Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:20

Dagensanalys.se - 16 apr 19 kl. 04:26

Facebook drar in Stories till nyhetsflödetFacebook testar just nu att låta Stories ta plats i nyhetsflödet. Enligt Facebook håller Stories på att bli populärare. Det är med andra ord fler som tittar på varandras Stories än att läsa vad som dyker upp i nyhetsflödet. Känner du igen dig? Enligt flera i branschen skulle det här draget döda nyhetsflödet, men det är kanske det Facebook vill.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Stories, Facebook, Mark Zuckerberg, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebookdrar in , Storiestill , nyhetsflödet
Dagensanalys.se - 01 apr 19 kl. 16:26

Facebook personifierar nyhetsflödet – användarna får mer kontroll

Facebook har gjort ett antal uppdateringar kring nyhetsflödet som ska ge användarna mer information och kontroll över sitt flöde. Företaget introducerar ”Varför ser jag den här posten?” – första gången man har byggt information kring hur rankingen fungerar rakt in i appen.

IDG - 22 apr 15 kl. 14:47

Facebook justerar nyhetsflödet ... igen


Facebook har återigen genomfört förändringar som påverkar vad som visas i nyhetsflödet hos enskilda användare. Om du driver ett företag som vill synas så mycket som möjligt på Facebook är det bra att känna till vilka förändringarna är..

IDG - 27 mar 13 kl. 13:33

Så tänker Facebook spamma nyhetsflödet med annonser

Facebook vill införa ett nytt annonssystem i nyhetsflödet - ett system som sannolikt bryter mot EUs regler..

IDG - 27 mar 13 kl. 13:33

Så tänker Facebook fylla nyhetsflödet med annonser

Facebook vill införa ett nytt annonssystem i nyhetsflödet - ett system som sannolikt bryter mot EUs regler..

SR - 28 apr 15 kl. 15:42

Kommentar: "Facebook kontrollerar nyhetsflödet"

Sociala medier som Facebook blir alltmer den viktigaste platsen för journalistik. Ett färskt svenskt exempel är att mediekoncernen Bonniers pumpar in 50 miljoner i satsningen KIT. Ett nätmagasin som distribuerar sina artiklar via just sociala medier.

Dagens Media - 12 jan 18 kl. 08:06

Facebook ändrar nyhetsflödet – kan påverka annonsörer radikalt

Mindre inlägg från annonsörer och publicister och mer inlägg från familj och vänner när Facebook ändrar algoritmerna..

Dagensanalys.se - 18 maj 18 kl. 08:28

Facebook Stories toppar 150 miljoner dagliga användare – nu kommer annonserna

Efter 14 månader har nu Facebook Stories 150 miljoner dagliga användare. En benchmark som betyder att Facebook nu öppnar upp för annonsering i det formatet. De första annonserna som släpps loss i Facebook Stories kommer att testas av i USA, Mexiko och Brasilien.

Dagensanalys.se - 03 aug 18 kl. 10:20

Facebook lanserar nytt testa-spel-format i nyhetsflödet

Nu kan du testa mobilspelet innan du köper på nyhetsflödet i Facebook. Formatet heter ”Playable ads” och låter användare testa spel i nyhetsflödet utan att behöva lämna Facebook. Man behöver inte ladda ned något och egentligen inte göra något mer än att bara spel spelet direkt i nyhetsflödet.

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 13:00

Facebook experimenterar med VR i nyhetsflödet

Facebook testar för närvarande att publicera VR-upplevelser som användare kan interagera med direkt i nyhetsflödet, det bekräftade det sociala nätverket förra veckan. Facebook testar ett sätt för utvecklare att producera webbaserade VR-upplevelser som användarna kan interagera med genom inlägg i nyhetsflödet. Testet använder Facebooks nya utvecklingsverktyg React VR.

Dagensanalys.se - 02 feb 17 kl. 16:00

Facebooks löfte – senaste uppdateringen av nyhetsflödet ska prioritera autentiskt innehåll

Att Facebook har fått rejält med kritik för att inte ta sin roll som nyhetsplattformar på allvar är känt med tanke på den mängd fejknyheter som ökat lavinartat på sistone. Nu kommer Facebook ut med en uppdatering som ska bortprioritera fejknyheter, spam och clickbaits. I ett blogginlägg skapat av Facebooks ingenjörer och forskare så meddelar man att nyhetsflödet ska göras om för att prioritera ”autentiskt” innehåll – alltså sådant som ”människor anser som äkta, och inte missledande, sensationellt eller är skräppost”.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Glad Påsk och lite påskläsning

Vi på Dagens Analys önskar Glad Påsk till alla våra läsare. Vi hoppas att ni får en härlig påskhelg! Eftersom vi inte kan dela ut några påskägg tänkte vi istället lista några av våra härliga guider.

