YLE > Finland

Friday, 26 April, 18:27

YLE - 15 apr 19 kl. 20:24

De här tre vill leda VNF i Karis - inga nya ansökningar kom in under andra rundanValet av ny rektor kommer igen upp i styrelsen för Västra Nylands folkhögskola. Tre personer sökte jobbet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
VNF, Karis, Västra Nylands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De här trevill , leda, VNFi , Karis, inga, nya ansökningar kom in under andra rundan
YLE - 23 apr 14 kl. 18:00

VNF-rektor ambivalent till skolfusion

Det finns både fördelar och nackdelar med en fusion mellan tre folkhögskolor i södra Finland, säger Kerstin Romberg, rektor för Västra Nylands folkhögskola (VNF) i Karis. Om den ekonomiska pressen blir för hård kan en fusion ändå vara en tvungen sak. På tisdagen (22.

YLE - 16 apr 15 kl. 10:46

Modelinjen i Karis fångar publiken med kläder

Det är bäst att sy sina kläder själv om man inte hittar kläder man gillar i butiken. Så resonerade Edvin Söderling i tiderna och nu är han en av dem som organiserar Västra Nylands folkhögskolas modeshow i Karis. Modelinjen vid Västra Nylands folkhögskola i Karis har två år på nacken.

YLE - 29 maj 17 kl. 17:53

VNF i Karis slås inte samman med två folkhögskolor

Planerna på att slå samman och skapa en ny folkhögskola av Västra Nylands folkhögskola i Karis, Borgå Folkakademi och Folkhögskolan Axxell slopas. De tre folkhögskolorna och Svenska Folkskolans Vänner fokuserar nu i stället på att ha två upprätthållare: en i väst och en i öst. Svenska Folkskolans Vänner (SFV) tog år 2012 initiativ till en kartläggning om att slå samman Västra Nylands folkhögskola, Borgå folkakademi och Folkhögskolan Axxell.

YLE - 30 okt 14 kl. 07:36

Tuffa tider för VNF i Karis

Västra Nylands folkhögskola (VNF) i Karis går ett tufft år till mötes. Skolan måste spara och drar bland annat ner på personalkostnader. Ifjol var VNF:s ekonomi i balans och skolan gick 13 000 euro på plus.

YLE - 08 jun 17 kl. 19:43

VNF:s ägarkommuner får tillbaka sina pengar

Västra Nylands folkhögskola (VNF) klarade sig ekonomiskt bättre än väntat år 2016. Bland annat högre statsandelar och nya arbetsavtal ledde till att skolan trots allt inte behövde pengar från sina ägarkommuner för att klara av budgeten. I stora drag består VNF:s budget till 60 procent av statsandelar och till 40 procent av andra inkomstkällor såsom avgifter från studerande, externa fondmedel och ägarkommunernas andelar.

YLE - 31 jan 17 kl. 09:49

VNF i Karis får vänta på ny rektor

Västra Nylands folkhögskola i Karis får vänta på sin nya rektor. Styrelsen gjorde en felbedömning då den första annonsen publicerades, så ansökningstiden förlängs. Styrelsens ordförande, Kerstin Ilander, berättar att annonsen i tidningarna inte innehöll information om att de som söker tjänsten måste ha rektors behörighet.

YLE - 22 sep 15 kl. 19:18

VNF vill igen ha kommunala pengar

Västra Nylands folkhögskola i Karis har aktivt arbetat med att sänka kostnaderna de senaste åren, men pengarna räcker inte utan skolan behöver fortfarande stöd av kommunerna. VNF önskar att de nyländska ägarkommunerna ska bidra med maximalt 80 000 euro per år de kommande tre åren. Ifjol bad VNF kommunerna om finansieringsstöd på sammanlagt 140 000 euro.

YLE - 22 maj 14 kl. 04:39

"Nya stora folkhögskolan ska grundas kring VNF"

Västra Nylands folkhögskola VNF i Karis är positiv till den planerade stora folkhögskolefusionen. Det högsta beslutande organet för VNF, samkommunstämman, beslutade i går att VNF går vidare i fusionsförhandlingarna. Stämman betonar att VNF ska få en ledande roll i den nya skolan.

