DN > Inrikes

Sunday, 21 April, 06:48

DN - 15 apr 19 kl. 19:50

Swedbanks nya toppar i möte med finansmarknadsministernFinansmarknadsminister Per Bolund träffade Swedbanks styrelseordförande Ulrika Francke och vd Anders Karlsson på måndagen för att få information om arbetet mot penningtvätt. – Jag tycker att man är ödmjuk på ett annat sätt än jag hört förut, säger Bolund om Swedbankledningen till DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Per Bolund, Swedbanks, Ulrika Francke, Anders Karlsson, Bolund, Swedbankledningen, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbanksnya , toppari , mötemed , finansmarknadsministern
Affärsvärlden - 11 feb 16 kl. 13:40

Swedbanks valberedning dementerar Swedbank-uppgifter

Lennart Anderberg, ordförande i Swedbanks valberedning, dementerar Börspoddens uppgifter om att den tidigare finansmarknadsministern Peter Norman är klar som ny styrelseordförande..

Kristianstadsbladet - 30 jan 13 kl. 14:01

Norman: Bankvinster visar på problem

Swedbank slår vinstförväntningarna för fjärde kvartalet och nu väntar guldregn över aktieägarna. Bankernas vinster är så höga att de pekar på ett problem, enligt finansmarknadsministern.
Swedbanks aktie lyfte med runt 7 procent i den inledande handeln på Stockholmsbörsen efter presentationen.

Dagens PS - 06 mar 19 kl. 15:40

FI skärper tillsynen av penningtvätt

Finansinspektionen tar initiativ till ett stärkt internationellt tillsynssamarbete mot penningtvätt och omfördelar sina egna resurser för att öka tillsynskapaciteten. Det sade FI:s generaldirektör Erik Thedéen efter onsdagens möte med finansmarknadsminister Per Bolund, enligt ett pressmeddelande. ”Bankernas ledningar och styrelser måste ta penningtvättsfrågorna på största allvar och förvissa sig om att lagar och regler efterlevs överallt i bankkoncernerna.

BT - 16 nov 12 kl. 13:33

V vill förbjuda kontantlösa banker

Sällan har så många människor hört av sig till mig som under de senaste veckorna. Anledningen till alla brev är en utbredd irritation över att många bankkontor slutat hantera kontanter. Någon skrev till mig att om bankerna slutar med kontanter är det som om apoteken skulle sluta med medicin.

DI - 04 feb 16 kl. 20:30

Behåller klubban i Swedbank

Swedbanks valberedning föreslår omval av Anders Sundström som ordförande, trots att Fi:s utredning inte är färdig.Samtidigt kliver den tidigare finansmarknadsministern Peter Norman in i bankens styrelse..

DI - 05 apr 16 kl. 20:30

Carl Bildt rasade mot exkollegan

Den före detta moderate finansmarknadsministern Peter Norman valdes på tisdagen in i Swedbanks styrelse. I samband med det höll han ett anförande där han antydde att han bara vara med i Moderaterna för att få bli minister. Uttalandet fick Carl Bildt att bli upprörd på Twitter..

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 08:37

Banker avslöjar: Så många drabbas av amorteringskrav

Så kommer bankerna faktiskt agera från och med första mars nästa år, visar nya siffror. När Svenska Dagbladet intervjuade Per Bolund (MP) i samband med att det nya, skärpta amorteringskravet presenterades var finansmarknadsministern föga oroad över att de nya bolånereglerna skulle innebära ett eventuellt boprisras. Dessutom, underströk han, har bankerna laglig rätt att göra undantag i amorteringskravet för vissa kunder, framför allt för de som köper nyproduktion.

