Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 21 April, 04:43

Sydsvenskan - 16 apr 19 kl. 05:00

”Totalitära tendenser och populism av den modell den svenska regeringen visat prov på är farlig.”Jasenko Selimovic (L), EU-parlamentariker..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Selimovic

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Totalitära, tendenseroch , populismav den , modellden , svenska regeringen visat prov på är farlig
Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 05:00

”Totalitära tendenser och populism av den modell den svenska regeringen visat prov på är farlig.”

Jasenko Selimovic (L), EU-parlamentariker..

UNT - 06 feb 16 kl. 06:00

Orwell talar in i vår tid

UNT:s John Sjögren om totalitära tendenser och politikens begränsningar..

Newsmill - 02 mar 13 kl. 01:50

Sverige behöver fler anti-islamister

http://www.newsmill.se/trackback/49443Migrationsexpert: Islamismen är en ideologi lika totalitär som nazismen och kommunismen.

BT - 10 jan 14 kl. 08:31

Att ta ansvar är inte prioriterat

När Vänsterpartiet år 2012 inledde sin 38:e kongress befann partiet sig i en djup identitetskris. Vad återstod av trovärdigheten efter att Lars Ohly dribblat bort de bredare sympatier som åren med Gudrun Schyman som partiledare varit upphov till? Hade Vänsterpartiet, det andra av dagens riksdagspartier som har sina rötter i en totalitär och odemokratisk ideologi, nått en punkt där man på allvar var berett att ta ansvar?

Barometern - 01 feb 14 kl. 08:51

Det fina och det fula våldet

När politiskt våld och extremism diskuteras i Sverige tar få av de ideologiska glasögonen. Av ideologiska och strategiska skäl finns det en tydlig tendens att peka på det våld som passar de egna syftena. I riksdagsdebatten om just våldet för en kort tid sedan krävde socialdemokraternas företrädare Morgan Johansson att regeringen måste ge polisen i uppdrag att ”prioritera det högerextrema våldet”.

Barometern - 01 feb 14 kl. 08:51

Det fina och det fula våldet

När politiskt våld och extremism diskuteras i Sverige tar få av de ideologiska glasögonen. Av ideologiska och strategiska skäl finns det en tydlig tendens att peka på det våld som passar de egna syftena. I riksdagsdebatten om just våldet för en kort tid sedan krävde socialdemokraternas företrädare Morgan Johansson att regeringen måste ge polisen i uppdrag att ”prioritera det högerextrema våldet”.

YLE - 11 mar 17 kl. 12:58

Vad vill en nazist?

Den nazistiska rörelsen - i likhet med andra extremistiska rörelser - drar till sig unga, gamla, outbildade och bildade. Nazismen är antidemokratisk, rasistisk, våldsinriktad, maktlysten - och symboliserar till och med ondska. Varför drivs människor till den här typens rörelse?

SVT Debatt - 26 sep 13 kl. 11:13

Avskeda alla polischefer och lägg ner Polishögskolan

ROMREGISTRET Martin Marmgrens förslag om en Lex Maria för polisen underskattar problemet. Lek med tanken att vi istället skulle lägga ned Polishögskolan och kräva universitetsexamen i ett relevant ämne för alla sökande. Avskeda samtliga polischefer och rekrytera nya chefer från andra myndigheter.

Sydsvenskan - 22 mar 14 kl. 05:30

Sarkozy rasar mot lag han själv medverkat till

Frankrikes expresident Nicolas Sarkozy och jag har en sak gemensamt: vi har båda fått våra telefoner avlyssnade. Där slutar likheterna emellan oss. Jag är tacksam över att myndigheterna hade lagliga och tekniska möjligheter att använda sig av modern teknik för att hjälpa mig och min familj när vi var brottsoffer.

Sydsvenskan - 28 mar 14 kl. 05:30

Kaptenen kämpar för nationens själ

Just som ”Avengers”-serien kroknat av materialtrötthet med den fåntrista ”Thor – the Dark World” reser sig Marvel-spektaklet igen med inspiration från ”Bourne”-trilogin. Säkerhetstjänsten Shield står på tröskeln till att lansera en världsomspännande styrka av drönare kopplat till ett gigantiskt övervakningssystem. Därigenom ska USA:s fiender oskadliggöras så snart en antiamerikansk tanke nuddat vid ett digitalt kommunikationssystem.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Urspårade tåget var radiostyrt

Nu förbereds bärgning av loket till det godståg som riskerade att rasa ner på omkringliggande bostadshus efter en olycka i Ånge på långfredagen. Vid olyckstillfället kördes loket med radiostyrning, vilket innebär att föraren kan befinna sig vid sidan av.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ledare för amerikanskt garde gripen

USA:s federala polis FBI har gripit en medlem i ett beväpnat medborgargarde i New Mexiko. Den 69-årige mannen säger sig vara ledare för en grupp frivilliga som sedan februari bevakar gränsen mot Mexiko och egenmäktigt frihetsberövar migranter som försök.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Två skadade i bråk på Österlen

Två män har hittats sårskadade efter ett misstänkt bråk i Borrby i Simrishamns kommun. Polisen larmades vid 21.40 på lördagskvällen till två adresser på orten, där det uppgavs att mellan fem och tio personer slogs.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Man gripen efter misstänkt skottlossning i trapphus

På lördagen ryckte polisen ut till en adress på Nobelvägen efter larm om att en hotfull situation uppstått..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Oscarsakademin: Rätt att utesluta Polanski

Oscarsakademin står fast vid sitt beslut att sparka ut Roman Polanski förra året. "Procedurerna som vidtogs för att utesluta Polanski var rättvisa och resonabla. Akademin står fast vid att beslutet var riktigt", säger en talesperson för sällskapet, enli.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

En FN-soldat dödad av mina i Mali

Minan exploderade när en militär konvoj som soldaterna var del av passerade centrala Mali..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Skogsbrand nära bebyggelse i Bollebygd

Sedan 16.30-tiden rasar en stor skogsbrand i Bollebygds kommun, väster om Borås, rapporterar GT. Runt 40 räddningsarbetare är på plats för att försöka få kontroll på branden.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Kanadensisk forward till HV71

HV71 förstärker inför nästa SHL-säsong med den kanadensiska forwarden Anthony Camara. 25-åringen kommer närmast från tyska Iserlohn.där han gjort 43 poäng på 50 matcher och kom på fjärde plats i den tyska skytteligan.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Svensk storseger i mixeddubbel-VM

Curlingstjärnorna Anna Hasselborg och Oskar Eriksson hade inga som helst problem med att vinna sin första match i mixeddubbel-VM i Stavanger, trots att de lämnat sina framgångsrika lag för att utmana sig själva i mixeddubbel. Vitryssland besegrades med.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Han har med sig Klostergården vart han än går

”Jag ville ha den som ett minne och hylla stadsdelen” säger Ihab Salam Salman om sin tatuering..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.