Dagensanalys.se - 22 timmar sedan

Här förklarar han varför Elon Musk är vår tids viktigaste person

Elon Musk är mer känd som visionären som tog fram Tesla och skjutit upp några raketer till rymden. Här förklarar Neil deGrasse Tyson varför han anser att Elon Musk är vår tids viktigaste person. Det finns mer än Tesla bakom Elon.

Dagensanalys.se - Igår: 16:58

”För mig är UX-design affärskritiskt och en vital del av den digitala upplevelsen”

UX-designbyrån Osynlig tar in grundaren av Head Agent-gruppen, Susanna Liljestam Heigard, till sin styrelse. Här växlar vi några ord om visionen och satsningen. Susanna är grundare av Executive Search-koncernen Head Agent gruppen, som grundades 2010 och som idag omsätter 65 miljoner.

Dagensanalys.se - Igår: 16:24

Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa

Stripe, som levererar infrastruktur för onlinebetalningar, tillkännager idag en serie uppdateringar av sitt produktutbud för företag som är verksamma i Europa. Den 14 september 2019 träder SCA i kraft i Europa och förändrar då radikalt hur människor köper och säljer online. Mer än 300 miljoner europeiska konsumenter måste snart bekräfta sin identitet för flertalet av de inköp de gör online genom att använda minst två av följande: något de vet (som ett lösenord), äger (som en mobil) eller är (som […] Inlägget Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - Igår: 16:18

Stripe förvärvar – Touchtech Payments – med fokus på SCA

Stripe har förvärvat Dublinbaserade Touchtech Payments – ett mjukvaruföretag som levererar avancerad SCA-färdig autentiseringsteknik för några av Europas ledande fintech-företag, som N26, Transferwise och många andra. Genom att tillhandahålla avancerad autentiseringsteknik för kreditkortsutgivare erbjuder Touchtech Payments bättre betalningsupplevelser för sina kunder utan att behöva välja mellan säkerhet och användarupplevelse. “På det moderna internet borde betalningar vara allt det man kan förvänta sig: enkla, säkra och fullt ut anpassade till det senaste regelverket.

Dagensanalys.se - Igår: 03:18

Salesforce köper MapAnything

Salesforce har köpt företaget MapAnything för att hjälpa företag att skapa ”location-based workflows”. Och när behöver man ett ”location-based workflow”. Jo, när du exempelvis ska planera och organisera hur dina säljare ska hantera ett geografiskt område.

Dagensanalys.se - Igår: 03:04

Dela citat eller utvalda texter på Twitter

Att dela ett citat eller en välskriven text på Twitter fångar fler ögon än att dela en länk. Det tror Twitter som nyligen köpt Highly. We are excited to welcome the Highly team to Twitter.

Dagensanalys.se - Igår: 02:36

Netflix som står för 30 procent av alla streaming-tv är ändå lillebror

Netflix har idag 148 miljoner betalande användare runt om i världen. Tillväxten är fenomenal men trots dessa siffror är tjänsten en lillebror i sammanhanget. Netflix har ökat med 26 procent jämfört med föregående kvartal och om du lägger till gratis-tittare (testabonnemang) till antalet betalande är de nu uppe i 155 miljoner användare världen över.

Dagensanalys.se - Igår: 02:21

Google ändrar om i AMP och börjar leverera vanliga URLer

För att göra internetsidor snabbare uppfann Google en standard som de kallar för AMP. Men ingen har gillat att Google ändrade URLen från originalet. Det är nu fixat.

Dagensanalys.se - Igår: 19:08

Videoappen TikTok förbjuds in Indien

Den populära kinesiska videoappen TikTok går inte längre att ladda ned i Indien, detta efter ett domstolsbeslut från den indiska regeringen. Apple och Google tvingas nu ta bort appen från sina appbutiker i Indien. De indiska politikerna menar att videoappen har opassande innehåll och uppmanar till barnpornografi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.