YLE > Finland

Monday, 22 April, 14:02

YLE - 16 apr 19 kl. 04:10

Valresultatet överraskar gymnasiestuderande i Ekenäs: ”Hoppas de invalda försöker förbättra i stället för att peta sönder system som fungerar”Förstagångsväljare i Ekenäs tänker hålla koll på invalda riksdagsledamöter. Redan före de nyinvalda ens har hunnit fundera hur de ska ta sig till Helsingfors och riksdagshuset, påminner gymnasiestuderanden om att det kommer flera val..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ekenäs, Helsingfors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Valresultatet, överraskar, gymnasiestuderandei , Ekenäs, Hoppasde , invalda, försöker, förbättra i stället för att peta sönder system som fungerar
YLE - 02 dec 16 kl. 05:39

Ekenäs gymnasium förvandlades till universitet för en dag

Västnyländska abiturienter fick prova på universitetsstudier i går. Helsingfors universitet besökte Ekenäs gymnasium som en del av studentrekryteringskampanjen Uni på väg. Kampanjen går ut på att universitetsstuderande träder in i rollen som lärare och håller föreläsningar för gymnasisterna.

YLE - 22 maj 15 kl. 18:03

Gymnasiet slutar äta på Smakis i Ekenäs

Gymnasiestuderande i Ekenäs ska från och med hösten äta sin mat i Seminarieskolan och Ekenäs högstadieskola. Raseborgs stad har sagt upp avtalet med "Smakis" där studerandena nu äter. Abiturienterna kommer att äta i Ekenäs högstadieskola.

YLE - 10 apr 14 kl. 05:34

För dyrt att renovera Sjukis i Ekenäs

Det kostar för mycket att renovera den gamla sjukvårdsskolan i Ekenäs så att gymnasiet kunde flytta in dit. Det ansåg direktionen för intern service i Raseborg i går kväll och röstade ner förslaget. Planen har varit att Ekenäs gymnasium skulle bli ett stort daghem.

YLE - 19 maj 15 kl. 13:09

Skola i Ekenäs förbjuder regnbågar i Stafettkarnevalen

På fredag och lördag ordnas Stafettkarnevalen, den glada finlandssvenska idrottsfesten. Förutom andfådda löpare är högljudda hejarklackar minst lika viktiga. Men i år är stämningarna i Ekenäs högstadieskola (EHS) inte lika bra inför karnevalen.

Barometern - 26 maj 14 kl. 00:00

EU-valet överraskar, igen

Sverigedemokraterna, Feministiskt initiativ och Miljöpartiet. Tre vinnare i EU-valet. EU-valet, det annorlunda valet fortsätter att överraska.

YLE - 01 dec 16 kl. 10:06

Hangö vill locka gymnasiestuderande till valurnorna

En ny lag gör det svårare att hitta folk till valnämnder. Hangö stad satsar därför på samarbete med stadens gymnasier inför kommunalvalet i april. Valnämnden består av ett visst antal personer som sköter arbetet i vallokalen på valdagen.

YLE - 03 apr 15 kl. 05:00

Gissa valresultatet i riksdagsvalet!

Går Centern mot en skrällseger? Är det Samlingspartiet som överraskar? Eller är det SFP som tar nya mandat?

YLE - 10 apr 17 kl. 14:44

Torbjörn Kevin: Valresultatet i Åbo är historiskt - ett exceptionellt val på flera sätt

Den politiska kulturen kommer att förändras i Åbo. Det tror Torbjörn Kevin, Åbo underrättelsers långvariga chefredaktör, som konstaterar att valet i Åbo är exceptionellt. - Jag har bevakat Åbopolitiken i många, många år och det är sällan det sker så här stora förändringar i Åbo.

YLE - 20 dec 14 kl. 11:26

HS: Andelen gymnasiestuderande har minskat

Andelen gymnasiestuderande har minskat märkbart på tio år, skriver Helsingin Sanomat. Ungefär 50 procent av de unga skrev studenten i början av 2000-talet, men i fjol var andelen bara 42,5 procent, visar siffror från Statistikcentralen. Däremot tar allt fler en dubbelexamen, det vill säga yrkesinriktad grundexamen och studentexamen, men inte tillräckligt många.

YLE - 28 sep 16 kl. 19:09

Torget i Ekenäs får fler parkeringsrutor – ”Jätteviktigt för oss torgföretagare”

Arbetena på Rådhustorget i Ekenäs har inletts och snart kommer 60 bilar att få plats på torget. Parkeringen ska bli tydligare och det är något som tas emot med öppna armar av kaféföretagaren Kim Holmberg. Den här veckan har nya övergångsställen blivit till vid Ekenäs torg.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

I Billnäs bruksbostäder sorteras plast på egen gård - ingen hyresgäst har längre än 120 meter till plastkärlet

I höstas fick invånarna i Billnäs bruksbostäder i Raseborg sina efterlängtade kärl för plastinsamling vid husen. Redan nu har mängden blandavfall minskat betydligt då plasten sorteras separat..

YLE - 5 timmar sedan

Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?.

YLE - 16 timmar sedan

Brandrök i Salo spred på söndag farlig rök i luften - faran är nu över och ingen skadades i branden

Räddningsverket i Egentliga Finland gav på söndag ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanades att hålla sig inomhus..

YLE - 16 timmar sedan

Varningsmeddelande: Brandrök i Salo - invånarna uppmanas att hålla sig inomhus och stänga av ventilationen

Räddningsverket i Egentliga Finland har gett ut ett varningsmeddelande om hälsofarlig rök i luften till följd av en brand i Salo. Folk uppmanas att hålla sig inomhus..

YLE - Igår: 11:11

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - Igår: 09:42

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - Igår: 06:57

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - Igår: 06:32

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - Igår: 05:00

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.