YLE > Finland

Monday, 22 April, 14:03

YLE - 16 apr 19 kl. 04:30

Mammors ensamhet är onaturlig säger Anna Rotkirch - som vill prata mer om familjens nätverk och behov: "Våga be om hjälp"Mammors ensamhet i vardagen är onaturlig men vanlig i dag. Föräldrar borde ha andra att stöda sig på, en gemenskap på gården, i trappan, bland släktingar. Det borde finnas fler händer än barn, säger forskningsprofessor Anna Rotkirch vid Befolkningsförbundet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Anna Rotkirch, Befolkningsförbundet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mammors, ensamhetär , onaturligsäger , Anna, Rotkirchsom vill , prata mer om familjens nätverk och behov Våga be om hjälp
YLE - 16 apr 19 kl. 05:57

Morgonkollen: Stora delar av Notre-Dame förstörd, mammors ensamhet onaturlig, österbottningen en konservativ väljare

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

DN - 18 jul 18 kl. 16:40

Liberalerna vill motverka ofrivillig ensamhet hos ”årsrika”

Liberalernas nya rapport ”Ingen ska behöva dö ensam” tittar på hur politiken kan arbeta för att motverka ofrivillig ensamhet i Sverige. Frågan är starkt kopplad till äldre, eller ”årsrika” som Liberalerna väljer att kalla dem. – Det finns en koppling mellan ofrivillig ensamhet och ohälsa som inte är olik kopplingen mellan ohälsa och att röka, säger Anna Starbrink (L) landstingsråd i Stockholm med ansvar för vård..

YLE - 29 jun 17 kl. 13:38

Tre former av ensamhet - därför söker rekordmånga unga hjälp

Allt fler unga tar kontakt med Helsingforsmissionens krisjour för unga. Stress och ensamhet är vanliga problem, men tröskeln för att söka hjälp har blivit lägre. Helsingforsmissionens krisjour för unga har upplevt en ökning av joursamtal med 58 procent under år 2017, i jämförelse med förra året.

YLE - 22 nov 14 kl. 04:16

Ensamhet sitter mellan öronen

Många äldre känner sig ensamma och det är inte nyttigt för hälsan att vara ensam, visar många studier. Men det är inte säkert att lösningen är att bunta ihop människor som känner sig ensamma med andra ensamma människor på till exempel ett äldreboende, säger Lars Andersson, som är professor i gerontologi, eller åldrande, vid Linköpings universitet. Lars Andersson professor Lars Andersson Bild: Linköpings Universitet -Jag är övertygad om att ensamhet påverkar hälsan, säger professor Lars Andersson vid Linköpings universitet i Sverige.

SmålandsPosten - 25 maj 18 kl. 21:01

Screena ensamhet bland äldre

Kristdemokraternas Anna Zelvin vill att kommunen arbetar mer aktivt mot ofrivillig ensamhet bland äldre. Vid en biståndshandläggning borde man också göra en ensamhetsscreening, anser hon..

Posh24 - 26 jul 11 kl. 09:27

Amy Winehouse Som Kan Ha Upplevt En "Våldsam och Onaturlig Död" Begravs Idag!

Idag är en sorglig dag. Amy Whinehouse, som gick bort i helgen, ska begravas. Hennes begravning kommer hållas privat och närvarande kommer familj och vänner vara.

UNT - 30 sep 11 kl. 10:27

Vittne: Flickan dog en onaturlig död

Det är oerhört svårt att dra några andra slutsatser än att den lilla flickan på Astrid Lindgrens barnsjukhus dog en onaturlig död.Det berättade ett av åklagarens huvudvittnen när rättegången mot den dråpanklagade läkaren i dag fortsatte i Solna tingsrätt..

YLE - 13 sep 14 kl. 21:44

Haavisto: Finnairs personalpolitik onaturlig

Utvecklingsminister Pekka Haavisto (Gröna), som ansvarar för statens ägarstyrning, uppmanar bolaget och kabinpersonalen att sluta ett nytt sparavtal. Samtidigt förundrar han sig över att Finnair inte på åratal har anställt kabinpersonal från Finland. Haavisto kommenterade Finnairs personalpolitik i programmet Morgonettan i TV1 på lördagsmorgonen.

YLE - 25 dec 14 kl. 12:30

Ensamhet ett stort problem under julhelgen

Den främsta orsaken till att man ringer krislinjen under julen är att man känner sig ensam. Antalet samtal till krislinjen som upprätthålls av Föreningen för mental hälsa i Finland Mieli är ungefär lika stort som ifjol, berättar Eevaliisa Lindholm på föreningen. – Ensamhet är den absolut största orsaken till att folk ringer oss, säger Eevaliisa Lindholm som ansvarat för kristelefonen under julhelgen.

Expressen - 29 nov 15 kl. 16:51

Här är Wahlgrens pik till Carola: "Onaturlig"

Här är Pernilla Wahlgrens pik till Carola. I podcasten "Wahlgren & Wistam" skickar hon en passning till artistens senaste reklamfilm. – Hon låter så sjukt onaturlig, säger Pernilla Wahlgren i podcasten..

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 5 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 16 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 16 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.