SVT > Utrikes

Sunday, 21 April, 04:48

SVT - 16 apr 19 kl. 08:05

Se förödelsen inifrån katedralenEn massiv brand förstörde stora delar av katedralen Notre-Dame på måndagen. Flera brandmän som var tidigt på plats rusade in i byggnaden för att rädda några av de ovärderliga föremål som fanns i byggnaden. Bland annat ska en bit som sägs ha tillhört Jesus törnekrona klarat sig, liksom ett klädesplagg som bars av kung Ludvig IX..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Notre-Dame, Jesus, Ludvig IX

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Se förödelsen, inifrån, katedralen
DN - 16 apr 19 kl. 07:57

Bilder visar förödelsen inifrån Notre-Dame

Katedralen Notre-Dame är hem för ovärderliga föremål och under räddningsarbetet har brandmän sprungit in för att försöka rädda så många som möjligt av kulturskatterna. Ett av dem som klarades sig är en del av Jesus törnekrona som är katedralens signum. På bilder som nyhetsbyrån AP tog sent under måndagskvällen inifrån Notre-Dame syns förödelsen efter storbranden.

Barometern - 16 apr 19 kl. 09:44

BILDEXTRA: Se första bilderna inifrån katedralen

Se mängder med bilder från den kraftiga branden i Notre-Dame. .

GöteborgsPosten - 16 apr 19 kl. 11:03

Storbranden i Notre-Dame – bilderna timme för timme

Se lågorna, släckningsarbetet och förödelsen inifrån katedralen..

GöteborgsPosten - 16 apr 19 kl. 11:03

Storbranden i Notre-Dame – bilderna timme för timme

Se lågorna, släckningsarbetet och förödelsen inifrån katedralen..

Sydsvenskan - 16 apr 19 kl. 08:49

Bilder: Se förödelsen inne i Notre-Dame

Branden som drabbat katedralen i Paris är under kontroll men förödelsen är enorm..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 08:49

Bilder: Se förödelsen inne i Notre-Dame

Branden som drabbat katedralen i Paris är under kontroll men förödelsen är enorm..

Expressen - 16 apr 19 kl. 05:44

Skatterna som kunde räddas – och det som gick förlorat

Branden i Notre-Dame är under kontroll, men katedralen kommer fortsätta brinna i flera dagar.Trots att vissa konstverk kunde räddas ur katedralen tycks mycket ha gått förlorat.En video som franska inrikesministeriet publicerat visar förödelsen i Notre-Dame sett från luften..

DI - 16 apr 19 kl. 20:41

Macron: Notre-Dame ska byggas upp inom fem år

Paris försöker återhämta sig från chocken efter branden i katedralen Notre-Dame. Dagsljuset gjorde förödelsen synlig, och fortfarande är oron stor kring vad som har gått förlorat. President Emmanuel Macron lovar trots detta att katedralen ska byggas upp inom fem år..

BT - 16 apr 19 kl. 21:05

Löftet: ”Notre-Dame uppbyggd inom fem år”

Paris försöker återhämta sig från chocken efter branden i katedralen Notre-Dame. Dagsljuset gjorde förödelsen synlig, och fortfarande är oron stor kring vad som har gått förlorat. President Emmanuel Macron lovar trots detta att katedralen ska byggas upp inom fem år..

Sydsvenskan - 16 apr 19 kl. 14:41

Sorgsna Parisbor vallfärdar till Notre-Dame

Branden må vara släckt och fasaden ha klarat sig, men storklockan i Notre Dame har slutat slå. För Parisborna, som nu vallfärdar till katedralen för att hedra den dam som skyddat dem i århundraden, är förödelsen symbolisk och svår att bära. Röken pyr fo.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

Tripolis flygplats stängd

Raket- och artillerield samt ett flertal explosioner har under tidiga natten mot söndag hörts i Libyens huvudstad Tripoli..

SVT - 6 timmar sedan

Instagram överväger att dölja hur många likes din bild fått: ”Ska minska pressen”

En ”like” i sociala medier kan utlösa en champagnesprudlande dopaminfest i din hjärna. Men ett inlägg utan likes kan i stället upplevas som en rejäl kalldusch – stressande och sorglig. Snart kan det vara slut med det, i alla fall på Instagram.

SVT - 7 timmar sedan

Brexitfrågan splittrar britterna – ”Det finns ingen tillit längre”

Brexit väcker känslor, starka känslor. Brexit definierar människor så starkt i dag att banden brister: mellan kollegor, vänner och familjemedlemmar – och så splittras samhället på alla nivåer. – Jag har en vän som jag känt hela mitt liv.

SVT - 7 timmar sedan

Professor:”Cameron trodde han kunde slippa brexit men tabbade sig”

Det finns en tendens i dagens samhälle att högt och satsa allt på rött. Det är ett uttryck för en våghalsig machotrend bland karismatiska ledare inom politiken men också i populärkultur och näringsliv, menar professor Candida Yates som undersöker relationer och känslor efter folkomröstningen om brexit..

SVT - 7 timmar sedan

Professorn reder ut – så påverkade brittiska medier beslutet om brexit

En stor del av de brittiska medierna argumenterade för att Storbritannien skulle lämna EU. En konsekvens av deras ställningstagande är att det finns en brist på kritisk granskning av politikerna som nu trycker på för att få fram brexit. Det menar Christian Christensen, professor i journalistik vid Stockholms Universitet..

SVT - 12 timmar sedan

Nya protester i Paris – över hundra gripna

Över 100 personer har gripits av polis i Paris då proteströrelsen Gula västarna samlats för nya protester – för 23:e veckan i ordningen..

SVT - 14 timmar sedan

Klimatprotester i Europa: Aktivister gripna i centrala London

Klimatdemonstrationerna fortsätter runt om i Europa. – Vi vill hindra de miljöförstörande storbolagen från att fungera så att de förstår att vi måste handla snabbt, säger Zoe Lavocat som är en av aktivisterna som deltog i en blockad utanför den franska banken Société Générale i Paris..

SVT - 15 timmar sedan

Kosovo hämtar hem IS-familjer

En grupp på över 100 personer, bland dem fyra män som stridit för terrorgruppen IS, har hämtats hem till Kosovo från Syrien. Alla medborgare i Kosovo ska hämtas hem, lovar landets justitieminister..

SVT - 18 timmar sedan

Två tonåringar gripna efter mord på journalist

Två unga män har gripits efter mordet på journalisten Lyra McKee i Londonderry i Nordirland, uppger polisen. Det skriver Sky News..

SVT - 19 timmar sedan

Dejana demonstrerar mot Serbiens president: “Man hotas för sina åsikter”

I fyra månader har motståndare till Serbiens president Aleksandar Vucic gått ut på gatorna i Belgrad för att kräva pressfrihet och rättvisa val. Det är inte första gången presidenten ställs inför demonstrationer, men hittills har han skakat av sig kritiken med uppläxningar av deltagarna och hot om nyval..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.