SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 06:32

SVT - 16 apr 19 kl. 06:54

Flygskatt, plastförbud och missade klimatmål – vad tycker partierna i EU-valet?Valet till Europaparlamentet närmar sig och det är dags för oss väljare att bestämma oss för vilka vi vill ska representera oss i Bryssel. Men var står egentligen partier i olika frågor som rör klimatet – och vad tycker du?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, Europaparlamentet, Bryssel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygskatt, plastförbudoch , missade, klimatmålvad tycker , partiernai , EU-valet
Nyteknik - 20 feb 19 kl. 09:16

BP: Ett plastförbud kan få negativa konsekvenser

Oljejättens prognos är att förnybar energi kommer dominera år 2040. Men BP varnar för att ett plastförbud kan ge negativa miljöeffekter..

DI - 03 jul 18 kl. 15:15

Plastförbud – ett drömläge för svensk industri

Om plasten fasades ut skulle det gynna miljön och ge nya affärsmöjligheter för bland annat svensk skogsindustri, enligt DI:s panel. Men Christofer Fjellner, EU-parlamentariker för M, är skeptisk kring ett förbud mot engångsartiklar i plast.  ”När vi förbjuder saker ser vi vad vi förbjuder.

Corren - 05 nov 18 kl. 09:00

Plastförbud gynnar Linköpingsföretag

I förra veckan sa EU-parlamentet ja till beslut om förbud för ett tiotal engångsprodukter i plast, allt från bomullspinnar till ballonghållare..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Wold rasar mot plastförbud

"Karlstad är ett näste för dessa vansinniga åtgärder".

Nyteknik - 22 dec 16 kl. 11:20

Fler plastförbud i kosmetika ska utredas

Mikroplast i tandkräm och duschkrämer är på väg att förbjudas. Nu vill regeringen utreda om förbudet ska omfatta fler kosmetiska produkter..

Nerikes Allehanda - 20 feb 17 kl. 05:00

Sverige behöver inget franskt plastförbud

.

SVT - 09 mar 17 kl. 08:10

Så svarar Lövin om plastförbud

Frankrike har gått längst i EU när det gäller att sätta P för engångsplast. Plastpåsar är ute i kylan och inom några är är det ”adieu” till tallrikar och muggar. En väg som klimatminister Isabella Lövin (MP) inte har några planer att slå in på – just nu..

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 14:18

Förslag om plastförbud upprör besöksnäringen

Centerpartiet vill ta krafttag mot användandet av engångsartiklar av plast, genom att fasa ut plastbestick och sugrör av plast till 2020. Företrädare för svensk besöksnäring anser att tidsfristen är alltför snäv och att branschen dessutom bäst reglerar sig själv..

UNT - 16 maj 18 kl. 14:18

Förslag om plastförbud upprör besöksnäringen

Centerpartiet vill ta krafttag mot användandet av engångsartiklar av plast, genom att fasa ut plastbestick och sugrör av plast till 2020..

SR - 06 sep 18 kl. 06:13

Delade meningar inför EU-förslag om plastförbud

Flera partier i Sveriges Riksdag ställer frågande till EU-förslagen om att förbjuda engångsprodukter i plast..

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 timmar sedan

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - 11 timmar sedan

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - 13 timmar sedan

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - 16 timmar sedan

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - 20 timmar sedan

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - 21 timmar sedan

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - 22 timmar sedan

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - 23 timmar sedan

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - Igår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..

SVT - Igår: 21:08

Så hygieniskt är lösgodiset i ditt påskägg

Påsken är en riktig godishögtid då försäljningen skjuter i höjden. Många väljer att fylla påskäggen med lösgodis – men hur står det egentligen till med hygienen och smittorisken i självplockshyllorna? Enligt mikrobiologen är torrt och sockerrikt ledorden som garanterar ett fräscht lösgodis..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.