Sydsvenskan > Opinion

Monday, 22 April, 14:03

Sydsvenskan - 15 apr 19 kl. 21:52

Kvinnor med i fredssamtal i QatarNär talibanföreträdare och afghanska regeringsrepresentanter möts för fredssamtal i Qatar senare i april kommer kvinnor för första gången att delta, enligt en talesperson för talibanerna. – De här kvinnorna har inga släktband med högre företrädare i tal.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Qatar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnormed i , fredssamtali , Qatar
Helsingborgs Dagblad - 15 apr 19 kl. 21:52

Kvinnor med i fredssamtal i Qatar

När talibanföreträdare och afghanska regeringsrepresentanter möts för fredssamtal i Qatar senare i april kommer kvinnor för första gången att delta, enligt en talesperson för talibanerna. – De här kvinnorna har inga släktband med högre företrädare i tal.

UNT - 15 apr 19 kl. 21:52

Kvinnor med i fredssamtal i Qatar

När talibanföreträdare och afghanska regeringsrepresentanter möts för fredssamtal i Qatar senare i april kommer kvinnor för första gången att delta, enligt en talesperson för talibanerna..

GöteborgsPosten - 15 apr 19 kl. 21:52

Kvinnor med i fredssamtal i Qatar

När talibanföreträdare och afghanska regeringsrepresentanter möts för fredssamtal i Qatar senare i april kommer kvinnor för första gången att delta, enligt en talesperson för talibanerna..

NSD - 30 mar 13 kl. 10:26

Karzai ska diskutera fredssamtal

Afghanistans president Hamid Karzai reste på lördagen till Qatar för att diskutera möjligheterna till fredssamtal med talibanerna. Talibanerna vägrar att ha direktkontakt med Karzai, som utmålas som en marionett till USA. Därför kommer Karzais samtal med emiren av Qatar på söndag att kretsa kring det förhandlingskontor som talibanerna planerar att öppna i Qatar..

Sydsvenskan - 04 jun 11 kl. 13:42

Qatar tänker samla hela världens tävlingar

Foto: Hussein El-Alawi
Med hjälp av oljepengar ska Doha ska bli världens ledande idrottsstad.
En omdiskuterad röstning placerade fotbolls-VM i Qatar 2022. Friidrottarnas världsstjärnor har redan varit här och kommer tillbaka.

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 20:48

Afghanistan bojkottar fredssamtal

Afghanistans regering hotar att bojkotta fredssamtalen med talibanerna och USA som ska inledas i Qatar. - Det kan vara ett politiskt utspel, regeringen kanske ändå deltar, säger Helene Lackenbauer på FOI.
Det var när USA i tisdags hade överlämnat ansvaret för säkerheten i landet till afghanska styrkor som talibanerna meddelade att de vill ha en dialog för att nå en fredlig lösning på "ockupationen av Afghanistan".

NSD - 24 mar 13 kl. 09:36

Karzai förbereder för fredssamtal

Afghanistans president Hamid Karzai ska inom en vecka resa till Qatar för att diskutera möjliga kommande fredssamtal med talibanrörelsen. Initiativet kommer från Qatar, enligt det afghanska utrikesdepartementet..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Jämställdhetsarbete tog kvinnor till företagets topp

Svensk kärnbränslehantering, SKB, har sedan årsskiftet en ny ledningsgrupp där kvinnor för första gången är i majoritet. Det är resultatet av många års förändringsarbete för att få ett mer jämställt företag..

Kristianstadsbladet - 31 mar 13 kl. 15:40

Karzai i Qatar för samtal


Afghanistans president Hamid Karzai förde i dag samtal med emiren av Qatar i Doha. Överläggningarna gällde planen på att öppna ett kontor för talibanerna i gulfstaten som ett första steg till förhandlingar för att avsluta kriget i Afghanistan.Karzai har tidigare motsatt sig Qatar som mötesplats för fredssamtal av rädsla för att regeringen i Kabul skulle bli utfryst från förhandlingar mellan extremisterna och USA.

Kristianstadsbladet - 20 jun 13 kl. 21:36

Riskabla fredssamtal för Karzai

Samtalen mellan Afghanistan och talibanerna har havererat innan de ens lyft från marken. USA försöker blåsa liv i dem, men regeringen har, enligt experter, skäl till försiktighet.
Oron för framtiden kan ha bidragit till grälet kring de föreslagna USA-ledda samtalen mellan Karzai och talibanerna, som gått i stå innan de börjat.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 10 minuter sedan

Möregårdh vann igen i VM: ”Kändes stabilt”

Bordtennistalangen Truls Möregårdh vann även den andra matchen i sitt första VM. I gruppspelet i kvalet vann han med 4–0 (11–7, 11–7, 11–4, 13–11) över litauern Tomas Mikutis. 17-åringen var överlägsen men slappnade av lite väl mycket i fjärde set och h.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Ny belysning på Posthusplatsen

Upplyst under kvällstid..

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Solig påskhelg bäddade för tidig badpremiär

Solig påskhelg bäddade för tidig badpremiär..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Militärstyre varnar för vägspärrar

Det militära övergångsrådet i Sudan varnar för att demonstranter blockerar vägar och kan begränsa framkomligheten när protesterna i landet fortsätter. Militärrådet tillägger att det är oacceptabelt att vissa unga i strid med lagen tar på sig rollen som.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Vi ansluter oss inte till en S-märkt skolpolitik

Jörgen Grubb och Nima Gholam Ali Pour (SD): Vi ser problemen i Malmös skolor..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hårdare rättsliga tag mot biluthyrare

Efter en hel del rättsliga turer har biluthyrare uttryckligen förbjudits att skriva in i hyresavtalet att kunden ska stå för kostnaden när fordonet skadats eller stulits även om kunden varit aktsam. Det är Patent- och marknadsöverdomstolen som slår fast.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Göteborgs konstmuseum blir ”pizzeria” på nytt

Under påskhelgen har många göteborgare noterat att det står "Pizzeria" med stora bokstäver över fasaden till Göteborgs konstmuseum, skriver GP. Men museet har inte sadlat om till att bli pizzarestaurang. I stället rör det sig om konstnären Jörgen Svenss.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Lämnade får på öde ö – döms för djurplågeri

En 80-årig man har dömts för djurplågeri efter att ha lämnat en tacka ensam på en öde ö i slutet av 2017, rapporterar nyhetssajten 24Kalmar. Mannen hävdar att han planerat att hämta hem sina får från ön i Kalmarsund i två olika omgångar och därför lämna.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Huawei gör vinst trots amerikansk press

Huawei redovisar en rejäl vinst när det kinesiska telekombolaget för första gången någonsin presenterar ett kvartalsresultat. Vinsten ökar med 39 procent till 179,7 miljarder yuan. Huawei uppger också en nettovinstmarginal på åtta procent, vilket är någ.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Storseger för Zelenskyj i Ukraina

Tv-komikern tar med stor marginal hem segern i presidentvalet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.