YLE > Finland

Monday, 22 April, 14:12

YLE - 16 apr 19 kl. 04:30

SDP är mer överens med Centern än Samlingspartiet - så här tycker partierna i de stora knäckfrågornaCenterns brakförlust i valet innebär troligen att Antti Rinne och Socialdemokraterna vänder sig till Samlingspartiet för att få ihop en regering. Men Samlingspartiet och SDP är oense i flera stora politiska frågor..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
SDP, Centern, Samlingspartiet, Antti Rinne, Socialdemokraterna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SDPär , mer, överensmed , Centern, än, Samlingspartiet, , här tycker partierna i de stora knäckfrågorna
YLE - 26 jan 17 kl. 05:15

Yle-mätning: SDP fortsatt etta, Centern neråt

Socialdemokraterna är fortsättningsvis det största partiet med ett stöd på 20,4 procent. Det visar Yle Nyheters färska partistödsmätning, som mäter stöd i kommunalvalet. Trots att SDP fortsätter som största parti går partiet neråt med 0,8 procentenheter jämfört med den förra mätningen, som gjordes i december.

YLE - 20 apr 15 kl. 00:19

SDP:s Räsänen ärvde Saarinens röster i Lojo

Lojos fullmäktigeordförande Joona Räsänen (SDP) blir riksdagsledamot. Centern och SDP går framåt i Lojo. 28-åriga Joona Räsänen ärvde röster från Matti Saarinen, som inte ställde upp i år.

YLE - 25 maj 14 kl. 21:28

SFP vinnare, SDP förlorare i Sjundeå

Svenska folkpartiet fick mest röster i Sjundeå. Samlingspartiets Alexander Stubb var röstmagnet i Sjundeå med 256 röster. Christina Gestrin (SFP) fick näst mest röster (253), medan Nils Torvalds (SFP) fick tredje mest röster (123) i Sjundeå .

Alliansfritt Sverige - 13 jan 12 kl. 17:00

Lööf vill ge mer till de rika

AVDRAG. Först kom arbetslinjen, sen ansvarslinjen och nu vill Centern lansera sparandelinjen. Annie Lööf vill att svenska folket ska spara mer pengar.

YLE - 04 jan 17 kl. 11:51

Tytti Tuppurainen vill bli SDP:s ordförande - betonar utbildning och internationalism

Riksdagsledamoten Tytti Tupputainen bekräftar att hon ställer upp som kandidat i SDP:s ordförandeval. Tuppurainen höll en presskonferens i sin hemstad Uleåborg på onsdagen. Tuppurainen är den tredje kandidaten i ordförandevalet som hålls i februari.

YLE - 22 okt 13 kl. 09:40

Centern: Höjd skatt för de rika

I dag är dags för oppositionspartierna Centern och Sannfinländarna att lägga fram sina så kalla skuggbudgetar. Centern tycker bland annat att de rika ska betala mer skatt. Centern anser i sin skuggbudget att det inte räcker med att fila lite i regeringens budget.

BT - 06 mar 14 kl. 13:51

Socialdemokraterna vill satsa mer på skolan

Svar till Gunilla Bördin, BT 22/2. Det är sju månader kvar till valet. Frasen som vi socialdemokrater går till val på – välfärd istället för skattesänkningar – riskerar väl att bli uttjatad.

Dagen - 13 sep 17 kl. 13:23

Protestantiska teologer: Vi är mer överens än många tror

Ett nytt teologiskt dokument har kommit lagom till 500-årsdagen av reformationen. Skrivet av drygt 250 pastorer, kyrkoledare och forskare från olika protestantiska kyrkor runt om i världen..

Dagen - 13 sep 17 kl. 13:23

Protestantiska teologer: Vi är mer överens än många tror

Ett nytt teologiskt dokument har kommit lagom till 500-årsdagen av reformationen. Skrivet av drygt 250 pastorer, kyrkoledare och forskare från olika protestantiska kyrkor runt om i världen..

Dagen - 31 okt 17 kl. 03:00

Protestanter och katoliker mer överens än någonsin

500 år efter reformationen är det vanligare att protestanter och katoliker säger ja till varandra än nej. Det framkommer i en studie, som också visar att många backat i teologiska stridsfrågor..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 5 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 16 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 16 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.