DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 18:20

DI - 15 apr 19 kl. 19:30

Småföretagen behöver sjukvårdsförsäkringenLEDARE. Vänstern motarbetar privata vårdförsäkringar/">försäkringar. Men marknaden försöker lösa ett praktiskt problem som politikerna inte klarat..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ledare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Småföretagenbehöver , sjukvårdsförsäkringen
Cornucopia - 14 nov 14 kl. 15:19

Stora skillnader i privata sjukvårdsförsäkringar - längre väntetider än offentlig vård

Har du en privat sjukvårdsförsäkring? I praktiken kan det vara en mycket stor skillnad mellan dessa, både mellan olika bolag och även var i landet man bor. Det rekommenderas att faktiskt fejktesta sin privata sjukvårdsförsäkring och sedan omedelbart avboka om man faktiskt får en tid.

Dagens PS - 13 mar 17 kl. 11:10

Palmes dröm nära krasch: Sjukvården

Jag har i en tidigare artikel försökt beskriva hur den svenska modellen, i form av en stor allmänt skattefinansierad verksamhet, inte kommer att fungera framöver på grund av bland annat befolkningsutvecklingen. 1950 fanns det cirka 700 000 svenskar i åldern 65 år och äldre; 70 år senare har denna siffra tredubblats. Folkmängd i olika åldrar 2015 och prognostiserad förändring år 2020 och 2025 Åldersklass Folkmängd
31 dec 2015 År 2020
förändring
mot 2015 År 2025
förändring
mot 2015 Antal Procent Antal Procent Nollåringar 116 000 16 000 13,8 18 000 15,6 1-5 år 592 000 49 000 8,2 94 000 15,8 6 år 119 000 8 000 6,7 18 000 15 7-9 år 348 000 30 000 8,7 52 000 14,9 10-12 år 332 000 51 000 15,4 61 000 18,3 13

DI - 14 nov 13 kl. 19:28

Obama lovar fixa sjukförsäkringen

USA:s president Barack Obama har till slut fått böja sig för politisk press från sina partikamrater gällande delar av den omdebatterade sjukvårdsförsäkringen..

SVT - 15 nov 13 kl. 11:29

Pressad Obama lovade fixa sjukförsäkringen

USA:s president Barack Obama har till slut fått böja sig för politisk press från sina partikamrater gällande delar av den omdebatterade sjukvårdsförsäkringen..

DI - 31 mar 16 kl. 14:17

Sjukförsäkringen blir alltmer privat

Antalet privata sjukvårdsförsäkringar fortsätter att öka och är en växande marknad för försäkringsbolagen.Samtidigt oroas branschen över den politiska debatten om privata vårdföretag..

DI - 31 mar 16 kl. 16:23

Sjukförsäkringen blir alltmer privat

Antalet privata sjukvårdsförsäkringar fortsätter att öka och är en växande marknad för försäkringsbolagen. Samtidigt oroas branschen över den politiska debatten om privata vårdföretag..

Cornucopia - 03 jan 15 kl. 12:12

Hur förbereder man sig på välfärdssamhällets sönderfall?

Från olika håll talas det om välfärdssamhällets undergång av olika anledningar. Men vad är konsekvenserna av detta och hur förbereder man sig i så fall?

Koncentrerar vi oss på de stora stötestenarna vård, skola och omsorg, så är skolan idag svår att hantera eftersom det inte är tillåtet med alternativ skolgång i Sverige.

SmålandsPosten - 06 apr 17 kl. 04:00

Vården saknar inte resurser

Regeringen och Vänsterpartiet har kommit överens om att beskatta privat sjukvårdsförsäkring. Det innebär att drygt 450 000 av Sveriges skattebetalare från och med 1 juli nästa år kommer att betala för sin sjukvård tre gånger, först genom inkomstskatten, sedan genom den privata sjukvårdsförsäkringen och sist i och med skatten på försäkringen..

DI - 30 okt 17 kl. 19:30

Straffbeskatta inte arbetsgivaransvar

En halv miljon svenskar får i dag sjukvårdsförsäkringen betald av sina arbetsgivare. För den enskilde innebär det att man är säker på att få vård, för det offentliga innebär det en avlastning eftersom finansieringen är privat. Regeringens planer på att straffbeskatta sjukvårdsförsäkringar är en skatt på arbetsmiljöansvar, skriver Skandias vd Frans Lindelöw och Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia.

NSD - 25 jun 12 kl. 09:46

Spänd väntan för Obama på HD-dom

USA:s politiska elit sitter som på nålar i väntan på att Högsta domstolen avgör om president Barack Obamas stora prestigereform av sjukvårdsförsäkringen är förenlig med författningen. Domen kan komma redan på måndagseftermiddagen svensk tid eller någon dag senare..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 4 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 5 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 6 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 7 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 7 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 8 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 8 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 9 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 9 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.