DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:20

DI - 15 apr 19 kl. 19:30

Höj avgiften till den allmänna pensionenDet är naivt att tro att alla grupper på arbetsmarknaden ska kunna arbeta längre än de gör i dag. Ett rimligare sätt att säkra pensionssystemet är att höja avgiften till den allmänna pensionen till 18,5 procent, skriver Eva Nordmark, ordföranden för TCO som nu antar ett nytt pensionspolitiskt program..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Eva Nordmark, TCO

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Höj, avgiftentill den , allmänna, pensionen
TA - 21 maj 13 kl. 09:46

Allmänna pensionen fyller 100 år

För exakt 100 år sedan, den 21 maj 1913, infördes den allmänna pensionen i Sverige.Men pensionsåldern var hög samtidigt som medellivslängden var låg.
Den allmänna pensionen i Sverige var den första socialförsäkring i världen som i stort sett omfattade hela befolkningen.

SR - 01 maj 18 kl. 10:47

S vill höja tillägget till den allmänna pensionen

Socialdemokraterna går till val på att höja tillägget till den allmänna pensionen..

DN - 14 nov 18 kl. 09:22

”Civilståndet påverkar delar av den allmänna pensionen”

Delar av den allmänna pensionen – garantipensionen och tilläggspensionen – blir lägre om du är gift eller sambo med någon du har barn med eller tidigare har varit gift med, skriver Johan Klasson på Pensionsmyndigheten..

DI - 12 mar 19 kl. 09:30

Värna inkomstskyddet för allmänna pensionen och hejda utvecklingen med korta uttag av tjänstepensionen

Från nästa år väntar högre pensionsålder och förstärkt grundskydd, men politikerna behöver även värna om inkomstskyddet för den allmänna pensionen. Annars riskerar kopplingen mellan ett långt yrkesliv och en rimlig pension att minska för stora grupper. Andelen av tjänstepensionen som tas ut på kort tid fortsätter att öka från höga nivåer och är idag rekordhög, visar ny statistik från AMF, och den utvecklingen bör hejdas..

Nya Wermlands Tidningen - 05 mar 18 kl. 11:04

PRO: Höj den allmänna pensionen

Inkomsterna måste jämnas ut mellan livets olika skeden. Reallöneökningar har gett de som jobbar en bättre ekonomi och det är bra. Men skillnaden i inkomst och levnadsstandard mellan de yrkesverksamma åren och pensionen är orimligt stora, skriver Christina Tallberg och Lisbeth Staaf Igelström..

SmålandsPosten - 21 aug 13 kl. 09:01

Avgift för allmänna handlingar

Kommuninvånare med intresse för den lokala politiken kan snart tvingas betala dyrt för sitt samhällsengagemang. Till exempel kan kallelsen i pappersformat till nästa kommunfullmäktige kosta cirka 290 kronor.
Ett förslag om avgifter för utskrifter eller kopior av allmänna handlingar finns med på kommunfullmäktiges bord vid sammanträdet den 29 augusti.

Cornucopia - 19 sep 17 kl. 19:33

Varför sänker regeringen inte den allmänna löneavgiften?

I regeringens höstbudget ingår en välkommen sänkning av bolagsskatten, dvs skatten på aktiebolags vinster. Det är en nödvändig sänkning för att företag inte ska flytta ut, och gynnar bolag utan eller med få anställda, men som gör vinster på exempelvis . Men varför inte sänka den sk allmänna löneavgiften, som i praktiken skulle göra det billigare att anställa och gynna bolag som har anställda eller anställer?

PrivataAffärer - 11 jan 16 kl. 10:19

Nu får 2,3 miljoner pensionärer besked om den allmänna pensionen

I veckan dimper årets pensionsbesked ner i brevlådan hos 2,3 miljoner pensionärer. Årsbeskedet informerar om nivå och utbetalningsdagar under 2016. I år är både inkomst- och tilläggspensionen uppräknade med 4,2 procent....

YA - 01 mar 18 kl. 02:11

Höj den allmänna pensionen

Sedan pensionssystemet infördes har löneökningarna varit betydligt högre än pensionshöjningarna. Dessutom har pensionärer sedan 2007 betalat högre skatt å sin inkomst än vad löntagarna gjort. Sammantaget har det inneburit att klyftan mellan löntagare och pensionärer ökat..

Kristianstadsbladet - 01 mar 18 kl. 23:05

Höj den allmänna pensionen

Sedan pensionssystemet infördes har löneökningarna varit betydligt högre än pensionshöjningarna. .

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 4 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 5 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 6 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 7 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 7 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 8 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 8 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 9 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 9 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.