YLE > Finland

Friday, 26 April, 18:27

YLE - 16 apr 19 kl. 05:45

”Ett häpnadsväckande och spännande val” – valresultatet engagerade många väljare i ÅboSannfinländarnas starka stöd överraskade många väljare. En del trodde också att SDP skulle få högre stöd, andra var gladast för SFP:s mandat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Åbo, SDP, SFP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett häpnadsväckandeoch , spännande, val, valresultatet, engagerademånga , väljare i Åbo
DN - 09 okt 14 kl. 14:53

”Lismande brev av Liberman häpnadsväckande”

Att israeliska UD kallade upp den svenske ambassadören i Tel Aviv efter Löfvens aviserade erkännande av Palestina är uppseendeväckande i sig. Att den israeliske utrikesministern Liberman nu skriver ett lismande och tårdränkt brev till Löfven är häpnadsväckande (DN 8 oktober), skriver Lars Linnersten..

UNT - 23 aug 13 kl. 00:00

En häpnadsväckande överreaktion

Hur tänkte egentligen David Cameron? Det går inte att föreställa sig att den häpnadsväckande åtgärden att förstöra ett antal hårddiskar hos the Guardian, en av världens bästa och högst ansedda dagstidningar, kunde äga rum utan godkännande ? eller direkt instruktion ?

Realtid - 12 jun 17 kl. 07:13

En söndag med valseger och röstskolk

Brakseger, politiska legendarer som sopats bort och lämnat plats för noviser, välbehövliga reformer och med dem kommande hårda konflikter på den franska arbetsmarknaden samt ett fortsatt starkt EU-samarbete. Fransk politik saknar sannerligen inte dramatik detta häpnadsväckande och historiska valår. .

Dagens PS - 13 sep 18 kl. 08:38

Ledarkollen: Moderater i otakt

Dagens ledarkoll fokuserar på tillståndet i Europa. Och så blir det lite om Moderaterna och deras väljare. Och svenskens förkärlek för mediala mobbare.

Kristianstadsbladet - 11 apr 13 kl. 21:31

Drama ingen barnlek för ettåringar

Foto: Peter Åklundh
Många tror att arbetet på förskolorna med ettåringar bara är matning och blöjbyten. Men det kan vara så mycket mer. Nu har en grupp förskollärare fått lära sig hur de ska ha dramalektioner med ettåringar.

SVT Debatt - 27 sep 13 kl. 05:51

Klimatsmart politik borde börja med värstingen Vattenfall

KLIMATPOLITIK Vattenfall är helägt av staten, men har visat en häpnadsväckande ohörsamhet inför de krisbesked som FN:s klimatpanel förser oss med. Regeringen har både möjlighet och ansvar att påverka företagets investeringar. Om de menar allvar med sitt klimatarbete borde de börja med vårt lands största klimatplåga, skriver Annika Jacobson och Emma Petersson, från Greenpeace Sverige.

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

YLE - 07 jun 16 kl. 11:59

Förbundspennan: Ett evenemang likt ingenting annat

Äntligen börjar det vara dags för årets viktigaste och mest omtalade stafett inom orienteringen, nämligen Jukola- och Venlakavlen. I år ordnas det i Villmanstrand, hjärtat av Sydkarelen. Terrängen kommer att bestå av mångsidiga terrängtyper, allt från varierande/höga höjdskillnader till snabblöpta ekonomiskogar.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 07:00

Lyckad bok, platt utställning

Foto: Bosse Nilsson
Wanås firar sina 25 år som konstplats med ny bok och utställning. I det första fallet handlar det om ett praktverk, i det andra fallet en besvikelse. Det anser konstskribent Carolina Söderholm, som både läst jubileumsboken och sett utställningen på Skissernas museum i Lund.

Kristianstadsbladet - 20 feb 13 kl. 07:00

"Kritikern behövs mer än någonsin"

Foto: Scanpix
Vem behöver en kritiker? var den något provocerande rubriken till en krönika av Anders Mildner i förra veckan. Skribent och bibliotekarie Tomas Lidbeck anser att en kritiker behövs mer än någonsin i dagens svar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Marinbiolog försäkrar att det låga havsvattenståndet inte är något att oroa sig över

Havsvattennivån är väldigt låg just nu. Havsvattenståndet är -40 centimeter (26.4).

YLE - 2 timmar sedan

Högst 90 sägs upp vid Fennia - samarbetsförhandlingarna avslutade

Samarbetsförhandlingarna vid Fennia är avslutade och resultatet blev att högst 90 personer sägs upp. Antalet är ännu oklart eftersom många befattningar omorganiseras och det bland dem som hotas av uppsägning kan finnas flera som kan omplaceras i nya uppgifter..

YLE - 2 timmar sedan

Long Play: Över hälften av våldtäktsanmälningarna som polisen uträtt stannar på åklagarens bord

Av de över tusen polisanmälda våldtäkterna behandlas bara en liten del av fallen i rätten. Det framkommer i journalisten Jeanette Björkqvist granskning för nättidningen Long Play..

YLE - 2 timmar sedan

Arbetare skadades allvarligt i Raseborg - företaget ska betala höga ersättningar

Ett företag och företagets vd ska betala höga ersättningar efter en arbetsolycka i Raseborg försommaren 2016..

YLE - 3 timmar sedan

Stor oro för svenskans framtid på Åbolands sjukhus - "Vi känner oss lurade av sjukvårdsdistriktet"

Framtiden för den svenskspråkiga vården vid Åbolands sjukhus väcker stor oro. Det förslag till omorganisering som presenterades tidigare i vintras har ändrats, och nu känner man sig lurade av sjukvårdsdistriktet..

YLE - 3 timmar sedan

Analys: Rinnes frågor signalerar gröna värderingar - men hur hårda krav ställer Samlingspartiet på Socialdemokraterna?

Antti Rinne signalerade i dag att regeringsförhandlingarna kan bli svårare än han först tänkt sig. Han förlängde sin uppskattning av hur länge det kommer att ta att välja partier till regering med några dagar. Mycket hänger sannolikt på Samlingspartiet..

YLE - 5 timmar sedan

Yle Östnylands plastsändare ser ut att ha åkt sicksack i Borgå – handlar troligen om ett gps-fel

I början av april slängde vi en gps-sändare i ett plastinsamlingskärl i Borgå, för att se var plastavfallet hamnar. Just nu ligger Yle Östnylands sändare i ett lager i Vanda, men innan det ser den ut att ha åkt konstiga vändor..

YLE - 7 timmar sedan

Metsä Group planerar miljardinvestering i Kemi

Skogsbolaget Metsä Group gör en miljardinvestering i Kemi. Metsä Group ämnar ersätta sin massafabrik med en helt ny fabrik som ska kunna tillverka olika slag av bioprodukter. Den gamla fabriken i Kemi är från 1980-talet..

YLE - 7 timmar sedan

Barnskötare på daghem i Esbo dömdes för misshandel av fyraåring

En barnskötare på ett daghem i Esbo har dömts till dagsböter i Västra Nylands tingsrätt för misshandel av ett barn. Fyraåringen hade ett tydligt blåmärke på axeln..

YLE - 8 timmar sedan

SDP:s Antti Rinne är regeringssonderare – de här frågorna ska fånga partiernas politiska värderingar

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har nu officiellt fått uppdraget som regeringssonderare. Riksdagsgrupperna utsåg Rinne gemensamt på fredagsförmiddagen. Efter det lade Rinne fram ett frågepaket till riksdagsgrupperna – partiernas svar ska hjälpa honom bilda regering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.