Cornucopia - 10 sep 13 kl. 12:13

Perfekt läge att slopa ränteavdraget - Riksbanken förbjuds ta hänsyn till skulderna

Med bolåneräntor på eller nära rekordlåga nivåer, samtidigt som konjunkturen vänder upp i en återhämtning, så är läget perfekt att omgående slopa ränteavdraget. Avskaffandet av avdraget kvittas lämpligen genom en höjning av grundavdraget för alla, för att på så sätt vara kostnadsneutralt och inte störa den för konjunkturen så dyrkade konsumtionen. Som kollektiv får hushållen lika mycket kvar i fickan, medan låg skuldsättning premieras över hög skuldsättning.

SvD - 21 nov 14 kl. 14:29

Experterna: Svårt att förutspåframtidens normalränta

Att räntan är historiskt låg idag är alla överens om. Men vad är en normal ränta på lång sikt – 2 eller 4-5 procent? Experternas åsikter går vitt isär och finansmarknadsministern tror inte det finns någon normalränta alls.

Fler nyheter från DN

DN - 10 minuter sedan

Attentat mot kyrkor på Sri Lanka

Två kyrkor i Sri Lanka har på söndagen utsatts för bombattentat, rapporterar Reuters och BBC..

DN - 7 timmar sedan

Makthavare i Algeriet under utredning

Algeriets tidigare premiärminister Ahmed Ouyahia och nuvarande finansminister Mohamed Loukal har ombetts att infinna sig i en domstol. De båda ministrarna, som arbetade under den nyligen avsatte presidenten Abdelaziz Bouteflika, utreds för att ha slösat med offentliga medel, enligt statlig tv..

DN - 8 timmar sedan

1.200 fuskare avstängda i ”Fortnite”-VM

Just nu pågår det öppna kvalet till VM i det populära battle royale-spelet ”Fortnite”. Efter den första veckan har över 1.200 spelare fått sina konton avstängda på grund av fusk och företaget Epic games har tagit tillbaka prispengar från över 200 spelare, enligt Polygon..

DN - 12 timmar sedan

Häktade svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den i Ecuador häktade svensken gick på lördagen ut i ett öppet brev till Utrikesdepartementet där man kräver att UD agerar mot myndigheterna i Ecuador. – Det är inte rimligt att en svensk medborgare ska behandlas på det sättet som vår son har blivit behandlad, säger pappan Dag Gustafsson..

DN - 12 timmar sedan

Kort men kärleksfull påskledighet för Dick Axelsson

Djurgårdens Dick Axelsson har firat påsk – i en dag. – Långfredagen är ju inte så kort så det var rätt dag att vara ledig på, säger han med ett skratt. – Jag har haft några kärleksfulla timmar med familjen, så nu är jag redo.

DN - 14 timmar sedan

Flera döda i attack mot departement i Kabul

En kraftig explosion följd av skottlossning har rapporterats från kommunikationsdepartementet i Afghanistans huvudstad Kabul..

DN - 15 timmar sedan

Nya demonstrationer i Paris – minst 120 gripna

Polis har frihetsberövat minst 126 personer i samband med gula västarna-demonstrationer i Paris på lördagen. Myndigheter har varnat för att dagen kunde bli våldsam, då många fransmän upprörts över miljardärers frikostiga donationer till återuppbyggandet av Notre-Dame..

DN - 16 timmar sedan

Hanna Ardéhn från ”Störst av allt”: Det känns obegripligt

Hanna Ardéhns rollprestation som den mordanklagade överklasstjejen Maja i Netflix-serien ”Störst av allt” har beskrivits som årets brakgenombrott. ”Jag dras till det mörka som finns hos människor,” säger hon..

DN - 17 timmar sedan

Kosovo hämtar hem IS-familjer

En grupp på över 100 personer, bland dem fyra män som stridit för terrorgruppen IS, har hämtats hem till Kosovo från Syrien. Alla medborgare i Kosovo ska hämtas hem, lovar landets justitieminister..

DN - 22 timmar sedan

Kvinna misstänks ha mördats i Gamla stan

En man är anhållen i samband med en misstänkt mordutredning i Gamla stan. Mannen greps efter att en avliden kvinna hittats i en lägenhet natten mot lördagen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.