YLE - 21 feb 17 kl. 06:38

Tio vill bli rektor för VNF i Karis

Tio personer har sökt jobbet som rektor för Västra Nylands folkhögskola i Karis. VNF behöver en ny rektor efter Katri Konttinen. De som söker jobbet är: Maria Riska
Henrik Grönroos
Thomas Dahlström
Pia Björkenheim
Tina Selänniemi
Pia Wickman
Mervi Laakso
Krister Stenroos
Martin Nybom
Radu Szekely Folkhögskolans styrelse börjar behandla ansökningarna nästa vecka.

YLE - 21 maj 14 kl. 14:42

Tre personer testas för rektorstjänsten vid VNF

Tre personer går vidare till tester när Västra Nylands folkhögskola i Karis söker ny rektor. Tjänsten hade 13 sökande.
Petri Nyberg från Ingå, Merja Sillanpää från Grankulla och Katri Vepsä från Lojo lämplighetstestas före det slutliga valet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Marinbiolog försäkrar att det låga havsvattenståndet inte är något att oroa sig över

Havsvattennivån är väldigt låg just nu. Havsvattenståndet är -40 centimeter (26.4).

YLE - 2 timmar sedan

Högst 90 sägs upp vid Fennia - samarbetsförhandlingarna avslutade

Samarbetsförhandlingarna vid Fennia är avslutade och resultatet blev att högst 90 personer sägs upp. Antalet är ännu oklart eftersom många befattningar omorganiseras och det bland dem som hotas av uppsägning kan finnas flera som kan omplaceras i nya uppgifter..

YLE - 2 timmar sedan

Long Play: Över hälften av våldtäktsanmälningarna som polisen uträtt stannar på åklagarens bord

Av de över tusen polisanmälda våldtäkterna behandlas bara en liten del av fallen i rätten. Det framkommer i journalisten Jeanette Björkqvist granskning för nättidningen Long Play..

YLE - 2 timmar sedan

Arbetare skadades allvarligt i Raseborg - företaget ska betala höga ersättningar

Ett företag och företagets vd ska betala höga ersättningar efter en arbetsolycka i Raseborg försommaren 2016..

YLE - 3 timmar sedan

Stor oro för svenskans framtid på Åbolands sjukhus - "Vi känner oss lurade av sjukvårdsdistriktet"

Framtiden för den svenskspråkiga vården vid Åbolands sjukhus väcker stor oro. Det förslag till omorganisering som presenterades tidigare i vintras har ändrats, och nu känner man sig lurade av sjukvårdsdistriktet..

YLE - 3 timmar sedan

Analys: Rinnes frågor signalerar gröna värderingar - men hur hårda krav ställer Samlingspartiet på Socialdemokraterna?

Antti Rinne signalerade i dag att regeringsförhandlingarna kan bli svårare än han först tänkt sig. Han förlängde sin uppskattning av hur länge det kommer att ta att välja partier till regering med några dagar. Mycket hänger sannolikt på Samlingspartiet..

YLE - 5 timmar sedan

Yle Östnylands plastsändare ser ut att ha åkt sicksack i Borgå – handlar troligen om ett gps-fel

I början av april slängde vi en gps-sändare i ett plastinsamlingskärl i Borgå, för att se var plastavfallet hamnar. Just nu ligger Yle Östnylands sändare i ett lager i Vanda, men innan det ser den ut att ha åkt konstiga vändor..

YLE - 7 timmar sedan

Metsä Group planerar miljardinvestering i Kemi

Skogsbolaget Metsä Group gör en miljardinvestering i Kemi. Metsä Group ämnar ersätta sin massafabrik med en helt ny fabrik som ska kunna tillverka olika slag av bioprodukter. Den gamla fabriken i Kemi är från 1980-talet..

YLE - 7 timmar sedan

Barnskötare på daghem i Esbo dömdes för misshandel av fyraåring

En barnskötare på ett daghem i Esbo har dömts till dagsböter i Västra Nylands tingsrätt för misshandel av ett barn. Fyraåringen hade ett tydligt blåmärke på axeln..

YLE - 8 timmar sedan

SDP:s Antti Rinne är regeringssonderare – de här frågorna ska fånga partiernas politiska värderingar

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne har nu officiellt fått uppdraget som regeringssonderare. Riksdagsgrupperna utsåg Rinne gemensamt på fredagsförmiddagen. Efter det lade Rinne fram ett frågepaket till riksdagsgrupperna – partiernas svar ska hjälpa honom bilda regering..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.