DI > Ekonomi

Thursday, 18 April, 18:57

Liknande nyheter

Taggar: Hagströmer, gårin i , it-bolag, Stor, potential
Dagens PS - 15 apr 19 kl. 07:24

Hagströmer vinnare på kursrusande bolag

Därför stack aktien i finansmannens portfölj i väg upp med 15 procent på börsen förra veckan. En positiv vinstvarning eldade på byggunderleverantören Lindabs aktie på Stockholmsbörsen under slutet av förra veckan, skriver Dagens Industri och konstaterar att kursen steg med 15 procent. Men på tolv månader är aktien upp med hela 62 procent och det är finansmannen Sven Hagströmers investmentbolag Creades som enligt Di är den stora vinnaren i egenskap av största ägare i Lindab.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Sven Hagströmer i hetluften

Storägaren i ett bolag som finansmannen Sven Hagströmer kontrollerar kräver en extra bolagsstäma, rapporterar flera affärsmedier..

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 13 kl. 13:22

Hagströmer i ännu en bolagsdelning

Finansmannen Sven Hagströmer ser sig åter tvungen att dela upp sitt företagsimperium. Nu har de två huvudägarna till Creades, Hagströmers bolag Biovestor och Pan Capital, enats om att dela upp tillgångarna i Creades. Bakgrunden är att de två ägarna är oense om inriktningen på bolaget.

DI - 09 aug 13 kl. 15:19

Hagströmer dumpar Ework

Sven Hagströmers bolag Biovestor har sålt hela sitt innehav i Ework om 521.399 aktier i en transaktion daterad 8 augusti. Sven Hagströmer sitter i Eworks styrelse..

Realtid - 26 okt 12 kl. 15:58

Därför sågar Aktiespararna Sven Hagströmer

Peter Challis var Aktiespararnas representant på extrastämman i Sven Hagströmer-kontrollerade investmentbolaget Creades där Hagströmer röstade ner alla förslag från nya storägaren Pan Capital..

E24 - 16 dec 15 kl. 18:04

Hagströmer om Avanzas vd-avgång: "Stor förlust"

Avanzas vd Martin Tiveus lämnar sin tjänst för att bli vd för EQT-ägda Evidensia. "En stor förlust", enligt ordförande Sven Hagströmer som nu söker efter ny vd, helst en person som inte kommer från banksektorn..

DI - 18 mar 14 kl. 15:13

Hagströmer säljer i Creades

Sven Hagströmer sålde den 11 mars 27.632 A-aktier i Creades, där han är storägare och styrelseordförande..

DI - 13 sep 14 kl. 08:44

Hagströmer håller koll på din plånbok

Den digitala kassaboken Tink tar in 27 miljoner kronor i riskkapital. Pengarna kommer från finansnestorn Sven Hagströmer, förre Avanza-vd:n Nicklas Storåkers och det danska riskkapitalbolaget Sunstone..

DI - 06 mar 17 kl. 14:50

Så mycket har Hagströmer förlorat på Avanzas fall

Nätmäklaren Avanza faller på börsen för andra handelsdagen i rad, i spåren av Nordeas beslut att ge sig in i priskriget om landets privata aktieinvesterare. För storägaren Sven Hagströmer har det inneburit en ordentlig förlust..

DI - 17 jul 17 kl. 09:08

Sven Hagströmer köper i Avanza

Creades har i fredags köpt 20.000 aktier i Avanza där investeringsbolaget är storägare, en investering värd cirka 7 miljoner kronor. Därutöver har Sven Hagströmer via bolaget Biovestor köpt drygt totalt 20.

DI - 12 sep 17 kl. 15:00

Hagströmer ryter till mot Trump i fotokampanj

Över hundra fotografer har gått samman för att berätta den verkliga historien om vad som hände under ”Last Night in Sweden”.   En stor del av projektet finansieras av finansmannen Sven Hagströmer – som i samband med premiären ger president Trump en känga..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Så bygger vi Sveriges fossilfria infrastruktur

Nyligen lämnade Bergmaterialindustrin över sin färdplan för fossilfri konkurrens- kraft till regeringen. Men för att branschen ska kunna ta ansvar måste staten skapa förutsättningar för elektrifiering, cirkulära flöden samt rättssäkra och effektiva tillståndsprocesser, skriver Mårten Sohlman och Svante Axelsson..

DI - 45 minuter sedan

Socialistiska Bernie Sanders är miljonär

Den självutnämnde socialisten Bernie Sanders, som är en av dem som aspirerar på att bli demokraternas presidentkandidat i nästa års val, har miljoninkomster i dollar..

DI - 1 timme sedan

Positiv skärtorsdag i Europa

Europeiska börser var generellt upp med några få undantag på skärtorsdagen. .

DI - 1 timme sedan

Finland uppåt när Oslo och Köpenhamn höll stängt

Den finska börsen steg på skärtorsdagen med verkstadsbolagen Valmet och Wärtsilä i topp. .

DI - 1 timme sedan

Svenskar gör whisky med hjälp av AI

Mjuk och ”vaniljig”. Så smakar världens första AI-producerade whisky, från svenska Mackmyra, som lagras på ekfat och lanseras till hösten..

DI - 1 timme sedan

Det finns bara nedsida för Trump

När nu Rysslandsutredningen offentliggörs kommer fler kunna bedöma huruvida Robert Mueller verkligen ”frikänt” Donald Trump, vilket han har hävdat.  På så sätt finns bara nedsida för Trump. Men det lär krävas något stort för att förändra bilden av att han har gått segrande ur striden..

DI - 2 timmar sedan

Analyspodden: Två flugor i en smäll för Lundberg

Handelsbankens inställda avsättning till personalstiftelsen Oktogonen innebär att storägaren Fredrik Lundberg slår två flugor i en smäll. Han ökar nämligen sin makt och minskar också risken, konstaterar Di:s analytiker Ulf Petersson i veckans Analyspodden..

DI - 2 timmar sedan

USA:s ledande indikatorer i linje med förväntningarna

USA:s ledande indikatorer steg 0,4 procent i mars, jämfört med månaden före. Analytikerna hade spått att de ledande indikatorerna skulle ha stigit 0,4 procent jämfört med månaden före, enligt Reuters prognosenkät. I januari steg de ledande indikatorerna 0,2 procent.

DI - 2 timmar sedan

Sandvik-vd:n: ”Viktigt att vara på tårna och ha örat mot rälsen”

Sandviks delårsrapport frälste börsen. En nöjd, fortsatt optimistisk men alert vd Björn Rosengren skissar nu på bolagets nya mål. För Di berättar han hur han tänker.

DI - 2 timmar sedan

Förvirring kring M-topps boenden - åklagare utreder

Det råder oklarheter om var Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson, Erik Bengtzboe, egentligen bor. Likaså om han har rätt till den omfattande ersättning han fått från riksdagen för sitt dubbla boende, har Aftonbladet kunnat visa. Nu inleder åklagare en förutredning av fallet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.