprättelse och känner sig vilsna och provocerade när de måste träna på gym tillsammans med kvinnor.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 15 kl. 04:00

Samhället behöver fler kvinnor som tar plats utan att vänta på sin tur

Malin Ramnemo, jag beklagar det du utsätts för när män tränger undan dig i löpspåret eller på gymmet (6/10). Jag är också trött på att somliga anser sig ha rätt att kommentera och kritisera det man gör. Du skriver att det finns många män som vill ha återupprättelse och känner sig vilsna och provocerade när de måste träna på gym tillsammans med kvinnor.

BT - 01 sep 11 kl. 12:42

Fokus på kompetens ger fler kvinnor i toppen

Släpp frågan om kön när det gäller representation i bolagsstyrelser. Fokusera istället på kompetens, så blir det på naturlig väg fler kvinnor. Bland annat därför att kvinnor är mer välutbildade, menar Daniel Yar Hamidi.

Sydsvenskan - 28 maj 11 kl. 01:30

Allt fler kvinnor döms för våldsbrott

Antalet kvinnor som tar till våld har nästan tredubblats på tio år, visar Sydsvenskans granskning.
Personlighetsstörning och psykossjukdom är vanligt bland kvinnor som slår. Men kunskaperna om kvinnor som förövare är få.

BT - 18 jul 11 kl. 11:54

Fler kvinnor i växande jägarkår

Jägarkåren växer och allt fler kvinnor och unga tar jägarexamen. De senaste fem åren har antalet avklarade teoriprov ökat med nära det dubbla, trots att utbildningen blivit både dyrare och mer omfattande.
Att intresset stiger tros ha flera orsaker.

Nyhetskanalen - 18 jul 11 kl. 11:55

Fler kvinnor i jägarkåren

Jägarkåren växer och allt fler kvinnor och unga tar jägarexamen. De senaste fem åren har antalet avklarade teoriprov ökat med nära det dubbla, trots att utbildningen blivit både dyrare och mer omfattande.

.

YLE - 27 nov 13 kl. 16:18

”Fler kvinnor borde koda”

Bristen på kvinnliga programmerare är stor trots att uppstartsföretagen inom programvarubranschen ploppar upp som svampar ur jorden. Det här bekymrar Linda Liukas, en av de två grundarna till gräsrotsrörelsen Rails Girls som lär kvinnor i hela världen att knacka kod.
Spela upp klipp på Arenan
- Det är ett stor att problem att det inte finns fler kvinnor i programmeringsbranschen.

Barometern - 24 sep 14 kl. 08:29

Fler kvinnor tar plats i fullmäktige

De flesta välbekanta men över 20 nya ansikten.
Fler kvinnor kommer in i nya fullmäktige än i dag. 22 kvinnor och 27 män blir det i nya kommunfullmäktige som sammanträder första gången i oktober.

Cornucopia - 08 mar 15 kl. 14:57

Gubbfläsket - allt fler kvinnor är chefer

I takt med att gubbfläsket av äldre män lämnar yrkeslivet blir allt fler kvinnor chefer. I aktuell takt kommer ca 50% av alla chefer vara kvinnliga chefer inom 18 år, men antagligen går det snabbare när proppen går ut och det sk köttberget från 40- och 50-talet lämnar.

Alla siffror avser 2013 om inget annat anges, och här hämtade från SCB:s yrkesregister.

Helsingborgs Dagblad - 08 maj 17 kl. 20:17

Fler unga tar bostadslån via föräldrarna

Allt fler unga tar hjälp av familjen för att finansiera sin bostad, trots ökat bosparande, visar statistik. En sådan medfinansiering skapar en negativ spiral med högre bostadspriser som följd, enligt en fastighetsmäklare. Fler unga vuxna är medvetna om.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Attentat mot kyrkor på Sri Lanka

Två kyrkor i Sri Lanka har på söndagen utsatts för bombattentat, rapporterar Reuters och BBC..

DN - 7 timmar sedan

Makthavare i Algeriet under utredning

Algeriets tidigare premiärminister Ahmed Ouyahia och nuvarande finansminister Mohamed Loukal har ombetts att infinna sig i en domstol. De båda ministrarna, som arbetade under den nyligen avsatte presidenten Abdelaziz Bouteflika, utreds för att ha slösat med offentliga medel, enligt statlig tv..

DN - 8 timmar sedan

1.200 fuskare avstängda i ”Fortnite”-VM

Just nu pågår det öppna kvalet till VM i det populära battle royale-spelet ”Fortnite”. Efter den första veckan har över 1.200 spelare fått sina konton avstängda på grund av fusk och företaget Epic games har tagit tillbaka prispengar från över 200 spelare, enligt Polygon..

DN - 12 timmar sedan

Häktade svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den i Ecuador häktade svensken gick på lördagen ut i ett öppet brev till Utrikesdepartementet där man kräver att UD agerar mot myndigheterna i Ecuador. – Det är inte rimligt att en svensk medborgare ska behandlas på det sättet som vår son har blivit behandlad, säger pappan Dag Gustafsson..

DN - 12 timmar sedan

Kort men kärleksfull påskledighet för Dick Axelsson

Djurgårdens Dick Axelsson har firat påsk – i en dag. – Långfredagen är ju inte så kort så det var rätt dag att vara ledig på, säger han med ett skratt. – Jag har haft några kärleksfulla timmar med familjen, så nu är jag redo.

DN - 14 timmar sedan

Flera döda i attack mot departement i Kabul

En kraftig explosion följd av skottlossning har rapporterats från kommunikationsdepartementet i Afghanistans huvudstad Kabul..

DN - 15 timmar sedan

Nya demonstrationer i Paris – minst 120 gripna

Polis har frihetsberövat minst 126 personer i samband med gula västarna-demonstrationer i Paris på lördagen. Myndigheter har varnat för att dagen kunde bli våldsam, då många fransmän upprörts över miljardärers frikostiga donationer till återuppbyggandet av Notre-Dame..

DN - 16 timmar sedan

Hanna Ardéhn från ”Störst av allt”: Det känns obegripligt

Hanna Ardéhns rollprestation som den mordanklagade överklasstjejen Maja i Netflix-serien ”Störst av allt” har beskrivits som årets brakgenombrott. ”Jag dras till det mörka som finns hos människor,” säger hon..

DN - 17 timmar sedan

Kosovo hämtar hem IS-familjer

En grupp på över 100 personer, bland dem fyra män som stridit för terrorgruppen IS, har hämtats hem till Kosovo från Syrien. Alla medborgare i Kosovo ska hämtas hem, lovar landets justitieminister..

DN - 22 timmar sedan

Kvinna misstänks ha mördats i Gamla stan

En man är anhållen i samband med en misstänkt mordutredning i Gamla stan. Mannen greps efter att en avliden kvinna hittats i en lägenhet natten mot lördagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.