YLE > Svenskfinland

Sunday, 21 April, 07:08

YLE - 16 apr 19 kl. 05:47

Allt svårare resa med flyg till och från Karleby-Jakobstad flygplats – Finnair fortsätter ställa in flygningarFinnair fortsätter att ställa in sina flygningar till och från Karleby-Jakobstad flygplats. Förra veckan ställdes fyra turer in och nu är frågan om nerlagda flyg till och från Kemi ytterligare förvärrar situationen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Karleby-Jakobstad, Kemi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Allt svårare, resamed , flygtill och från , Karleby-Jakobstad, flygplats Finnair fortsätter ställa in flygningar
YLE - 23 apr 15 kl. 14:40

Finnair utökar från Karleby-Jakobstad

När Flybe lämnar Finland är det Finnair som tar över. Det gäller också Karleby-Jakobstads flygplats i Kronoby från den andra maj. Nu utlovas fler linjer till Helsingfors, och bättre priser.

YLE - 11 feb 13 kl. 09:10

Ovanligt med inställda flyg från Karleby-Jakobstad

Under den senste veckan har två flyg från Karleby-Jakobstad flygplats ersatt med andra transporter. Flygplatschefen Ari Nääppä säger att det är ovanligt att flyg ställs in. Varje år ställs bara fem flyg in på vägen till eller från Karleby-Jakobstad flygplats.

YLE - 29 apr 15 kl. 13:49

Fler flyg till Stockholm från Karleby-Jakobstad

Nextjet flyger från fjärde maj direkt till Arlanda från Karleby-Jakobstads flygplats. Det blir fler turer i sommar. Tidtabellen har lagts om och mellanlandningen i Björneborg slopas.

YLE - 14 apr 16 kl. 05:32

Betydligt fler passagerare för Karleby-Jakobstad flygplats

Passagerarmängderna på Karleby-Jakobstads flygplats har ökat ordentligt jämfört med samma tidpunkt i fjol. Flygplatsen hade 40 procent fler passagerare i början av 2016 jämfört med 2015. Ökningen har skett främst på inrikesflygen: Där är ökningen hela 48 procent.

YLE - 22 okt 15 kl. 10:15

Fina siffror för Karleby-Jakobstad flygplats

Karleby-Jakobstad flygplats visar de högsta tillväxtsiffrorna i landet för årets första nio månader. Vasa flygplats backar och allt kan inte förklaras med sommarstängningen. Passagerartrafiken på Karleby-Jakobstad flygplats ökade med nästan 23 procent under årets första nio månader.

YLE - 14 dec 18 kl. 14:13

Inga extra pengar till Karleby-Jakobstad flygplats – exportbolaget Viexpo får 170 000 euro

Karleby-Jakobstad flygplats får inga extra pengar i nästa års statsbudget. - Det påverkar negativt på samma sätt som när Finnair försämrat både tidtabellerna och antalet flyg per dygn, säger Peter Östman (KD), en av de riksdagsledamöter som krävde mer pengar..

YLE - 06 feb 15 kl. 12:09

Finavia stryper inte Karleby-Jakobstad flygplats

Karleby-Jakobstad flygplats får finnas kvar i Finavias regi. Kommunikationsministeriet presenterade idag den nya flygstrategin fram till 2030. Finavia driver idag 24 flygplatser i landet och Karleby-Jakobstad är en av dem också i fortsättningen.

YLE - 11 okt 16 kl. 17:33

Kommunerna satsar på Karleby-Jakobstad flygplats

Jakobstad beviljar 95 000 euro för Kronoby flyghangar Ab. Stadsstyrelsen beslöt delta i bolagets aktieemission. Också de andra kommunerna Karleby, Kronoby, Pedersöre och Larsmo väntas delta.

