Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 18 April, 19:12

Liknande nyheter

Taggar: MÖP-måndag, Storbritannien, omgrupperar, attackhelikoptrartill , Estland
DN - I förrgår: 07:55

Attackhelikoptrar skickas till Estland – ska avskräcka Ryssland

Storbritannien förstärker sin och Natos närvaro i Estland med fem attackhelikoptrar av modellen Apache, för att avskräcka det ”väldigt trovärdiga hotet” från Ryssland. Helikoptrarna kommer bland annat användas vid övningar i Baltikum, där även Sverige ska delta..

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 13:37

MÖP-måndag: Detaljerna om försvarsmaktsövningen Aurora

Den stora försvarsmaktsövningen Aurora pågår 18:e till ca 28:e september. I slutfasen består den i kustförsvar av svensk kust i riktning österut. Nedan följer alla idag kända detaljer om övningen, inklusive att USA och Finland kommer agerande angripande B-styrka tillsammans med vissa svenska elitförband, samt vad deltagande svenskt hemvärns uppgifter främst blir.

Cornucopia - 07 okt 16 kl. 14:30

FLASH: Ryssland omgrupperar Iskander-robotsystem till Königsberg

Ryssland fortsätter att eskalera spänningarna i Östersjön. Enligt estniska public service ERR, har man omgrupperat Iskander-robotsystem med ett civilt fartyg från S:t Petersburgsområdets hamn Ust-Luga till den ryska exklaven i ockuperade Königsberg1.. Samtidigt har ryska Su-27:or kränkt både finskt och estniskt luftrum, rimligtvis när de eskorterat transporten av de semiballistiska kärnvapenrobotsystemen till Königsberg.

Cornucopia - 03 sep 18 kl. 15:35

MÖP-måndag: Är Moderaterna de enda som tar försvaret på allvar i valet?

Dags för lite MÖP-måndag. Som bekant är några av bloggens hjärtefrågor totalt stendöda i valrörelsen - som iofs mest går ut på att kasta skit på andras politik istället för att tala om den egna - nämligen bostadspolitik och försvarspolitik. I själva verket ser det ut som att Moderaterna är det enda parti som bryr sig om försvaret nog för att göra personliga utskick till mig som försvarsdebattör.

GöteborgsPosten - Igår: 16:34

Storbritannien inför åldersgräns för nätporr

Storbritannien inför en åldersgräns för att titta på internetporr..

YLE - 03 jun 17 kl. 14:41

Regn satte stopp för spelet i Paris – den tredje omgången avslutas på söndag

I Franska öppna skulle de 16 bästa herrarna och damerna vaskas fram under lördagen. Hälften av matcherna fick ändå skjutas upp till söndag. Förstaseedade Andy Murray hann på lördagen säkra en plats bland de 16 bästa.

Expressen - 04 jun 11 kl. 05:58

Nato slog till med attackhelikoptrar

Nato har för första gången använt attackhelikoptrar i sina insatser I Libyen. Brittiska Apachehelikoptrar slog till mot mål i staden Brega, rapporterar Sky News Niall Paterson som befinner sig ombord på HMS Ocean i Medelhavet. - Vi kommer att fortsätta använda helikoptrar där vi behöver det, när vi behöver det, säger Nato i ett uttalande..

UNT - 19 jun 12 kl. 03:54

Syriska attackhelikoptrar stoppade

Ett försäkringsbolag har upphävt försäkringen på ett ryskt fartyg med attackhelikoptrar till Syrien ombord. Fartyget avbröt sin färd utanför Skottlands kust när dess rederi fått veta att försäkringen inte gäller. (TT).

Expressen - 19 jun 12 kl. 05:26

Attackhelikoptrar till Syrien stoppades

LONDON. Ett försäkringsbolag har upphävt försäkringen på ett ryskt fartyg med attackhelikoptrar till Syrien ombord. Fartyget avbröt sin färd utanför Skottlands kust när dess rederi fått veta att försäkringen inte gäller..

Cornucopia - 14 mar 15 kl. 19:59

Mellolördag: Pansarfordon och attackhelikoptrar på plats i Moskva #mello

Under lördagen har pansarfordon (stridsfordon, stridsvagnar och pansarterrängbilar) noterats i centrala Moskva, bland annat utanför stadsduman. Attackhelikoptrar har också noterats över staden.

