Expressen > Nyheter

Friday, 19 April, 18:44

Expressen - 15 apr 19 kl. 22:35

Herman Lindqvist: Kyrkan har varit där genom allas livBranden i Notre-Dame är en stor sorg för Frankrike, säger författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist. – Allting har passerat genom Notre-Dame. Det är vittnesplatsen för allt som har hänt i Frankrike på 700 år. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lindqvist, Notre-Dame, Frankrike, Herman Lindqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Herman, Lindqvist, Kyrkanhar varit där genom , allas, liv
YLE - 09 okt 14 kl. 12:27

Herman Lindqvist fortsätter upplysa svenskar om Finland

Författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist är på turné i Österbotten för att prata om sin bok När Finland var Sverige. I femtio år har hans missionsuppdrag varit att informera svenskarna om Finland. Det går ganska dåligt, säger han själv.

BT - 24 feb 12 kl. 12:47

Herman Lindqvist mycket kritisk till namnet

Författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist är mycket kritisk till valet av namn på den blivande tronarvingen. ? Jag blev faktiskt lite chockad.

Sydsvenskan - 24 feb 12 kl. 12:54

Herman Lindqvist kritisk

Arkiv: Claudio Bresciani
Författaren och populärhistorikern Herman Lindqvist är mycket kritisk till valet av namn på den blivande tronarvingen.
? Jag blev faktiskt lite chockad.

Västerbottens Folkblad - 19 feb 14 kl. 13:28

Herman Lindqvist separerar

Författarparet Herman och Birgitta Lindqvist separerar efter 36 års äktenskap. I ett brev till Aftonbladet skriver de båda att deras livssituation har förändrats och att de gemensamt har valt att gå skilda vägar. ”Vi ser fram emot nya kreativa kapitel i våra liv och skiljs åt som vänner”, avslutar de brevet.

Kristianstadsbladet - 19 feb 14 kl. 13:26

Herman Lindqvist separerar


Författarparet Herman och Birgitta Lindqvist separerar efter 36 års äktenskap. I ett brev till Aftonbladet skriver de båda att deras livssituation har förändrats och att de gemensamt har valt att gå skilda vägar."Vi ser fram emot nya kreativa kapitel i våra liv och skiljs åt som vänner", avslutar de brevet.

Trelleborgs Allehanda - 19 feb 14 kl. 13:26

Herman Lindqvist separerar


Författarparet Herman och Birgitta Lindqvist separerar efter 36 års äktenskap. I ett brev till Aftonbladet skriver de båda att deras livssituation har förändrats och att de gemensamt har valt att gå skilda vägar."Vi ser fram emot nya kreativa kapitel i våra liv och skiljs åt som vänner", avslutar de brevet.

PI - 20 mar 11 kl. 19:43

Herman Lindqvist: Homogen kultur bäddar för framgång

JAPAN I kölvattnet efter katastrofen i Japan har många förundrats över att inga plundringar pågår, som annars är mer eller mindre brukligt vid liknande händelser i exempelvis USA. Ett fenomen många härleder till den starka sammanhållningen i landet och bristen på så kallad mångkultur. Den senaste att belysa fenomenet är Herman Lindqvist som i en krönika i dag tillskriver Japans stora ekonomiska framgångar landets homogenitet.

Expressen - 05 jun 11 kl. 22:46

Herman Lindqvist: "Alla nej han säger är inte sant"

Herman Lindqvist tror inte att kungen sa hela sanningen i den stora intervjun med TT. - Alla nej som han säger är ju inte sant, sa Lindqvist i Agenda i SVT. .

Expressen - 05 jun 11 kl. 23:07

Herman Lindqvist: "Alla nej han säger är inte sanna"

Herman Lindqvist tror inte att kungen sa hela sanningen i den stora intervjun med TT. - Alla nej som han säger är ju inte sanna, sa Lindqvist i Agenda i SVT. .

Nyheter 24 - 24 feb 12 kl. 12:15

Herman Lindqvist: "Estelle ett fult namn - låter som en nattklubbsdrottning"


Prinsessans namn tokdissas av kungahistorikern. ?Det låter som en nattklubbsdrottning?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Godståg har spårat ur – vagn riskerar ramla från bro

Ett godståg har spårat ur i Ånge, skriver SR. Riksväg 83 genom Ånge har stängts av eftersom det finns risk att vagnar ramlar ner från järnvägsviadukten. .

Expressen - 15 minuter sedan

Här är mystiska ljuset runt solen

Stockholmare som var ute i solen vid lunchtid kunde skåda en så kallad ”halo” runt solen.Lasse Rydqvist, meteorolog på väderinstitutet Storm säger att fenomenet kan spanas i flera delar av Sverige.– Det är många som inte förstår vad det är de ser utan misstar det för en regnbåge, säger han..

Expressen - 45 minuter sedan

Bröllopslyckan – nu har Louise, 32, fått sin prins

Nu har Louise Johansson, 32, från Mjölby fått sin malaysiska kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra, 45.Bröllopet hölls i det anrika palatset Istana Balai Besar, som byggdes på 1840-talet och länge var sultanen av Kelantans officiella residens.I bilder från bröllopet syns bruden i en strålande vacker klänning..

Expressen - 45 minuter sedan

Fyra ambulanser larmade på olycka

Fyra ambulanser och flera räddningsresurser har larmats om en trafikolycka på fredagseftermiddagen.Enligt larmet är det fyra bilar som är inblandade i en krock..

Expressen - 1 timme sedan

Greta Thunberg om uppmärksamheten

Över 2 000 människor uppges ha deltagit i klimatstrejken i Rom – ledd av 16-åriga Greta Thunberg. Men själv skyr hon uppmärksamheten.– Jag känner att människor fokuserar för mycket på mig som person i stället för klimatkrisen, säger hon till AP.

Expressen - 1 timme sedan

MP:S revansch: Alice Bah Kuhnke i topp hos väljarna

Alice Bah Kuhnke (MP), Tomas Tobé (M) och Fredrick Federley (C) toppar listan över de toppkandidater väljarna har mest förtroende för inför EU-valet. Det visar en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Expressen. – Alice Bah Kuhnke går hem rätt bra även utanför det egna partiet, säger Peter Santesson, analyschef på Demoskop.

Expressen - 1 timme sedan

Studenten Lilly, 25, vill resa monument – över torkan

Stora markområden har brunnit, djur har nödslaktats och skördar har gått förlorade.Efter förra sommarens torka vill studenten Lilly Olofsson, 25, resa ett monument – till minne av sommarens torka.– Många vill inte tänka på det, men vi måste tänka på det.

Expressen - 2 timmar sedan

Larm om person som har gått genom isen

Polisen har fått larm om en person som gått genom isen i Klockarnässjön i Falu kommun. – Vi är på väg, säger Henrik Berggren vid polisen i region Bergslagen. .

Expressen - 2 timmar sedan

Efter tv-frieriet - nu bygger de ett liv ihop

När Sandra Tauberman och Emil Ibjer på varsitt håll fick frågan om att vara med i SVT:s tittarsuccé ”Vem bor här?” tackade de båda bestämt nej. Men väl i programmet slog det gnistor mellan de båda och i slutet av programmet friade Emil till Sanna.

Expressen - 2 timmar sedan

Polisjakt efter rånare – slog till mot bingohall

Polisen jagar två män som misstänks ha rånat en bingohall i centrala Umeå. Männen ska ha flytt på moped. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de ha fått med sig tiotusentalskronor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.