YLE - 05 okt 17 kl. 08:22

Karleby-Jakobstad flygplats saknar reservplan om Nextjet slutar flyga

Det finns ingen reservplan på Karleby-Jakobstad flygplats om flygbolaget Nextjet slutar flyga till Stockholm. Jarl Sundqvist på Kronoby flyghangar fastighets Ab tror att Nextjet kommer att kunna fortsätta flyga tack vare nyemission och kapital från sina ägare..

YLE - 21 jan 19 kl. 12:21

Olycksutredningscentralen: Gammal utrustning från 1980-talet bidrog till farosituation på Karleby-Jakobstad flygplats

Den föråldrade utrustningen i flygledartornet i Kronoby borde uppdateras och flygledarna borde utbildas i specialsituationer. Det rekommenderar Olycksutredningscentralen (Otkes) i sin rapport om det allvarliga tillbudet vid Karleby-Jakobstad flygplats för ett knappt år sedan..

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 timmar sedan

Stor påskfest i Solf - "Vi vill fira, med eller utan brasa"

Påsklördagen bjöd på strålande kvällssol i Solf, och trots förbudet mot påskbrasor var den årliga påskfesten välbesökt..

YLE - 22 timmar sedan

Iskmo-Jungsund delar gärna med sig av sin vandringsled: "Det tycks komma vandrare året om"

Människan behöver skogen, säger Bengt Leander, en av eldsjälarna bakom vandringsleden Iskmo-Jungsund. Leden invigdes 2016 och besöks året om..

YLE - Igår: 17:11

Camilla Richardsson tillbaka med besked – tävlade för första gången på nio månader

Efter en väldigt lång tävlingspaus var Camilla Richardsson tillbaka i hetluften då hon vann ett 10 000-meterslopp i USA. Samtidigt löpte hon inhemskt årsbästa i en av sina favorittävlingar..

YLE - Igår: 11:59

Fortfarande oklart vad som orsakade svingårdsbranden i Kimo: "Nu får vi sitta ner och fundera hur vi ska gå vidare"

Släckningsarbetet pågick i flera timmar under natten, men svingården i Kimo gick inte att rädda. Ägarna riktar sitt tack till de grannar som har hjälpt till med släckningen..

YLE - Igår: 07:13

Full fart i Vasa saluhall inför påskhelgen: "Lamm är överlägset mest populärt"

Brasor och häxor i all ära, men vad vore väl påsken utan all god mat? I veckan sökte sig många till Vasa saluhall för att handla det allra sista till påskbordet..

YLE - I förrgår: 19:53

Tony Sund stod för sin första landslagspoäng då Finland besegrade Norge – Jukka Jalonen: "Vi fick utdelning på ett sätt som vi gillar"

Finlands hockeyherrar mötte Norge i en landskamp som fortfarande stod och vägde sent i den tredje perioden. Finland fick en drömstart och ledde tidigt med 2–0. Joel Kiviranta punkterade matchen sent med sitt 3–1-mål i tom bur, Sportanfallarens första i landslagströjan..

YLE - I förrgår: 15:55

Sparkraven i Vasa drabbar småbarnspedagogiken: Öppna daghem läggs ner och slås ihop

Vasa stads pågående sparprogram syns nu inom den öppna dagvården. Gustavsborgs öppna daghem på Kasernområdet stängs och verksamheten flyttar. Det finskspråkiga öppna daghemmet Kuningattarenpolun avoin päiväkoti vid Drottningstigen läggs ned helt och hållet..

YLE - I förrgår: 13:53

Kompisgänget från Kvevlax plockar skräp för miljön: "Ingen annan verkar vilja göra något åt det"

Den så kallade Greta Thunberg-effekten har spridit sig över alla världens hörn, och i Kvevlax har ett gäng tioåringar tagit klimatkampen i egna händer..

YLE - I förrgår: 13:25

Efter branden: NTM river och bygger nytt

Den här veckan inledde man rivningen av den brandskadade hallen vid Närpes trä och metall. Hallen gick inte att räddas och nu bygger man nytt i stället..

YLE - I förrgår: 12:00

Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.