Värt att notera är att det inte finns någon parad utannonserad, men fordonen är nymålade, hela och rena.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Bostadspriserna svagt upp i mars

"Nu vänder det!"Mars månads bostadsprisstatistik från Valueguard visar på svagt stigande priser säsongsmässigt. Mars har historiskt varit en stark månad för bostadspriserna, men även om de steg var det under medel, och således svagt.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Nytt börsrekord för totalavkastningsindex

Stockholmsbörsens totalavkastningsindex SIXPRX, dvs med återinvesterade utdelningar, har slagit börsrekord igår och idag.
Dagschart OMXSPI. Jag har ingen feed med SIXPRX eller SIXRX.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Fossilgaskraftverk i Malmö stängs - elbrist hotar

På grund av regeringens skattehöjningar på fossilkraftverk har E.On beslutat att stänga fossilgaskraftveärmeverket Heleneholmsverket i Malmö. Detta kan leda till elbrist i Malmö och Skåne vintertid, och sannolikt även elnätkapacitetsbrist när Malmö måste ha mer elkraft utifrån.

Cornucopia - 22 timmar sedan

USA finansierar fortsatt stöd för glidbomber på Gripen

USA:s försvarsdepartement ("Pentagon") har gett Boeing ett kontrakt på 65 MUSD för att fortsatt stödja glidbomben GBU-39/B åt svenska Försvarsmaktens Gripen-plan. Glidbomben fyller delvis det gap som lämnades när Sverige skrotade den yttäckande Bombkapsel 90.
En glidbomb är ett avståndsvapen, som inte behöver ytterligare stöd från fällande flygförare utan tar sig till sitt mål på egen hand (eng standoff weapon).

Cornucopia - Igår: 16:34

"Odemokratiskt"

Både från vänster och höger missbrukas ordet "odemokratiskt" allt mer. Den så kallade gnällvänstern och gnällhögern använder detta likt småbarn, så fort de inte tycker att de får som de vill. Men demokrati handlar inte om att enstaka individer, eller ens stora grupper, ska få som de vill.

Cornucopia - Igår: 12:34

Villa i vackra Kåhög, Partille, för hemmaföretagaren med god litterär smak

Hemmaföretagare, som vill kunna betala hyra för arbetsplats i bostaden, och som har mycket god litterär smak? Då finns en riktigt vit och fin villa till salu i Kåhög, Partille, just nu.Visar sig att min bildbank saknar bra foton från Partille.

Cornucopia - Igår: 10:32

Nordea: SEK ska fortsätta falla mot euron - "allt är Ingves fel"

Nordea prognosticerar att svenska kronan ska fortsätta försvagas mot euron, som ska kosta 10:80 SEK lagom till semestern drar igång på allvar i slutet av juni. Man säger till SvD att "allt är Ingves fel".
Månadschart EURSEK.

Cornucopia - Igår: 08:43

Sono Motors elbil Sion tillverkas i Trollhättan

Sono Motors stadselbil Sion kommer produceras på gamla Saab Automobiles fabriker, numera NEVS, i Trollhättan. Bilen har förra generationens elbilars räckvidd om 25 mil, och solceller på taket som ska kunna ladda tre mil om dagen vid vackert väder sommartid.
Priset på Sono Sion ska bli 25 500 EUR, eller drygt 260 000:- SEK och tanken är att producera 43 000 bilar om året i en takt om 200 bilar om dagen, dvs inte alla dagar i veckan.

Cornucopia - Igår: 19:53

Hur mycket donerade du själv privat till välgörenhet 2018?

Nu när några franska miljardärer vardera donerar miljardbelopp till återuppbyggnaden av Notre Dame Paris, så kan vi väl ställa läsarna frågan hur mycket de själva donerade privat till välgörenhet förra året?Pengar.Så hur mycket donerade du själva av dina egna pengar till välgörande ändamål förra året?

Cornucopia - I förrgår: 15:43

The Economist: Ryska diktaturen hårdnade betydligt under 2018

Ansedda The Economists globala demokratiindex visar att den ryska diktaturen hårdnade avsevärt under 2018, främst drivet av ett kraftigt ras för mänskliga rättigheter.
Den ryska diktaturens inrikestrupper OMON.The Economist mäter varje år via 60 olika faktorer hos världens länder hur demokratiska dessa är.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.