Expressen > Kultur

Thursday, 18 April, 18:21

Expressen - I förrgår: 22:21

Det är så här slutet på världen ser utEn ovärderlig kulturskatt med skulpturer, textiler, gåvor och mosaiker som bestått i hundratals år, brinner inne i Notre-Dame.Daniel Sjölin skriver om hur hela existensen sätts i gungning när vårt kulturarv störtar i gruset..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Notre-Dame, Sjölin

Dela artikeln

810 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är här , slutetpå världen , serut
Sydsvenskan - 26 maj 11 kl. 06:30

Slutet blir för snyggt

Foto: Nordisk Film
I Lars von Triers "Melancholia" går jorden under till tonerna av Wagner. - Men det är mer en berättelse om ett känsloläge än en domedagsfilm, sa regissören på presskonferensen i Cannes.
I morgon är det premiär för "Melancholia".

Opinionen.se - 05 sep 13 kl. 11:51

Riksbanken ser ljuset i tunneln

Riksbanken lämnar som väntat reporäntan oförändrad på 1,00 procent. Först mot slutet av 2014 kommer räntan att höjas, enligt prognosen som pekar mot att tillväxten tar fart. ?

BT - 05 sep 13 kl. 11:49

Riksbanken ser ljuset i tunneln

Riksbanken lämnar som väntat reporäntan oförändrad på 1,00 procent. Först mot slutet av 2014 kommer räntan att höjas, enligt prognosen som pekar mot att tillväxten tar fart. - Vi ser en del ljusglimtar i euroområdet och en ljusning även i Sverige.

YLE - 05 feb 14 kl. 16:32

EK: Bättre ekonomi under slutet av året

Företagen ser dystert på den närmaste framtiden. Ekonomin förväntas krympa ytterligare. Fler uppsägningar är att vänta.

YLE - 19 feb 17 kl. 17:19

Legendaren Björndalen ser slutet: ”Var mitt sista VM”

Ole Einar Björndalen utökade sin medaljsamling i Hochfilzen, men nu ser 43-åringen ingen nytta med att åka fler VM. ”Det är ingen vits att bara vara med”, säger han till NRK. Ole Einar Björndalen har tagit medalj i alla stora skidskyttemästerskap på 2000-talet.

Sydsvenskan - 03 sep 11 kl. 06:30

Dansk blockpolitik i upplösningstillstånd + + + + + + + Hur ser Danmarks nästa regering ut?

Ingen invandringsdebatt och upplösning av blocken. Det är vad som utmärker årets danska valrörelse, säger professor Jørgen Goul Andersen vid Aalborg universitet, en av Danmarks mest kända valforskare. Professor Jørgen Goul Andersen vid Aalborg universitet ser på tänkbara konstellationer.

YLE - 26 jul 13 kl. 05:16

Fiskhandlare ser slutet på fiskerinäringen i Österbotten

Jord- och skogsbruksministeriet föreslår licensjakt på 100 östersjövikare per år i Bottniska viken. Orsaken är de ekonomiska förluster som den orsakar fiskare. Fiskhandlaren Tage Snygg och fiskaren Torolf Snygg ser inte med hoppfulla ögon på framtiden.

Supermiljöbloggen - 05 jun 14 kl. 09:32

Ny utredare ser tre skäl till varför Sverige kommer klara klimatmålen

Regeringens klimatfärdplan 2050 går nu in i nästa fas. Miljöminister Lena Ek (C) presenterade under onsdagen de två personer som ska leda arbetet med att ta fram förslag till en strategi för hur Sverige år 2050 inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser. – Det här är ett stort och viktigt uppdrag.

Ekonomistas - 03 sep 15 kl. 06:55

Slutet på den amerikanska drömmen?

Hillary Clinton, Donald Trump, Jeb Bush och alla de andra som gärna vill se sig själva USAs nästa president talar ofta och gärna om den amerikanska drömmen och om hur just de är bäst skickade att försvara den. Och enligt en ny studie i Psychological Science av John Chambers (Saint Louis University) verkar det definitivt som att den amerikanska drömmen kan behöva ett starkt försvar: färre amerikaner än någonsin som köper idén om att hårt arbete är vägen till framgång. Jämfört med Europa i allmänhet och de nordiska länderna i synnerhet har USAs ekonomi relativt lite omfördelning av ekonomiska resurser mellan sina medborgare.

YLE - 18 mar 16 kl. 10:23

Andreas Romar: ”Jag ser ingen orsak till att ge upp”

Vissa idrottare har mer otur än andra. Den alpina skidåkaren Andreas Romar hör definitivt till den förstnämnda kategorin. Hans senaste krasch ledde till en 40 meters luftfärd och ett avslitet korsband.

Skånskan - 27 mar 19 kl. 04:30

Låten som slängdes in på slutet fyller 25 år

25 år efter att hon släppte Vem vet och sitt självbetitlade debutalbum ger sig Lisa Ekdahl ut på turné för att fira.
– Det är overkligt hur peppad jag är, utbrister hon energiskt och berättar hur tanken på jubileumsturnén till och med håller henne vaken om nätterna.Lisa Ekdahl om…
…hon tror det går att få ett genomslag likt det hon fick för 25 år sedan i dagens musikklimat?

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..

Expressen - 2 timmar sedan

”Det finns över 3 000 Notre-Dame i Sverige”

Måndagen den 15 april kablades bilder på den brinnande katedralen Notre-Dame ut över hela världen.Biskop Johan Dalman och konsthistoriker Paulina Sokolow gästade Kultur-Expressen på skärtorsdagen för ett samtal om förstörelse – och uppståndelse..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinnan tar hela platsen på scen

Gift dig aldrig med en August!Maria Edström ser en monolog som kopplar greppet med vår uppjagade tid..

Expressen - 11 timmar sedan

Horace Engdahl blottar nattens mänsklighet

Horace Engdahl tar rygg på 1700-talsförfattaren Rétif de La Bretonne i sin nya bok.Cornell läser uppslagsrika reflexioner som för tanken till dagens svenska kulturklimat..

Expressen - Igår: 15:09

Låt katedralerna brinna – för kultursidornas skull!

Notre-Dame har allvarliga problem.Ankan avlyssnar ett samtal på kulturredaktionen..

Expressen - Igår: 07:55

I Djursholm pågår partyt – som invandrarna betalar

Tv-serien ”Störst av allt” skildrar på ett övertygande sätt på hur överklassen i Djursholm lugnt kan festa vidare tack vare en rasifierad underklass.Valerie Kyeyune Backström skriver om en uppfordrande kriminalhistoria som borde få sossarna att vakna..

Expressen - I förrgår: 12:13

Därför bygger vi inga katedraler längre

Joel Halldorf om konsten att bygga en katedral..

Expressen - I förrgår: 06:00

I mitt lilla hörn av världen kan vem som helst älska dig

När Sharon Hayes intar Moderna museet är det med frågan hur det kollektiva minnet påverkar vår historieskrivning.Hanna Johannson ser en undersökning av hbtq-aktivismens moderna genombrott..

Expressen - 15 apr 19 kl. 17:55

Lär av historien – metoo är ingen våldsam pöbel

I debatten används ord som ”lynchmobb” och ”lynchjustis” om fredliga ljusmanifestationer och namnlistor. Katarina Wennstam besöker ett amerikanskt museum och reflekterar över ordens historia..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.